tisdag 22 maj 2018

Rovinj

Nu har vi hamnat på vår sista destination i Kroatien, den lilla hamn- och fiskestaden Rovinj, som nog är en av de mysigaste städerna på Istrien att strosa omkring i.

Rovinj, med katedralen och klocktornet högst upp på kullen.
Vi bor på Camping Porton Biondi, som har ett riktigt centralt läge, endast 2 km från den äggformade halvö där centrumkärnan ligger.
Vi tog våra cyklar och trampade fram efter lunch. Det är så kul att vi verkligen fått användning för dem på den här resan.
Först hamnade vi på marknaden, där det förutom frukt och grönt, såldes mycket honung och olja, bl a tryffelolja.


Sedan strosade vi runt i de oräkneliga gränderna, som var kantade med serveringar, konsthantverkare och massor med små affärer.
Vi tog oss också upp längs de blanknötta, stenlagda gatorna till katedralen, som är tillägnad S:ta Eufemia. Dess klocktorn är verkligen stadens landmärke och man kan gå upp i det och få en otrolig utsikt över staden. För en gångs skull stannade vi kvar på marken och nöjde oss med kyrkan.
 
S:ta Eufemias katedral

 
Inne i kyrkan står Moder Teresa staty.

Klocktornet
Promenaden fortsatte ner till hamnen där vi läskade oss på en uteservering innan vi cyklade hemåt igen.Eftersom väderleksprognosen pratar om mer regn de kommande två dagarna har vi beslutat oss för att lämna Istrien och Kroatien. Vad som blir vår nästa destination står än så länge skrivit i stjärnorna och det är en av fördelarna med husbilslivet; Man vet aldrig var man hamnar.....

5 kommentarer:

 1. Kul att få se och läsa om er resa! Bra jobbat med bloggen, ser riktigt bra ut!
  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tittar in. Vi gör så gott vi kan och kul är det, men några ambitioner att bli proffsbloggare har vi verkligen inte.

   Radera
 2. Än hinner ni nog med mycket . Idag har dom pratat husbil på skaraborgsradion hela f.m. Fler o fler blir det som älskar det fria livet🦋

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några stopp till hopas vi hinna med under vår sista vecka. Vad det ska bli har vi inte riktigt bestämt.
   Det kommer nog att bli trångt på ställplatser och campingar framöver: de unga tältar och åker med husvagn, medan vår generation väljer husbil.

   Radera
 3. Åh Rovinj som är så fint!!! Intressant att se var ni hamnar nu :)

  SvaraRadera