måndag 4 juli 2022

Bananpannkakans ställplats - Nu har vi också varit där...


I våra tider med sociala medier händer det plötsligt att en plats, en händelse eller någon annan företeelse dyker upp i det ena flödet efter det andra. En sådan plats är Bananpannkakans ställplats som vi läst om i FB-grupper, bloggar, sett på IG-konton osv. Det är en ställplats som
fyllde två år på midsommar mitt ute på skånska bondvischan, ca 7 km sydost om Höganäs. Nu var vi i trakterna så vi ringde och bokade en plats och var välkomna fram på eftermiddagen. 


Vi platsade i målgruppen eftersom åldersgränserna är 39-99 år! 


Vi kan förstå detta  då det finns mängder med skrotsaker runt omkring som kan vara lockande, men också farliga för nyfikna barn.


När vi kom dit möttes vi inte bara av ägarna, Micke och Gittan utan välkomstkommittén bestod också av en stor skock hönor... 


...den mäktiga tuppen Arnold...


...gässen; Yes och No, samt några katter. 


Ställplatsen är alltså inte att rekommendera för de som har fobier för eller inte tycker om djur och speciellt fåglar. Ett speciellt signum för ställplatsen är den välkomstpåse alla gäster får, innehållande nyvärpta ägg från gårdens hönor, en banan, hembakta havreflarn och ett par skumbananer. Till det får man instruktioner om hur man blandar och gräddar just bananpannkakor!


 Sedan fick vi en rundvandring på tomten/ställplatsen och en inbjudan till gemensam grillning vid 18-tiden. Det är nog en av de få ställplatser vi besökt där merparten av gästerna (på de 18 ordinarie platserna och några extraplatser) samlas för att grilla, äta eller bara umgås. 


Värdparet finns för det mesta tillgängliga bland gästerna och tar personligen emot alla nyanlända.


Sedan sov vi underbart gott för att på morgonen vakna upp i den här häftiga miljön och eftersom tupp och hönor tillbringar natten inne blev vi inte väckta av något gällt "kuckeliku"! Vi beslöt oss för att stanna här ytterligare en natt så på dagen åkte vi iväg på en utflykt på Kullahalvön. När vi sedan kom tillbaka fick vi full uppmärksamhet när vi åt en sen lunch och vi delade naturligtvis med oss av vår färskpotatis (sillen tror jag vi hade fått behålla för oss själva??) .



Hur fungerade då själva ställplatsen? Platserna var uppmärkta och samtliga utrustade med el. De flesta hade en grusad plats för bilen och en gräsyta utanför för utemöbler. 



Dusch och toalett finns i två baracker och dessa är rena och fräscha. Det finns också diskmöjligheter, färskvatten, sopsortering och möjlighet att tömma toaletten. Vill man ta ett bad finns det en terrass med pool. Allt till en kostnad av 199 kr/dygn.

Vi kan bara säga att vi sällar oss till den skara som lovordar Bananpannkakans annorlunda ställplats och de mysiga ägarna Micke och Gittan. Att ryktet om ställplatsen nått långt utanför landets gränser fick vi bevis på när nästan hälften av husbilarna den andra natten kom från främst Nederländerna och själva kommer vi definitivt att återvända hit när vi har vägarna förbi!


11 kommentarer:

  1. När vi hade alla Pizzerior som kunder i början av 90 talet, sa de ofta om det blev något fel: "Ni måste vara roliga i Aneby!" Nu säger jag samma sak om er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet inte riktigt hur du menar, men en härlig annorlunda vistelse fick vi!

      Radera
  2. Svar
    1. Här hade ni säkert trivts! Det var en ställplats man lämnade med ett leende på läpparna och där vi umgåtts och pratat med våra grannar på ett helt annat sätt än vad vi är vana vid.

      Radera
  3. Det var roligt att se bilder från den platsen, så fint ordnat och härligt med alla djuren. Gjorde ni bananpannkaka?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har inte blivit någon bananpannkaka än men vem vet?? Vi har hemkokt blåbärssylt i kylen så kanske...
      Det var hur som helst en mysig upplevelse att besöka ställplatsen.

      Radera
  4. Vi besökte Pannkakan förra året. Roligt med ett annorlunda tänk och Mickes personlighet betyder mycket för trivseln.
    En skånsk cowboy dök plötsligt upp bland husbilarna och hönsen. Grannen körde drönare så vi fick lite ovanliga bilder på köpet!
    Absolut värt en omväg...håller med er...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst var det en härlig upplevelse och ett möte med härliga personligheter. Det är väl sällan eller aldrig man umgås med övriga gäster på en ställplats som vi gjorde här!👍

      Radera
  5. Det blir inget besök hos Nimis som det ser ut. Vi har fullt upp de kommande dagarna och på torsdag åker vi hemåt.Mycket annat fint har vi upplevt!

    SvaraRadera
  6. Så bra att ni beskrev bananpannkakan för oss som inte hunnit besöka den än. Läst om den har vi naturligtvis och förstår att den är både populär och annorlunda. Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går nästan inte att beskriva den här ställplatsen, men så mysigt, lugnt och skönt och en otvungen samvaro med andra gäster. Vi kan verkligen tänka oss att komma tillbaka.

      Radera