onsdag 20 april 2022

Cykeltur från Julianadorp


Tisdagens morgon fick börja med en cykeltur för att hitta en livsmedelsaffär, efter en långhelg med stängda butiker. Mjölk till kaffet och färskt bröd till frukost stod överst på "Vill-höverlistan". Sedan gav vi oss ut på en cykeltur vi hittat i en broschyr vi fick här på campingen. Den kallas De Zout & Zoet Route, eller på engelska The Salt & Sweet Route. Den skulle gå längs kanaler och blomsterfält, som symboliserade det söta och genom sanddynerna längs kusten som får stå för det salta.


Egentligen gick den ända upp till den Helder, men vi tog en genväg på ett ställe då vi efter gårdagens tur inte var säkra på att våra cykelbatterier skulle räcka. Med facit i hand hade vi kunnat åka dit också, men vi fick en alldeles underbar tur, som tog halva dagen beroende på alla stopp vi gjorde. Det är otroligt vilka fina cykelvägar det finns här. Även om vi tycker det blivit betydligt bättre hemma, så går det inte att jämföra. Samtidigt verkar alla cykla här, kanske är de nästan födda på en cykel. Vi hann knappt ut ur Julianadorp innan vi gjorde det första fotostoppet.Och så fortsatte det. Fälten blev bara mer och mer färgglada och solen sken allt varmare. Tack och lov hade vi lämnat våra jackor hemma idag.
Vid ett stopp fick vi syn på en häger. För en gångs skull satt rätt objektiv på Lars kamera och resultatet blev vi riktigt nöjda med.En glasspaus blev det innan det var dags att cykla in mellan de enorma sanddynerna. Även här var cykelvägarna exemplariskt skyltade och alla knutpunkter utmärkta.
På andra sidan dynerna finns långa härliga sandstränder och även idag var det många som vistades där.När vi kom hem till campingen var det med kinder som hettade av solen. Då kom grillen fram och efter en middag med kycklingfilé, stekt potatis och sallad var det dags att planera nästa stopp på vår resa.
Så härligt det är att resa utan fastställd resrutt och tidtabell! 

 

13 kommentarer:

 1. Vilka underbara tulpanfält! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det mäktigt men trots det har vi dragit oss en bit söderut.

   Radera
 2. Ja vad ska man säga om de vackra bilder, underbara att se och tänk då att ni fått se det i verkligheten.
  Ibland ska man ha tur med rätt objektiv på kameran.. :)
  Allt gött

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har aldrig varit här den här årstiden förut och visst är vi fascinerade, så vackert och mäktigt!
   I de flesta fall tycker vi att vi har fel objektiv med oss eller på kameran, men ibland lyckas t o m vi.

   Radera
 3. Så fina blomsterland! Det har vi inte lyckats se ännu, men vi är på väg åt det hållet. Tänkte kolla var vi kan stå med husbilen på lördag för att se Blomsterparaden. Några cyklar har vi inte med så det får bli att gå. Hoppas vi kan ses någonstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade läst att de största blomsterfälten fanns söder om den Helder och det var säkert sant. Vi har bokat en camping hemifrån för helgen som kommer för att vara på säkra sidan att ha en plats. Vi ska bo på något som heter Camping Sollasi i Noordwijkerhout. Nu ska vi bo två nätter på en ställplats i Volendam strax söder om Edam.

   Radera
 4. Ni smög väl ut i fälten och plockade några blommor hihihi. Tror att blommorna bara klipps bort, för att man sedan tar hand om lökarna, vilket slöseri tycker jag med så vackra blommor.
  Ha en fortsatt fin tur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ärliga som vi är har vi inte plockat en enda blomma, men visst är det synd att de bara vissnar och klipps bort.

   Radera
 5. Vilken blomster prakt! Finns det cyklar att hyra på campingen ?
  När vi var där för nåra år sedan var stränderna inte tomma. MEN det var varmare årstid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns gott om cyklar att hyra om man inte har med egna, både på en del campingar och speciella uthyrningar. Visst är det en otrolig blomsterprakt!

   Radera
  2. Tack då vet vi att man kan hyra cyklar.

   Radera