söndag 7 maj 2023

Laikaklubbens vårträff i Strömstad


Alltsedan vi köpte Laikan, sommaren 2020 har vi pratat om att åka på någon av Laikaklubbens träffar, men först var det en viss pandemi som satte käppar i hjulet och förra året hade vi bestämt att möta våren i Nederländerna och Tyskland. När inbjudan till årets träff kom på mailen anmälde vi oss omgående. I torsdags var det dags att styra Laikan mot Lagunens Camping, en knapp halvmil söder om Strömstad. Där fick vi nästan en egen del av campingen och under eftermiddagen rullade drygt 60 "Laikor" in och tog sina platser. 


Det såg riktigt häftigt ut när vi tittade ut över havet med olika modeller av Laika, samtliga prydda med den fina hunden!



Arrangörerna i Träffgruppen hade verkligen gjort ett bra jobb. På torsdagskvällen bjöds vi på grillade hamburgare och öl i det stora partytältet som satts upp. 



Samtidigt fick vi lite information om de kommande dagarnas program.


På fredagen och lördagen hade vi tid för en "Bekantskapsrunda". Detta gick ut på att vi fick en lista med alla deltagares namn och hemort. Sedan skulle vi fylla in deras reg. nummer. På detta sätt blev det naturligt att ta kontakt med alla och det blev många tre
vliga samtal. Solen sken konstant från en klarblå himmel men vindarna var kalla så det blev att söka lä mellan husbilarna. Vi hamnade på fika hos våra trevliga grannar.


På fredagskvällen serverades rikligt med färska räkor (vad annars när vi är på västkusten) med bröd och aioli. Vi avnjöt våra i trevligt sällskap med ett par från Ulricehamn och @bettanjohansson62 (på Instagram) och hennes man från Eskilstuna.



En trubadur underhöll oss under räkskalandet och han var riktigt bra med en repertoar som var helt i vår smak. Naturligtvis var han bra, eftersom han var "hemifrån", eller snarare bördig från Hangelösa, mellan Skara och Lidköping.


På lördagen fortsatte Bekantskapsrundan och en del passade på att sälja en del prylar på loppis. Vi tog ner våra cyklar och tog en tur in till Strömstad, men mer om vad vi gjorde där kommer i ett separat inlägg.


Dagarna gick verkligen fort och våra planer på att ta båten ut till Kosteröarna lade vi på is, delvis också på grund av de iskalla vindarna. På lördagseftermiddagen hade Laikaklubben sitt årsmöte och det var ganska snabbt avklarat under ordförandes trevliga ledning.

På kvällen bjöds vi på vad vi brukar kalla "exotisk planka", alltså rostbiff, grillad kyckling och fäskfilé, samt massor med frukt och grönt. Varje bord om sex personer fick ett enormt fat och trots att vi jobbade hårt lyckades vi inte tömma vårt fat. Vi hade så trevligt att det inte blev några kort tagna; ett gott betyg på kvällen.


Under tiden vi åt såldes lotterier, där vi i vanlig ordning inte hade  någon tur och så blev det dragning på våra uppgifter där utslagsfrågan var att gissa vikten på en sten, inte helt enkelt... Till slut blev det allsång under ledning av Reidar. Naturligtvis sjöngs då den speciella Laikasången, på melodin SJ, SJ, gamle vän...


Träffen avrundades på söndagsförmiddagen med kaffe och fralla, innan det var dags att vinka "Hej Då", eller kanske hellre "På återseende".


Vi kan konstatera att vår första husbilsträff blev en riktigt positiv upplevelse och vi kan bara rikta ett stort TACK till arrangörer och alla trevliga Laikaägare som var med! 


 

8 kommentarer:

  1. Vilken trevlig träff och så välordnad. Förstår att maten var uppskattad liksom programmet i sin helhet. Kul att ni kunde ta cyklarna och ta en vända in till Strömstad.
    Kan förstå att ni avvaktar med Kosteröarna. Där blåser det alltid så varmare vindar är att föredra.
    Ska bli roligt att läsa om ert besök i Strömstad.
    Ha det fortsatt fint.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var verkligen en vi äl fungerande organisation bakom träffen och vi som är med och fixar en årlig husbilsgolf för bara 20 husbilar kan verkligen förstå hur mycket jobb det ligger bakom.
      Vi hade hoppats på fint väder för en tur till Kosteröarna där jag inte varit på nästan 25 år, men de iskalla vindarna hade förtagit lite av njutningen med turen. Kosteröarna ligger förhoppningsvis kvar tills vi kommer däråt nästa gång.

      Radera
  2. En väl ordnad träff. Bekantsskapsrundan var ju smart! Vi har inte varit i Strömstad alls, campingen och era platser ser ju toppen ut. Kosteröarna finns kvar, nog inget som är så mysigt att besöka i bitande vindar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev en riktigt trevlig träff och vi som var nya blev verkligen involverade och väl mottagna. Campingen och servicehus var helt ok men delen där vi hade träffen låg nära vägen där det var rejält med trafik in till Strömstad dygnet runt och sedan talades det om rejält tilltagna priser på sommarsäsongen (men det är väl ingen större skillnad mot övriga campingar längs kusten??). Kosteröarna besökte jag när döttrarna var på lägerskola för drygt 25 år sedan så om det besöket dröjer ett tag till gör ingenting.

      Radera
  3. Vilken trevligt träff med nya bekantskaper (kul med bekantskapsrundan), duktig trubadur och god mat. Tror det varit en liknande träff vid Taxinge slott i Sörmland i helgen men ett annat husvagnsmärke då. Det var några vagnar kvar när vi kom dit på eftermiddagen och det satt banderoller uppe.
    Önskar er en fin vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev en riktigt trevlig träff som var bra ordnad, många nya bekantskaper fick vi. Den här tiden på året är det många olika träffar för husbilsmärken eller helt privata. Tänk att husbilarna räcker till för alla träffar.
      Vi önskar dig också en riktigt fin vecka!

      Radera
  4. Vad trevligt det såg ut och inte mist första bilden, markerade platser, ordning & reda, precis som vi vill hade det. Själva har vi varit med i ett par klubbar, men inte nu längre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en riktigt fin camping med rejäla, väl utmärkta platser. Nu stod vi där till ett bra pris på vår träff (250kr/natt), men vi hörde ryktas om riktiga rövarpriser under sommarsäsongen. Vi har ofta varit med i någon husbilsklubb men det här var vår första träff och det var en trevlig upplevelse!

      Radera