lördag 19 maj 2018

Marina Camping Resort - Labin

När jag för ett par år sedan läste ett inlägg på bloggen Freedomtravel.se, där Helena och Peter Bergström så målande beskrev Camping Marina där de övernattat en natt, tänkte jag att om vi åker till Istrien med husbil så ska vi åka dit.
Nu är vi här och njuter i fulla drag på en otroligt fin camping. Den ligger på en udde utanför Labin, några mil norr om Pula på Istriens östkust. Vägen dit är de sista kilometrarna minst sagt slingrande och smal men väl värd sin möda. Hela campingen är otroligt välskött och eftersom den ligger på en udde finns det badvikar och terasser med solsängar på flera olika ställen.

En av de små badvikarna.
 Campingen är också ett eldorado för dykare, eftersom vattnet här utanför klassas som ett av Europas finaste för dykning. Flera av våra närmsta grannar har kommit hit enbart av den anledningen.
Vi valde en plats med delvis havssutsikt uppe på en hylla och här tänker vi stanna tre nätter för att ladda batterierna och göra en del praktiska sysslor. Vår garderob börjar bli ganska sunkig, så ett par tvättmaskiner har körts, Lars har varit hos frisören och husbilen har blivit städad.

Vår husbilsgata

Utsikt från vår dörr.

Bra torkväder

Koncentrationsarbete
Sen har vi hunnit med att slita lite på solsängarna och ta ett par bad i Adriatiska havet.
I eftermiddags kom våra tyska grannar och kallade på oss. Då hade vi några delfiner i viken utanför!
Campingens pool är nästan värd ett eget kapitel. En pool med den utsikten finns knappt på 5-stjärniga lyxhotell.

B-M i campingens pool...

...och Lars i poolbaren.
Ikväll har vi även testat deras restaurang och ätit en mycket prisvärd trerätters för ca 100 sek/person. (Tomatsoppa, grillad fisk och fruktsallad).


Dessutom är campiingen ansluten till ACSI, så med deras kort bor man här för 19 euro under lågsäsong. (Av någon anledning räknas inte 19/5 - 1/6 dit men det är bara att acceptera).
Vädret har också varit underbart och de dagliga åskskurarna har lyst med sin frånvaro.  
Nu har vi ytterligare en dag kvar här innan vi fortsätter ner mot Pula.

2 kommentarer:

  1. Vad kul att ni hittade till den här campingen! Och härligt att höra att ni också tyckte att det är fint där! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dit hade vi kanske inte hittat utan ert blogginlägg (Tänk vad bra bloggar kan vara). Det satt en skylt vid receptionen att den blivit utsedd till Kroatiens bästa camping 2018.

      Radera