torsdag 24 maj 2018

Vägen till Bodensjön

Nästan två "åkdagar" brukar väl inte vara så mycket att orda om, men gårdagens etapp bjöd på vyer och vägar vi aldrig hade väntat oss.
Vi lämnade Kroatien, åkte genom Sloveniens lilla kustremsa och fortsatte sedan förbi Udine i Italien. Vi bestämde oss sedan för att ta vägen mot Cortina d´Ampezzo för att om möjligt få lite vyer mot Dolomiterna. Och om vi fick!


Vad vi inte visste var att vägen vi valt för någon eller några dagar sedan varit skådeplatsen för en av bergsetapperna i årets Giro d´Italia . Kvar fanns en massa rosa utsmyckningar i samhällena efter vägen.
 
När vi lyckades stanna vid Passo d. Máuria, som var högsta punkten, var vi inte avundsjuka på cyklisterna, varken för uppförskörningen de klarat av eller nedförskörningen som väntade. (Det var slitsamt nog att köra husbil, eller att sitta bredvid också).
Efter Cortina fortsatte vi på natursköna vägar mot nästa ort, känd från Vinterstudions sändningar, Toblach. Innan dagen var slut hade vi korsat även Österrike och övernattade på en ställplats, strax efter tyska gränsen.

Vägen mot Toblach
Även i morse vaknade vi av regn på taket och +11 grader ute (inte mycket varmare inne).
Vi fortsatte mot Bodensjön och fram på förmiddagen avtog regnet. Nu har vi istället sol och säkert 25 grader där vi sitter på en ställplats i Stockach.
I eftermiddags tog vi en promenad fram till centrum, som visade sig vara ett par trevliga gator kantade med äldre hus.

Kyrkan i Stockach
StadsstorkenI kväll kommer grillen fram i den underbara kvällssolen.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det var så häftigt så Dolomiterna kan nästan vara värda en egen resa.

      Radera