söndag 27 maj 2018

Rudesheim

När vi lastat in några lådor vin och sagt "på återseende" till Frau Born, ställde vi kosan mot Rudesheim. Det blev åter en liten lagom dagsetapp på ca tre mil. Sista biten fick vi åka färja över Rhen, mellan Bingen och Rudesheim.


Vi tog in på Campingplatz am Rhein, som är en jättefin camping, just vid flodstranden.
Efter lite fika tog vi en promenad genom allén, längs floden, till centrum. 
 Idag var det festligheter, typ "Barnens Dag", och det var otroligt mycket människor på stan.


Vi strosade runt och gick sedan till Seilbahn, linbanan som transporterat människor upp till Niederwalddenkmal, sedan 1954. Den är 1400 m lång och går över de vidsträckta vinodlingarna. 


 
Niederwalddenkmal är ett 38 m högt monument som uppfördes 1877-83 och symboliserar Tysklands seger i Fransk-tyska kriget några år tidigare. Statyn föreställer Germanica och ska vara en symbol för Tysklands stolthet och förening.Utsikt från Niederwalddenkmal

När vi kom ner igen svettiga, törstiga och med lite sug i magen, blev det en kombo som var lite udda. Både apfelstrudel med glass och en kall öl smakade dock alldeles förträffligt.


Naturligtvis fick vi ta en promenad på turistgatan nr 1: Drosselgasse, en endast tre m bred och 150 m lång gata, kantad av restauranger och souvenirshoppar.
I slutet av veckan är det ett stort MC-event här, Magic Bike Rudesheim. Tyvärr är vi inte här då, men campingen börjar redan fyllas av motorcyklar, de flesta av märket HD och en del av dem ganska spektakulära.Nu mot kvällen sitter vi under vår markis och lyssnar på dagens regn som faller på taket.
I morgon drar vi vidare en liten bit längs Rhen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar