fredag 22 september 2023

Toscanas vackra vyer längs färdvägen.


Toscanas landskap är så fantastiskt så det går faktiskt inte att beskriva det med ord. Vi tycker höstlandskapet i dova gulbruna färger är så vackert men kan inte förneka att ett besök här med kanske en vandringstur i ett grönskande vårlandskap låter som en strålande idé.
Det här inlägget blir egentligen ett bildinlägg med några vyer på en ett par mil lång vägsträcka mellan Multipulciano och San Quirico d´Orcia. Sedan är vi inga duktiga fotografer som kan föreviga naturen så vacker som den är och många ställen hade vi velat stanna på men då skulle vi haft en liten Fiat och inte 7,5 meter Laika.

Många gårdar med självaktning har en vacker allé med cypresser fram till sitt hus och detta är väl något som är ett av Toscanas främsta kännetecken. Vi stannar vid några av dem och är definitivt inte ensamma vid de stoppen.

Lilla vackra Cappella della Madonna di Vitaleta ligger så fint på en höjd. Det finns en liten grusväg för bilar dit in men också en gångväg och där den börjar är det ett mindre trafikkaos. Vi tar med oss kameror och stativ och knallar iväg en bit längs vägen.Vi är inga filmälskare men vi förstår att många stannar vid det hus där de första scenerna i Ridley Scotts "Gladiator" spelas in, så det blir ett stopp här för oss också.Fler vyer från Toscanas landskap kommer i ett kommande inlägg då vi gav oss ut på en vandring mellan ett par byar och många bilder finns det på minneskorten som vi ska ta fram när snön yr på Falbygden.  

14 kommentarer:

 1. Så vackra vyer! Cypresserna är ju fantastiska, men jag har inbillat mig att de är fulla av mygg, vilket nog är fel eftersom de har starkt doft. Får läsa på lite om det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cypresserna är så gröna och vackra i det annars bruna landskapet. Hur det förhåller sig med 🦟 i dem har vi inte en aning om.

   Radera
 2. Suck, det är så vackra bilder, vilket fint landskap med de böljande fälten. Fint fångat med paret utanför kapellet. Förstår att ni njuter av allt i Toscana. Har ni kommit till badet i skogen? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så otroligt vackert överallt även om vi lämnat de här vyerna för nya upplevelser. Vi hade tänkt oss ett skönt bad i San Filippo, men det hade halva Italien gjort också så vi hade bara tur som lyckades vända några km utanför byn och ta oss tillbaka utan alltför många skråmor, kommer på bloggen om ett par dagar.

   Radera
 3. Jag bara sitter här och njuter! Det Toscanska landskapet med alla cypresser är bara så, så vackert! Gissa om jag drömde om att ha cypresser när jag kom hem från vår Toscanaresa. Håller med om att de gulbruna färgerna är väldigt vilsamma och vackra men den friska vårgrönskan är säkert väldigt vacker också. Att plocka fram bilderna från resan när snön yr i vinter, det låter inte fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi brukar säga att vi reser tre gånger, först när vi drömmer och planerar, sedan under resan och tredje gången när vi tar hand om våra foton, kanske gör ett bildspel eller en fotobok. Vyerna var hur som helst otroliga och jag kan förstå att du drömde om en cypresshäck när du kom hem.

   Radera
 4. Visst är landskapet alldeles fantastiskt vackert och bilderna talar sitt tydliga språk. Så njutbara vyer! Cypresserna gör sig så fint och tillför det där lilla extra.

  Önskar en fin fredagskväll nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade höga förväntningar på Toscana och det vi sett, både städer och natur har verkligen infriat de förväntningarna, så vackert.
   Hoppas det gick bra på utställningen och en fin helg önskar vi er!

   Radera
 5. Visst är det fantastiska vyer som ni möter och fägnar oss med. Våra Thuja Smaragd får inte bli lika stora som i bild.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vyerna är otroliga och cypresserna likaså, men vi håller med om att förvuxna thujahäckar hör verkligen ingen människa glad.

   Radera
 6. Jag tycker absolut att ni lyckats väldigt bra med att förmedla detta vackra landskap som Toscana bjuder på. Har själv sett det både vår, sommar och höst. Och även en del vintertid. De olika årstiderna ser helt klart olika ut men vackra är de alla. Förstår absolut att Toscana motsvarat era förhoppningar och jag kan tycka att landskapet här är bland det vackraste i Europa . Just variationen fastnade vi för. Och cypresserna hör ju verkligen hit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan tänka oss att det här landskapet är lika vackert men på olika sätt under skilda årstider. Själva skulle vi gärna besöka Toscana på våren. Det verkar alldeles fantastiskt.

   Radera
 7. Vi njuter av era vackra foton! Själva åkte vi genom Val d`Orcia april 2019 då var det grönt och väldigt vackert, men höstens lite dova färger är otroligt vackert - det ser vi på era foton. Vi delar er frustration att inte kunna stanna och fotografera, en stor Laika kan inte stanna överallt, så där missar vi en del. Det får förhoppningsvis bli en resa till Toscana igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toscana är otroligt vackert och så fina bilder vi sett därifrån, kanske blir det en ny resa, vem vet men det finns många tänkbara resmål på vår önskelista. Vi trodde tursistantalet hade minskat nu i mitten av september(och det har den kanske gjort?) men vi har mötts av fulla Ställplatser och parkeringar och ett smärre kaos på en ställen längs landsvägen.

   Radera