söndag 10 april 2022

Två veckor på hemmaplan


Tänk att det redan är två veckor sedan vi åkte på vår premiärtur till Kinnekulle i ett strålande vårväder. 


Sedan dess vet vi inte hur många gånger snön har vräkt ner den ena dagen, töat bort nästa, för återkomma den tredje och försvinna i ett spöregn dagen därpå. Blir man trött eller???


De här veckorna har vi börjat förbereda en del inför vår husbilsresa nästa vecka. Till vår stora lycka skaffade vi nya pass direkt efter nyår, trots att Lars pass hade utgångsdatum i maj och eftersom jag har lagt till Holm som extra efternamn skaffade jag också ett nytt. Så bra det känns när vi nu läser om halvårslånga köer för att förnya pass.


Sedan är har det blivit anskaffning av en del nya prylar. När vi tittade på Linda och Pärs (reiselinda.se) Youtubefilm fick vi se ett par varningspuckar, vi aldrig sett tidigare, som visade sig vara obligatoriska i Tyskland. Nu är de inhandlade och snart på plats i husbilen. 


Vi har också hunnit med att träffa barn och barnbarn. Förra helgen hängde vi med bröderna Carlander i Lidköping, medan mamma och pappa kopplade av på spa.


I fredags tog vi tåget till Göteborg och träffade familjen på Guldheden, där vi firade det kommande påsklovet med de godaste pizzor vi någonsin smakat. Nu ska den "över-natt-jästa" degen testas och katten vet om vi inte ska investera i ett pizzastål också....



Mellan snöfallen har vi faktiskt hunnit med en och annan runda på Berga Golfbana, där 9-hålsbanan är öppen året runt.


Foto från Falköpings GK

Dessutom har Laikan varit inlämnad hos Berggrens verkstad några dagar för årlig service så nu hoppas vi den ska gå som en klocka under vår resa. 

Igår fick vi nöjet att ha Adrian, Lars äldsta barnbarn, på lunch. Så mysigt att få ta del av ungdomarnas framtidsplaner nu när sista gymnasieterminen snart är till ända.


Allt blir aldrig riktigt som man tänker sig. Igår fick Lars syn på några underliga utslag på ryggen och fram på kvällen hade de spridit sig till bålen också. Då var det inte någon tvekan om vad det var, nämligen bältros. Efter ett samtal med 1177 tillbringade vi söndagsförmiddagen på Jourcentralen i Skövde. Nu hoppas vi de antivirala tabletterna ska göra god nytta så det inte blir så mycket värre eller att han kommer att få för mycket smärta. På eftermiddagen skulle vi vara hundvakter och fick en solig men blåsig promenad med Lars dotters hundar...


 ...och när vi ändå var på resande fot åkte vi ut till Trandansen. Där har en stor del av tranorna fortsatt norrut, trots det kyliga vädret. Från årets toppnotering 20 900, den 2 april räknade man igår kväll 13 050 tranor som flög till nattvila.


Först gick vi till Bjurums gamla skola där Gudhems Hembygdsförening har café under transäsongen. Hembakt kaffebröd och gott kaffe serverades till mycket förmånliga priser.

 


Sedan gick vi till Bjurums kyrka som ligger alldeles bredvid. Där har medlemmar i Falbygdens och Skövde fågelklubbar utställning av foton, akvareller och en del annat konsthantverk. Det gick faktiskt att utnyttja de trånga kyrkbänkarna till ett riktigt bra konstgalleri.

 



Måndag och tisdag ska vi fylla husbilen efter att för en gångs skull försöka göra lite strukturerade packlistor. Inte är det lätt att packa t ex kläder, då det just snöat i Amsterdam och det kan ju faktiskt bli sommarvärme innan vi vänder hemåt igen.

Hur som helst känns det underbart att kunna ge oss av utan att ha något specifikt datum vi måste vara hemma. Förra året hade vi dels husförsäljning och flytt att prioritera och sedan hade vi en pågående pandemi att ta hänsyn till. Nu ser vi fram emot många härliga upplevelser och förhoppningsvis lite fler grader på termometern, när vi åker av färjan i Kiel på skärtorsdagsmorgonen och styr mot blommande tulpanfält i Nederländerna. Följ gärna med oss på resan!



 

9 kommentarer:

  1. Välkomna ner! Vem vet vi kanske ses någonstans. Vädret är blandat här nere. De där varningspuckarna skaffade vi för 2 år sedan. Har som tur är inte behövt använda dem ännu. Vi befinner oss i Tyskland ännu men är på väg i sakta mak mot NL. Det där med kläder är inte lätt, kan ju bli varmt någon dag, men sedan kallt runt påsken. Kör lugnt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad härligt att ni är på väg, ja kanske ses vi bland alla 🌷.
      Oavsett väder och vind ska det bli så skönt att komma ut på rull igen!

      Radera
  2. Och jag som tycker att vi har haft ett uselt vårväder, men vi har åtminstone sluppit snön :-)

    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allting är relativt, så även begreppet ”dåligt väder”.
      Allt gôtt!

      Radera
  3. Vi håller också tummarna för att medicinen satts in i tid, men vi får väl ta det lite lugnt på vägen.
    Vi har också besökt Blomsterparaden och Keukenhof över en långhelg för några år sedan, men det besöket gick lite för fort. Nu ska vi ge blomsterprakten lite mer tid!

    SvaraRadera
  4. Vad härligt att få komma iväg på en sån lång resa och kanske möter ni våren lite tidigare än här hemma. Att inte ha någon dag att passa, ja det låter verkligen helt underbart! Hoppas bara bältrosen har släppt så allt går bra.
    Vilken härlig stund att få passa de små barnen, eller de kanske inte är så små längre…
    Allt gôtt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så fort det går med barnbarnen, men blir vi gamla??
      Visst är det ett speciellt liv att ha blivit pensionär och kunna ta dagen som den kommer. Jag antar att vi förtjänat det efter många år i arbetslivet.
      Ha det så gott!

      Radera
  5. Ni har hunnit med mycket. Låter så trevligt att få ge sig iväg söderöver med husbilen. Hoppas nu att Bältrosen inte ställer till det för er. Ha en riktigt GLAD PÅSK!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hoppas också att bältrosen håller sig relativt lugn. Det får bli ett lugnt tempo nu i början, men vi har inga tider att passa…
      Ha en riktigt fin påsk! Det ser ju ut att bli solsken och fint väder!

      Radera