fredag 30 september 2022

Till slut kom vi iväg till Öland…

 
När vi kom hem från vår Norrlandsresa hade vi en hel del att ta tag i på hemmaplan. Trots det kändes det lockande att få till ännu ett par husbilsresor innan det är dags att köra Laikan till vinteridet. I den här veckan har jag äntligen fått läkartid för min trilskande axel, som förutom stelhet och smärta helt plötsligt svullnat upp. Nu blev jag sprutad med cortison och fick en hästdos med Diklofenak så nu hoppas jag på lite bättre nattsömn. I veckan har vi också hunnit med månadsmöte i Fotoklubben och en kräftkväll med f d Varnhemsgrannar.

Sedan har vi följt vädret på Öland med stort intresse; åka dit på skördemässa i regn och halv storm lät inte så lockande. Väderutsikterna har verkligen varit varierande men till slut såg det riktigt bra ut så i går fm var bilen packad och klar och vi åkte österut i ett höstfagert Sverige.

Så härligt att korsa Ölandsbron (som förresten firar 50 år i helgen) med en knallblå himmel som fond.Vårt mål blev ställplatsen i Kårehamn och just när vi kom lämnade en husbil sin plats på piren och vi fick en plats på första parkett. Den här tiden på året kostar ställplatsen 170 kr + 50 kr för el.Vi hade tänkt oss ett besök på deras berömda fiskrestaurang, men nu blev det istället bara en ”komma-fram-öl”. 


Sedan gick vi in och valde bland delikatesserna i fiskaffären, som ligger alldeles bredvid.


 Det blev lite räkor till en snitt och en alldeles underbar varmrökt lax med ramslök och paprika. Sedan gick vi hem och njöt ännu en mysig kväll i husbilen. 


Fredag morgon vaknar vi till en fin utsikt (att det sedan regnat inatt är bara mysigt).


Nu väntar en helg på Ölands berömda skördemässa! (Det här blev vårt första blogginlägg någonsin direkt från telefonen, så ser det inte riktigt ok ut skyller vi på det.)

18 kommentarer:

 1. Ser helt ok i min telefon. Läser alla bloggar på telefonen numera. Ha en skön helg på ön...😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi läser också bloggar på telefonen men jag hade aldrig skrivit något inlägg på telefonen eftersom vi ofta har foton från kamera. Idag har vi haft en fin dag och hoppas vädret håller i disig resten av helgen.

   Radera
 2. Där ser ni ut att ha det bra och tur med vädret. Bra jobbat med mobilen och bilder har du fått in också. Ha en fin skördefest.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har vi haft en riktigt fin dag och nog ser det ut som om dagarna fortsätter i den stilen, så den här gången blir det ingen Stockholmsresa.
   Ha en fin helg ni också. Kram!

   Radera
 3. Då får jag allt låta mina ägare följa er för jag fick inte åka dit i helgen. Ägarna har velat fram och tillbaka i veckan men till slut så föll det på regn, uppehåll på fm hemma hos mig och då blir det trädgård hemma istället. Så följer gärna er nu när jag själv bara får stå parkerad denna helg.
  Allt gôtt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi velade precis som dina ägare och tittade på vädret flera gånger om dagen. Till slut bestämde vi oss för att åka och om det fortsätter att regna på nätterna samtidigt som det är ok på dagarna så är vi nöjda. Du och ägarna går så gärna följa med oss hit!
   Ha en bra helg!

   Radera
 4. Jag kämpade så att jag höll på att tappa humöret i början av året, för att få den kuren som du beskriver, "sprutad med cortison och en hästdos med Diklofenak." Det var stört omöjligt att få tills jag själv läste på att den kuren är inte bra för immunförsvaret. I stället blev jag skickad till en sjukgymnast och värken försvann efter det att jag gör ett träningsprogram morgon och kväll.
  Sist vi var på Skördefesten skulle vi åka runt överallt på vår Honda 125 cc. När vi kört ett tio tal mil fick vi punktering mitt ute bland bondgårdarna på södra Öland. Efter ett par timmar kom en taxi och hämtade oss. Sedan var det festen över för oss.
  Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv har jag i snart ett år kört träningsprogram för artros i axlarna, vilket fungerade tills i somras. Sedan drabbades den ena av inflammation som slutade med att hela ledkapseln svullnade upp och då återstår endast ”rävgiftet” Diklofenak tills det lagt sig och jag kan börja träna igen. Nu tar vi det lugnt på Öland, tar långa promenader och i morgon ska vi träffa vänner vi inte mött på flera år.
   Ha en bra helg!

   Radera
 5. Härligt att vädret förbättrades. Jag hoppas att ni får det trevligt och njuter av skördemässan och Öland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog kan man kalla det tur när det regnat på taket två nätter men inte en droppe på dagarna! Vi njuter av höstpromenaden och lite besök på mässor och utställningar.

   Radera
 6. Vad trevligt att ni bestämde er för att åka en vända till Öland- Och extra skönt att nu slippa trängsel och få en parkettplats i Kårehamn. Ljuvlig utsikt, tycker en havsfantast. Säkert ni också.
  Riktigt illa med axeln men hoppas att du kan få mer adekvat hjälp. Hade för några år sedan en kalkaxel och kortisonspruta x2 hjälpte mig mycket. Hoppas att du snarast får en röntgentid. Är ju så mycket "det kan vara" . mne smärta är tärande på många sätt.
  Vad gäller inlägget ser det bra ut både på telefonen och datorn och fina bilder kom med.
  Önskar er fina dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har hittills varit ett par perfekta dagar för mysiga höstpromenaden och diverse mässbesök. Så många duktiga hantverkare det finns även om vi inte längre behöver en enda pryl till kanske det blir något mer än ätbara saker som får följa med hem. Jag vågar inte tro på under men har inte blivit väckt av smärta på två nätter nu så förhoppningsvis ska jag kunna börja med träningsprogram när jag kommer hem….

   Radera
 7. Öland låter ju härligt, när vi en gång funderade på vart vi skulle åka så visade väderleks-sajterna att på öland skulle solen skina så dit for vi men när vi kom fram så regnade det där också men vi har inte gett upp en dag blir det öland också, hoppas dina känningar i axeln gett med sig och ha det så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. På något sätt hör en resa till Öland hemma i varje års reseplanering. För vår del blir det gärna utanför högsäsongen, ibland några majdagar på alvaret och ibland några höstdagar kring Ottenby och Långe Jan. Då får vi hoppas på bättre tur med vädret för er nästa gång ni gör ett försök!

   Radera
 8. Trevligt att få följa er på Ölands Skördefest när vi inte själva körde dit i år. Hoppas få se mycket bilder där ifrån. Så fick ni köra över en 50 år gammal bro kul. Vi hoppade Öland i somrars får ta igen det nästa år! Ha så trevligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För vår del verkar det bli ett besök på Skördefesten vart femte år, men så skoj att vara här bland alla pumpor och duktiga hantverkare och konstnärer igen. Fler bilder och inlägg kommer.

   Radera
 9. Öland är så himla mysigt. Kårehamn stod vi på också för några år sedan. Inlägget funkar fint, men bilderna är så mycket mindre tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett Ölandsbesök hör nästan till vårt reseår och tänk att vi fick till det i år också. På telefonen ser bilderna riktiga ut men det gick inte att göra dem större när jag lade in dem. Det får jag fixa på datorn när jag kommer hem. Tack för påpekandet.

   Radera