lördag 16 juli 2022

Holm - Looser Golftour 2022

 


Förra sommaren träffade vi Yvonne och Jakob (med bloggen JoYtillsammans) och åkte runt till några golfbanor i Mellansverige och eftersom vi tyckte det var ett bra sätt att tillbringa en vecka mitt i juli då ställplatser och sevärdheter är överfulla med turister och det är lätt att förboka både ställplatser och speltider på våra fina golfbanor tänkte vi att det ska få bli en tradition. 


Dessutom hade de kvinnliga deltagarna en gruvlig revansch att utkräva på våra makar i denna partävling. Vi träffades förra söndagen på Falköpings GK och kvällen bjöd på pizza i kvällssolen.


På måndagen var vi laddade för en första runda och vilket underbart väder vi fick, nästan lite för varmt för golf, men klaga över varma, soliga sommardagar får man inte göra. Vår hemmabana är verkligen i ett fint skick så resultaten blev också hyfsade. Som lite reklam för klubben kan vi säga att det sedan förra året finns 10 nya ställplatser på grus med konstgräs utanför och att klubben har ställplatsgreenfee på 300 kr/person på vardagar och 400 kr på helger. Ställplatspris 100 kr.Efter rundan (som slutade med seger för herrarna) blev det lunch hemma hos oss...


...innan husbilarna åkte ut till fina Läckö GK. Här var det 20 bilar på ställplatsen, så det var nästan överfullt. Vi tog en skön kvällspromenad (tänk att man inte får nog efter dagens golfrunda) innan vi somnade totalt ovaggade.På tisdagsmorgonen var det åter golfdags och det här är verkligen en naturskön bana i fint skick och tänk; idag jämnade vi ut resultatet genom att skrapa ihop lite fler poäng än våra makar (även om vi stundtals ägnade oss åt andra saker än golf....)Efter en välbehövlig dusch åkte vi några km ut till Spikens ställplats, men i det semesterkaos som rådde där vände vi bilarna och for över till parkeringen och ställplatsen vid Läckö slott. Nu blev det ett vilodygn med lite kulturella inslag, men mer om detta kommer i ett separat inlägg.


På onsdag kväll åkte vi till Kobergs GK, där vi bokat plats på deras ställplats. Naturligtvis blev det en kvällspromenad runt banan, som ligger naturskönt vid Vanderydsvattnets stränder och från en del hål ser man Kobergs slott (där prinsessan Desirée bor). 

Vild glädjedans efter en Eagle på ett par5-hål. (Det var inte vi)Här möttes vi nästa morgon av jättetrevlig personal och vi fick som vanligt en trevlig runda, som herrarna vann, med två ynka poäng. Det var en inte helt lättspelad bana för oss som inte kände till den eftersom greenerna var både snabba och ondulerade (det lutar åt alla håll på en gång?!?).
Sedan drog vi norrut. Det blev lite shopping på Överby, utanför Trollhättan och Jakob och Yvonne hade lite ärenden att fixa, så vi kom själva till Forsbacka GK utanför Åmål och där möttes vi av ett gigantiskt åskväder. 


Detta är en otroligt vacker golfbana, men ställplatsen var nog golfsommarens mest sluttande och 220 kr för golfare utan någon möjlighet till tömning eller att fylla färskvatten vid ställplatsen tycker vi är lite häftigt... En trevlig runda fick vi som vanligt och tyvärr fick vi inse att makarna vann även denna drabbning.
 

Den viktiga scoreräkningen efter avslutad runda!Efter spelet drog vi vidare till Billeruds GK några mil längre norrut. Det är Värmlands näst äldsta golfbana och ligger fint vid Ekholmssjön.Här blev vi visade till vad som ska bli bokningsbara ställplatser till nästa år och de låg betydligt trevligare än de ordinarie numrerade platserna. När vi kom låg molnen täta men det lättade mot kvällen. Vi fick en fin utsikt över sjön och här tillbringade vi vår sista kväll tillsammans för den här gången. Vi firade bl a den birdie som Lars gjorde tidigare på dagen på Forsbacka GK med den traditionella "Birdiewhiskyn".
Idag spelade vi vår femte golfrunda på sex dagar och den här banan är trevlig, men inte helt enkel, med många hål som sluttar i sidled och andra överraskningar.... Passande nog slutade touren med ett oavgjort resultat, då båda lagen kom upp i 66 poäng, vilket alla var ganska nöjda med, även om vi hade två snillen som i morse lade upp dagens taktik!


Nu har vi kommit hem till Falköping efter en härlig vecka med trevligt sällskap, massor med frisk luft och många steg på stegräknaren varje dag och vi är hyfsat nöjda med vad vi åstadkommit på de olika golfbanorna.Vi tycker att de fem banorna vi besökte den här veckan är väl värda ett besök. Forsbacka och Billerud kan spelas med Golfhäftet och samtliga utom Falköping ingår i "Golfa runt Vänern".

Tack Yvonne och Jakob för en härlig vecka. Nu får vi nog stanna på hemmaplan ett par veckor innan det är dags att ge oss ut på vägarna igen, men som vi brukar säga; Planer är till för att ändras! 

6 kommentarer:

 1. Ni har säkert haft det jättetrevligt tillsammans med vänner. Det var väl en bra tanke att göra slag i saken, göra det man tycker om och att välja golfbanor att parkera vid, när alla ställplatser är överfulla. Kul att få en rapport från Spiken också.

  Jag har själv haft minst tre ogjorda saker i mitt liv, nu är det bara två. Jag har aldrig varit på en fotbollsmatch, aldrig slagit ett slag med en golfklubba och inte ägt en båt. (det sista är avklarat nu) I stället har jag ömt vårdat de trädgårdar som jag haft i vår ägo och som varit mitt intresse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt att det inte är för sent att testa nya saker även om man är ganska "årsrik" (som jag tycker är ett fint uttryck). Jag hade aldrig svingat en golfklubba innan jag träffade Lars för ett drygt 10-tal år sedan och även om jag aldrig blir någon duktig spelare njuter jag av motion, fina miljöer, trevligt sällskap och går det bra ibland blir det ännu lite roligare. Lycka till med båten och vem vet det kanske blir både besök på fotbollsmatch och golfsvingar någon gång framöver...

   Radera
 2. Vad många steg ni måsta ha gått på golfbanan. Viktigaste är inte att vinna utan att ha kul och trevligt. Det ser ni ut och ha haft!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog blev det steg så det räckte på våra rundor och idag känns det i axlar och armar att fem rundor på sex dagar var lite för mycket för min del, men kul hade vi och solen sken på oss så bättre kunde vi inte haft det.

   Radera
 3. Tusen Tack själva för en härlig rolig golfvecka tillsammans med mycket skratt, precis som det ska vara. Ser fram emot nästa golfrunda på Nora. Kram till er båda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir att ligga i hårdträning🤣😂innan Nora om vi ska hämta in gubbarnas försprång. Nu ska åtminstone vi ha två vilodagar från golfen och pyssla med lite annat!

   Radera