onsdag 18 oktober 2023

En vecka full av upplevelser; Hur hann vi jobba förut...


Vips, så har det gått en vecka igen och hur många gånger har vi inte ställt oss frågan om hur vi har hunnit jobba i alla år??? Nu har vi fullt upp trots att vi inte har några måsten längre.

Den här veckan har vi utnyttjat de dagar som bjudit på vackert höstväder till ett par fina promenader. Den höga klara höstluften är verkligen underbar. 



I lördags var Lars bjuden på lite skoj med golfklubben tillsammans med de övriga som jobbar ideellt samt styrelse och personal. De började med fika på klubben och sedan blev det en partävling i småregn och häftiga vindar, men det har väl inte stoppat golfspelare. Kvällen avslutades senare med middag på restaurang.


Vi har även hunnit vara lite kulturella och för tillfället visas en utställning med foton av Elisabeth Ohlsson på Falbygdens museum. Hon är antagligen mest känd för utställningen Ecce Homo, från 1998, men är en otroligt duktig porträttfotograf. Detta får vi bevis på i den här utställningen "Ansikten in i evigheten".




Några foton från Ecce Homo finns också med här eftersom hela den utställningen ställdes ut i Sankt Olofs kyrka under konstnatten i slutet av september.


På museet visas också en miniutställning om svenskt musikliv på 1960- och 1970-talen. Det är till stor del foton tagna av Stephan Möller som sedan 1962 spelat trummor i många turnerande band, bl a Caretakers, Lee Kings och Spotnicks. Dessa ställs ut tillsammans med scenkläder, musikinstrument, skivomslag mm. För oss är det en utställning med stor igenkänning eftersom det var vår ungdoms musik.



En ung Tommy Körberg vid korvkiosken.

Jerry Williams kommer naturligtvis på motorcykel.

På söndagskvällen fortsatte vi våra kulturella upplevelser med en tur till Vara konserthus, där vi i ett fullsatt konserthus njöt av Magnus Carlssons härliga röst. Den här gången var han inte en del av Weeping Willows utan hade med sig Jesper Lindells band, nio stycken mycket kompetenta musiker.



Sedan får vi bara tacka våra f d grannar, som i år har ett alldeles välsignat äppelträd med underbara Aroma. Vi åkte dit och kom hem med två enorma kassar äpplen så nu blir det kökstjänst med torkade äppelskivor, äpplemos, äppelkaka osv (= inga sysselsättningsproblem).



Ytterligare en golfrunda har det blivit och kommer det nu så mycket regn som utlovats kanske det blev den sista på 18-hålsbanan.


Idag fick vi trevliga lunchgäster. Då kom Anna-Lisa (min f d arbetskamrat) och Manfred. De står i startgroparna för en ny övervintringsresa nere i Portugal i sin husbil. (Lite uppdateringar kommer säkert på deras blogg lisashjulhus.blogg.se). Samtalsämnen saknas verkligen inte när vi både har husbilsintresset och en lång arbetshistoria gemensam. Inte ett enda foto blev taget, antar att det är ett tecken på att vi hade skoj.

Nu har vi planerat ett par dagar i helgen i husbilen, men hur det blir med det får vi bestämma senast fredag. Vi hade tänkt ett par övernattningar på västkusten, men hot om stormvindar och regn gör att det inte låter så lockande så den som lever får se.....



14 kommentarer:

  1. Vilken trevlig vecka ni haft! Hösten kom med stormsteg kan man säga för det har blåst rejält här men färgerna har blivit riktigt "höstiga" och fina.
    Vilken rolig utställning. Verkligt bra porträtt och oj, vilken nostalgi. När jag såg bilden på en ung Tommy Körberg minns jag när jag såg Tom och Mick i Södertäljes Folkets park och minns naturligtvis hitlåten Somebody's takin' Maria Away.
    Härligt med äpplen! Här har det mest blivit äppelpajer och så har jag ätit en hel del. Vi hade dessvärre många mögliga i år så dom fick vi kassera.
    Ja då får vi se då vart färden kommer att gå i helgen. Ha det så bra, vad ni än hittar på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog kan man säga att det blev höst i en blinkning. Det ser ut som om vår husbilsresa i helgen blåser och fryser inne, stormbyar och +2 grader i Bohuslän känns som det kvittar. Vi väntar kanske ytterligare en vecka annars får det bero till våren.
      Visst var det nostalgi på hög nivå. Jag kommer också ihåg när vi såg Hepstars, Tages och Shanes i folkparkerna. Då kom de med bil och släpkärra….
      Fina svenska äpplen är så gott och vi som gärna äter gröt med äpplemos till frukost känner att vi gärna ägnar någon dag till äpplemoskok.

      Radera
  2. Ja, det är en bra fråga. Hur hann man jobba förr? Det är väl så att nu kan man ägna sig åt saker som annars var hänvisade till helgerna och man kan prioritera det man vill. Få möjligheten att verkligen fördjupa sig i sina intressen. Vilken bra och trevlig vecka ni har haft på alla vis. Intressant utställning, vackra porträtt och bra musik. Kunde väl inte bli mycket bättre!
    När det gäller vädret har hösten verkligen kopplat greppet och till helgen väntas stormbyar här. Kallt har det också blivit.

    Önskar en fin torsdag och kommande helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har väl inte samma hastighet när vi gör något idag som för trettio år sedan. Lars brukar säga att det som tog en timme förr får lov att ta en förmiddag nu för tiden och visst är det skönt.
      Det är d så å härligt när man kan åka iväg en söndag kväll och få uppleva en föreställning utan att behöva planera en resa till någon av våra större städer. Vara konserthus har verkligen ett otroligt program för alla smakriktningar flera av veckans dagar och har verkligen satt Vara på nöjeskartan.

      Radera
  3. Förstår verkligen tanken med hur en hann jobba så mycket förut. Men jag tänker att ni (och vi snart) har 100% egen tid och därmed själva bestämmer hur den ska fyllas. Och då hinner en ju göra en massa. När en jobbade 100% fanns ju inte samma valmöjligheter.. Följde Lisa förut, ska kika in hennes blogg igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väl det som är det sköna, vill man göra något gör man det och vill man inte så kan man kanske skjuta på det. Lisa har haft en del problem med sin blogg men vi får hoppas det löser sig så vi får följa med dem på resan.

      Radera
  4. Ja, tänk att en hann jobba förr. Men med yngre ålder och mer kraft gjorde jag/vi nog lika mycket då. Inte minst vad gäller resor , "jorden runt" och tillsammans med döttrarna som var runt 2-3 när de långa resorna började. Visst var tiden begränsad men minns med glädje alla resor till London och andra städer i Europa över helgerna och längre när det var skollov. Har ju varit lärare och haft lov. Men också dyrt att resa då.Å andra sidan gjorde vi det ändå .
    Idag kan en ju resa med kort varsel och visst är ju det en stor fördel.
    Vilken härlig vecka ni haft och omväxlande. Hoppas det blir en resa till helgen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog är det så att man hade mer ork förr. Lars brukar säga att det som tog en timme före tar en förmiddag idag och det kan det få göra.
      Det är så skönt att kunna planera sin tid precis som vi vill (nästan).
      Veckan som var blev verkligen härlig med många fina upplevelser och ibland behöver en inte åka långt bort gör att uppleva.

      Radera
  5. Ja det stämmer in på mig, om jag hade börjat spela golf, är jag rädd för att jag inte hunnit jobba. Skönt med friheten att kunna göra vad vi vill.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är friheten att kunna råda över sin tid helt underbar. Golf kan nog ta hur mycket tid som helst för de som är riktigt nördiga men dit räknar vi oss inte (åtminstone inte jag).

      Radera
  6. Vilka härliga höstbilder! Ja hösten är fin och visst saknar man alla dessa färger. Ni har hunnit med mycket trevligt. Här tar vi det lugnt och njuter av sol och värme.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ser verkligen ut som att ni har det riktigt skönt i värmen. Här hade vi så fina höstdagar förra helgen men den här helgen har vi fått blåst och regn då det räcker och blir över.

      Radera
  7. Vilket härligt inlägg! Fyllt av färg, trevligheter och vackra färger. Blir lite nostalgisk när jag ser Nossebro. Är ju "gammal väschöte".
    Detta att ha fullt upp och utan att ha några måsten utan att kunna äga sin tid. tycker jag också om. Väldigt mycket. En frihet.
    Så gott med äpplen! Hade turen och fick några kg av vänner. Tacksam.
    Kultur är alltid trevligt. Roligt med fotoutställningen liksom att lyssna på Magnus Carlsson. Gillar verkligen honom och har varit på flera konserter.
    Just att ta del av kultur; utställningar, teater, musik m.m. är så viktigt och väldigt roligt att en kan ta del av det runt om i landet.
    Önskar er en fin vecka,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi gör så gott vi kan för att ta del av det kulturutbud som finns i vår närhet och tycker det är härligt att inte alltid behöva planera och resa till våra större städer för en upplevelse. Som pensionärer kan vi ju rå om vår tid men nu när senhösten kommer och både husbil och golf fått gå i träda känns det som om vi nästan har lite för mycket tid, men vi ska nog lyckas fylla den också även om inga större saker är inplanerade just nu.

      Radera