torsdag 7 september 2023

Winzerfest i Mehring


Mehring blev vårt nästa mål längs Mosel. Det var en ort vi aldrig besökt tidigare och i Park4night fanns en lovordad ställplats med det mesta i serviceväg, vilket vi nu behövde. Den hade 43 platser på grus med en gräsplätt utanför dörren och de främsta var belägna alldeles bredvid floden. Ägarna hade en vingård och varje kväll var det öppet för vinprovning och försäljning. Platsen kostade 12 € (+3 € för el).
Nu var vädret
 verkligen härligt och termometern visade 26 grader så det var bara att njuta. Mehring visade sig vara ett ganska ordinärt samhälle med nyare bebyggelse. En glad överraskning var att den här måndagen var sista dagen på deras vinfestival, som firades 1-4 september. Vi präktiga svenskar har lite svårt att förstå detta då det inte var någon helgdag. T o m livsmedelsaffären hade en skylt på dörren att de stängde 12:30 pga Winzerfest så jag fick klara mig utan kaffemjölk.

Alldeles bredvid ställplatsen hade ett gigantiskt tält rests med diverse matstånd utanför och ett område var speciellt iordningställt för barnaktiviteter. Det hade varit ett gediget program hela helgen med punkter för hela familjen med vandringar, vinprovningar, mountinbiketurer och trollkarlsbesök.


Vi gick dit fram emot kvällen för att äta vår kvällsmåltid. Det blev schnitzel resp. bratwurst i bröd.


Plötsligt kom en procession med musikkåren först, sedan dansare i vackra folkdräkter och där fanns också årets Vindrottning.Den här sista kvällen fick vi alltså vara med om Winzerfestspiel 2023 med duktiga musiker, sångsolister och dansare i alla åldrar. Programmet var verkligen blandat med allt från folkmusik till musik av Queen och Beatles, riktigt trevligt och proffsigt tyckte vi.Det serverades viner från de lokala odlarna och vi köpte en flaska Rivaner som var riktigt god. Samtidigt fick man köpa var sitt glas med deras logotyp på istället för entrébiljett för att sponsra festivalen. De ska få följa med oss i husbilen på våra fortsatta resor.


När vi tyckte det var dags att dra oss tillbaka fortsatte festen ytterligare några timmar så lite svårt var det att få någon sömn.

Nästa morgon gjorde vi oss klara för avfärd men bestämde oss för att ta det lite lugnt i solen, handla och åka först efter en tidig lunch.Vi skulle dessutom fixa till våra ”Döda-vinkeln-dekaler”som skulle på bilen innan vi åker in i Frankrike.


Dessutom hann vi med en sista promenad längs Mosel för den här gången.Sedan var det dags att åka iväg mot de fina byarna i Alsace.


 

 

14 kommentarer:

 1. Men vad roligt att få gå på vinfest. Det har vi också fått vara på vid mosel. En fin ställplats med fina priser har dom också. Tänk om Sverige kunde lära lite av Tyskland med bra ställplatser och priser . Ha en fortsatt fin resa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vinfesten blev en bonus vi inte hade räknat med så visst var det positivt. Ställplatser i Tyskland har nog mycket att lära ut till våra svenska dito och nu får vi se om det finns så många gratis/prisvärda Ställplatser i Frankrike som vi fått berättat.

   Radera
 2. Vilken tur ni har som hamnar på sådana festligheter, härligt att minnas när dom glasen kommer på bordet igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst hade vi tur som hamnade på det här fina firandet och de som uppträdde var riktigt proffsiga. De här glasen får bli ett fint minne.

   Radera
 3. Men så perfekt att ni prickade in den trevliga festen och fick ta del av trevligt lokalt firande. Glasen blir fina minnen från det stoppet kan jag tänka. Fina souvenirer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland ska man ha tur och det hade vi den här gången. Det var ett trevligt firande för alla åldrar och många duktiga sångare och körer som framträdde. Vi gillar souvenirer som går att använda och som ger ett minne när de används.

   Radera
 4. När Birgitta & jag kom till Lagos i Portugal (2011) sa vi båda spontat, "Här kan vi bo!" Det samma säger jag till er.
  Vilken ställplats och till rätt pris, naturen, dessutom solen och vattnet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blev det en bra ställplats, men trots det blev det bara en natt. Vi stannade en extra förmiddag och bara slappade i det fina vädret, så skönt!

   Radera
 5. Vad rolig överraskning det blev med festivalkväll! Roligt när en får vara med i de lokala evenemangen och uppleva livet i byn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev en positiv överraskning och riktigt trevligt blev det. Så kul att det verkligen var en fest för hela byn, skolbarnen var där, ungdomarna, föräldrar, mor-och farföräldrar. Dessutom var det ett riktigt proffsigt framförande.

   Radera
 6. Vilken fin plats och kanonväder ni har prickat in. Gillar vinglasen, dom är så perfekta i storlek, vi har också sådana i bilen, från Bardolino.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur ska man ha ibland med både väder och festival, riktigt bra blev det.Nu har det istället blivit lite för bra +35 idag men en alldeles underbar kväll. Vi vet bara inte hur vi ska kunna gå in och lägga oss….

   Radera
 7. Vilken tur, kanske skicklighet, att ni hittade denna fina plats. Verkligen vackra omgivningar. Och det ser u inte heller alltför trångt ut. (Har ju ibland sett att det kan vara så och ibland bara en grusplan .)Extra trevligt förstås med festivalen och inte minst det vackra vädret. Härliga bilder.
  Önskar er nu en fin tur till de fina byarna i Alsace. En trakt jag rest en del i och ser fram emot att komma tillbaka via era fina inlägg-
  Ha det fortsatt fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog en kombination av tur och idog ”undersökande verksamhet” (Google och appar). Sedan att det var Winzerfest i byn var ren tur och en trevlig upplevelse. Vädret ska vi inte klaga på men det gör inget om det blir åtminstone fem grader svalare. Nu ligger även ett inlägg om ett par byar i Alsace ute på bloggen och vi har fortsatt söderut….

   Radera