torsdag 18 augusti 2022

Några dagar på hemmaplan och redo för avfärd norrut...

 


Hur fort går inte en vecka? I lördags lämnade vi och de andra TL-golfarna Nora och för vår del åkte vi raka vägen hem och packade om lite grann innan vi åkte till Lidköping för att umgås med barnbarnen Edwin och August ett dygn medan mamma och pappa var på fest och sov ut morgonen efter. Vi tog med oss killarna i husbilen till Filsbäcks Camping, 10 minuters resa bort. Vi tyckte det kändes lite dumt att ta in på fina Kronocampingen, som ligger rakt över gatan från deras hem. Vi fick en bra plats på första parkett med lekplats, badplats, minigolfbana och bouleplan som närmsta granne. Vilken kväll vi fick med bad i det långgrunda vattnet (nog kändes det som om vi kunde gått halvvägs till Karlstad).



Sedan smakade det perfekt med korv och bröd innan vi kröp till sängs.


Nästa dag började vi med våffelfrukost (lite bortskämda ska de väl bli när de är ute med mormor och Lars).


Sedan hann vi med både minigolf, lunch, glass och boule innan det var dags att lämna hem skatterna till föräldrarna.

På måndagen ringde väckarklockan i ottan för det var dags att ta morgontåget till Göteborg. Idag var det äntligen dags för Lars starroperation. Det har verkligen blivit en rutinoperation för efter en timme ringde min telefon och allt var klart. Efter en god fika på Steinbrenner & Nyberg var det dags att åka tillbaka med tåget.

Tisdag startade med en svettig promenad innan åskan drog in och resten blev en riktig innedag då regnet periodvis verkligen öste ner. Det blev bak av kardemummabullar, hallonmuffins och de inför en längre husbilsresa obligatoriska mandelskorporna. 


På onsdagen sken solen igen och vi kände att det var dags med ett återbesök på ett av våra kantarellställe, som var alldeles förtorkat för några veckor sedan. 


Den här gången blev vi ganska rikligt belönade och när vi hade rensat skörden fick vi en rågad 5-literskastrull och naturligtvis blev det en kvällsmacka med en driva smörstekta kantareller.


Nu var det dags att hämta hem husbilen igen och packa in för fyra - fem veckor i norra Sverige. Nog känns det lite konstigt att i tropisk värme packa in långkalsonger, mössa, dunjacka och vantar, men troligen kommer vi att behöva det mesta  under resan vars mål fortfarande är ganska diffust, mycket beroende på vad SMHI:s prognoser visar. Vårt enda bestämda mål är Abisko, där vi ska vara 8-11 september tillsammans med våra kamrater från Fotoklubben, som kommer upp med tåg och bor på Turiststationen. Nu hoppas vi att för första gången få uppleva fjällen i riktig höstskrud  och så hoppas vi naturligtvis att få möta den vackra Aurora Borealis.



12 kommentarer:

  1. Mandelskorpor är så himla gott! Har du vetemjöl i dina? Har så svårt att hitta med endast mandelmjöl i. Men jag ska banken mig baka egna :) Önskar er en superskön resa norrut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är mandelskorpor riktigt gott. De här är det rivet citronskal och lite citronsaft i också, mums. Vetemjöl är det i dessa men det borde väl gå bra med mandelmjöl eller glutenfri mjölmix också.
      Vi hoppas få en fin höstfest då vi aldrig åkt norrut riktigt så här sent på året.

      Radera
  2. Härligt med kantareller, vi har inte haft tid för skogen, bara trädgården och där växer ingen svamp. Håller tummarna att vädret blir bra och klar natthimmel när ni är där uppe.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kantareller är riktig lyx, så gott, men vi förstår att ni har fullt upp i trädgård och på golfbana. Hösten är lång så ni hinner säkert någon vända till skogen.
      Nu hoppas vi på åtminstone något norrsken…..

      Radera
  3. Nu längtar man ju ut i skogen när man ser era fina bilder. Verkar som om det är ett riktigt kantarellår i år. Läste om någon som plockat 60 L i jämtland så kanske ni hittar svamp på vägen upp mot norr. Ha en trevlig resa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det härligt att gå i skogen och extra kul när det lyser gult i mossan! Vi är jättedåliga på att bara gå in i skogen och hitta svamp som många gör, så det blir nog att ta med någon påse frysta i husbilen, skulle vi sedan hitta några färska får det bli en ren bonus.
      Ha det så gott och hoppas ni kryar på er så det kan bli en liten sväng med husbilen.

      Radera
  4. Så trevligt att få hämta de små barnen och umgås med de i någon dag. Självklart ska de bli bortskämda när ni passar de små liven.
    Mina ägare har varit ute och plockat blåbär och de var minsann nästan en konst. Det fanns en del torra partier och där var blåbären små och skrumpna men då fick de gå lite längre och då hittade de några liter med fina blåbär. Så vid gårdagens besök av husbilsvänner så bjöd ägarna på blåbärspaj.
    Vilken härlig resa ni har framför er. Jag var också uppe i de norra delarna för något år sedan och det var verkligen en häftig resa så er oplanerade (vilket låter underbart) kommer säkert bli fin. Jag och ägarna lovar att följa er via bloggen.
    Allt gött

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ett privilegium att få skämma bort barnbarnen men nog känns det att vi inte är helt unga längre. Blåbärspaj med vaniljsås eller glass är verkligen mums att bjuda vänner på. Jag kan tänka mig att både du och ägarna njöt av er resa norrut, så vackert det är. Nu är det precis 10 år sedan vi var så långt upp som i Kiruna och Abisko så det är verkligen på tiden med ett återbesök (även om man får blunda när man tittar på bensinstationens prisskyltar).
      Ha det så gott!

      Radera
  5. Om vi kunde genomföra en resa med våra barnbarn, skulle det bli ett allmänt jubel, det är jag säger på. Det händer när kusinerna möts hos oss, att de ringer och säger efter en stunds fnissande: "Kan vi få sova i bussen i natt?"
    Att komma till Abisko denna tiden av året, måste bara bli en enda upplevelse. När vi var inte så långt därifrån för drygt 20 år sedan, ville jag gå upp till Kebnekajse. "Då får du gå själv" sa Birgitta.
    Lycka till på resan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi ser verkligen fram emot att komma upp till Abisko och fjällvärlden igen. För två år sedan kom vi inte längre än till Vildmarksvägen men lyckades ändå se lite norrsken (bilden i inlägget). Vi har haft med barnbarnen ett och ett eller ibland två jämnåriga kusiner i husbilen ett par dagar ibland och det är något vi verkligen rekommenderar!

      Radera
  6. Vilken trevlig vecka! Och en hel del omväxling. Så skönt att operationen gick bra och inte minst att även tåget gick. Kan ju variera en hel del.
    Fint att spendera ett dygn med barnbarnen och en camping där det finns en del att göra för barnen förstår jag blev uppskattat.
    Så spännande och roligt med er resa upp till Abisko. Jag var ju på jobbresa till Kiruna i juni och då var vi också till Abisko men tyvärr ingen tid då för Aurora Borealis. Men just berget ovanför Abisko , Njulla, lär vara världens bästa plats att se detta fenomen. Och med Lapporten då också framför er.
    Har förr varit en hel del i Abisko och nationalparken, både höst och vinter och fina vandringsleder finns ju också.
    Såg också i juni en del husbilar som fricampade längs Torne träsk.
    Kanske tar ni er också en tur in i Norge.
    Och, så avis jag blir på resan. Men jag får, hoppas jag, smakbitar från den genom bloggen.
    Önskar er det allra bästa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi ser verkligen fram emot att återvända till trakterna runt Abiskos men är nästan lika nyfikna på vad vi ska uppleva de nästan tre veckorna innan vi kommer dit. Vi har lite olika planer, mycket beror på hur vädret blir åt olika håll och kanter. Ikväll har vi gjort vårt första stopp i Sala, mer om det kommer senare…
      Allt gott!

      Radera