torsdag 26 oktober 2023

Med Tisdagskamraterna på allsvensk fotboll.




Som gammal trogen, men inte speciellt aktiv, supporter till IF Elfsborg blev jag (Lars) riktigt glad över plinget i mobilen när vi var i Toscana. Jag fick då frågan om jag ville följa med på Elfsborgs hemmamatch mot AIK nu i måndags.

Det var en f d granne och drivande kraft i Tisdagskamraterna som messade. Tisdagskamraterna är ca 35 före detta fotbollsspelare/ledare inom IFK Falköping, som träffas varje tisdag en stor del av året. Då har de någon föredragshållare, gör studiebesök på olika företag i kommunen eller som nu åker på något evenemang. Jag platsar inte i denna sammanslutning då min aktiva "karriär" som fotbollsspelare och ledare skedde i Kinnarps IF, men får ibland följa med på resor som den här när en buss ska fyllas.


I måndags började vi med att besöka en riktig Elfsborgssupporter, nämligen Torbjörn Lindeberg i Borås. Att han är en riktig supporter syns väl när han berättar att han missat 8! hemmamatcher sedan 1963.


Eftersom han sparat lite saker som med tiden blev fler och fler har han numera ett litet museum i ett av villans rum. Vad saker det fanns där...





Matchtröjor genom åren


Efter att vi blivit bjudna på fika fortsatte vi till Borås Arena. Här fungerar supporterföreningen Guliganerna, som bildades 1991, för hejarklacken och nog är det skönt att se en helt annan stämning än bilderna vi matas med från Stockholm där t o m finska poliser kallats in till derbymatchen. 



Till all lycka vann Elfsborg över AIK med 3 - 0 så det var en buss full med nöjda resenärer (förutom två ledsna AIK-supportrar) som återvände till Falköping på kvällstimmarna. 



Nu väntar en spännande avslutning av serien och resultattabellen är en riktigt trevlig läsning.

 




 

14 kommentarer:

  1. Vilken trevlig, bra och intressant dag det blev. Roligt att få besöka en sådan trogen supporter och att det blev seger för favoritlaget. På förekommen anledning håller jag på Malmö FF och det är ju väldigt jämnt i toppen...

    Önskar en god torsdagskväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då får vi hoppas på bra resultat i de sista matcherna så det blir en ren seriefinal om ett par veckor i Malmö.
      Ha ett bra veckoslut!

      Radera
  2. Vad trevligt! Och roligt! Och är en supporter så är en.
    Blev helt bestört här i Stockholm i söndags när det var ett 50-tal poliser, svenskar och finländare och mängder av polisbilar i vårt närområde. Undrade vad det var frågan om. Jo. matcj mellan Hammarby och Djurgården. Pust! Och puh! Hoppas innerligt att lagen fick betala för denna bevakning.
    Verkade lugnare vid Elfsborgs match mot AIK. Bra så. Grattis till Elfsborg,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog är det lite skillnad. För något år sedan var Lars med på en resa med detta gänget till Göteborg då de spelade mot Malmö. Då var det maskerade som kastade bengaler och ett himla liv. Tyvärr tror jag mycket av polisinsatserna går på våra skattepengar.
      Tur Elfsborg fortsätter vara en positiv upplevelse

      Radera
  3. Vilket härligt nörderi! Älskar när folk hittar sin grej och går all-in.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är nörderi riktigt skoj men kanske inte alltid lika roligt att leva tillsammans med en nörd om inte intresset någorlunda delas….

      Radera
  4. Ja där kan man prata om en riktig supporter, härligt att han har gjort som ett litet museum. Det är inte roligt med allt som händer vid matcherna, bra att det gick lugnt till för Lars. Just ni tittar vi på tjejerna Sverige-Schweiz. Egentligen är det inte så spännande enl Jakob, eftersom hans lag vinner i alla fall hahaha.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi sitter också och tittar på fotboll men tycker inte Jakob ska vara alltför kaxig. Schweiz är faktiskt duktiga så riktigt lugnt är det inte.
      Kram

      Radera
  5. Dom färgerna (svart/gul) gillar jag också men att det tillhör vårt hockeylag :-) Den telefonen skulle jag vilja ha hemma :)) Vilken härlig upplevelse för dej Lars.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är telefonen mysig!
      Lars var så nöjd med sin dag, vinst för Elfsborg och trevligt sällskap.
      För vår del är SHL inte så intressant i år då Brynäs inte får vara med och leka med de stora pojkarna (men nästa år så…)

      Radera
  6. Den mannen kan man verkligen kalla hängiven supporter. Tänk så många år och matcher han upplevt med Elfsborg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om man ska kalla honom supporter eller nörd vet jag inte men lite kul är det med människor som är så hängivna en sak. Hur som helst fick de en riktigt trevlig kväll!

      Radera
  7. Det lät verkligen som en trevlig dag på många sätt. Att bara ha missat 8 matcher sedan 1963, det är en sann supporter det. Måste varit roligt att träffa honom och se hans lilla museum. Guliganerna verkar vara en klack så som man vill att en klack ska vara. Och så får jag gratulera till vinsten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lars var riktigt nöjd när han kom hem, både med vinst och en trevlig dag. Det blir inte av att vi åker och tittar på fotboll då jag är måttligt intresserad om det inte är små barnbarn med och spelar…så ett upplägg som detta var perfekt.

      Radera