lördag 5 augusti 2023

Mera barnbarnsmys


Vi hade hoppats och planerat att få tillbringa förra söndagskvällen på Läckö och njuta av Tommy Körbergs "Grand Finale". Nu blev det ju av kända skäl inte så men vi åkte ändå mot Lidköping och tillbringade söndagsnatten på ställplatsen i Östra Hamnen, vid Lidan.


Där har Lidköpings Kommun markerat upp en ställplats med sex platser. Läget är väl så centralt man kan önska sig men service finns ingen. För vår del passade det bra att sova där eftersom vi lovat att hämta barnbarnen Edwin och August på måndag morgon när mamma och pappa skulle återgå till arbete efter härliga semesterveckor.



Det är två energiknippen vi skulle umgås med i tre dagar så vad kunde passa bättre än att börja med ett tvåtimmars pass på JumpYard i Skövde.


Detta var ett för oss okänt fenomen men vi förstod på killarna att det var populärt. Huset var fyllt av studsmattor, ninjabanor och en massa andra energikrävande sysselsättningar. Tack och lov behövde inte vi hoppa men fick vara med, dela glädjen och vara tillgängliga om det skulle hänt något.





När tiden var nästan slut gick mormor ut och fixade lunch, vilket verkligen behövdes (soprent på tallrikarna).


Sedan ställde vi kosan mot Karlsborgs Camping, ett ställe vi bott på flera gånger och speciellt när vi haft barnbarnen med oss. T o m toaletterna har fått lite tänkvärd utsmyckning.


Den här gången blev det pga av väder inte ett enda bad men lite aktiviteter hann vi trots allt med mellan regnskurarna. Vi spelade golf på Skomakarn´s minigolf, med banor som har utformats med anknytning till olika byggnader i Karlsborg. Den ligger så fint vid Göta Kanal och kanalbron.



Då fick vi också passa på att titta på broöppning, som sker nästan varje halvtimme.


I kanalen låg också Eric Nordevall II, en replika på ångaren som en gång trafikerade kanalen.


Naturligtvis slank det ner en, eller ett par glassar under våra dagar här...



...och plättar med sylt och grädde hör också till en utflykt med mormor.


Sista kvällen utspelades en hård kamp i den ädla sporten kubb.


Innan vi åkte hem på onsdagen hade vi planerat in en skattjakt på fästningen, men eftersom spöregnet som börjat under natten fortsatte med oförminskad kraft var det bara att dra på sig regnjackor för att över huvud taget kunna ta in strömsladden och sedan åka hemåt. Så mysigt är det ändå att få umgås ett par dygn med killarna, så vi hoppas det dröjer några år innan de hellre hänger hemma med kompisar än åker med mormor och Lars.



 


12 kommentarer:

  1. Så härligt att få rå om barnbarnen och kunna göra roliga saker. Sen sover man gott på natten😂. Hälsningar från Anette o Stefan enturitaget.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det skoj så länge de vill vara med oss och nog får man hitta på olika sysselsättningar till killar med mycket spring i benen. Inte är vi svårvaggade på kvällen heller…

      Radera
  2. Förstår det blev tomt på tallrikarna efter de timmarna på studsmattorna! En kul aktivitet som jag gjort med guddottern för några år sedan. Finns i Alingsås också, ifall ni vill prova en annan nästa gång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hade aldrig hört talas om JumpYard förrän dottern föreslog det som en aktivitet, men nu vet vi att det finns på fler ställen. T o m de här killarna var nöjda efter två timmars hoppande!

      Radera
  3. Vilka trevliga dagar med barnbarnen! Och så roligt att umgås och göra saker som en annars kanske inte gör på samma sätt. Vad gäller vädret så har ju er del av landet fått en hel del. Tror att vi klarat oss bättre. Åker idag till Dalarna för att i kväll se Mamma Mia på Dalhalla. Vi bor på hotell i närheten och hoppas på att slippa regnet.
    Önskar er en fin helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så skoj med fina Dalhalla och Mamma Mia! Hoppas ni klarar er utan regn! Här fick vi rejält med regn igår och på måndag hotar de med 50 mm. Det blev så mysiga dagar med killarna!

      Radera
  4. Vilka härliga, glada dagar med barnbarnen. Och ni hann ändå med en hel del mellan regnskurarna. Det gäller verkligen att parera dom. Nu spås mer regn dra in men sedan hoppas vi på lite varmare väder och framför allt uppehåll.
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har verkligen fått utnyttja timmarna mellan regnskurarna i år och på måndag hotar de med 50 mm här… Det blev hur som helst glada dagar med de mysiga bröderna och fästningen får vi väl leta skatter på nästa år…

      Radera
  5. Vist är det mysigt med de små, men vi upptäcker att vi orkar inte lika mycket som förr. Ådern tar ut sin rätt. Vi försöker ändå umgås så mycket som går för snart är alla skolbarn och då är det bara löven som gäller. VILKEN TREVLIG UTFLYKT NI hade, det första lät intressant. Det får jag lägga på minnet. Karlsborg har vi besökt både camping och fästning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst känns det att vi inte är 25 år längre när vi umgås med barnbarnen. Det har plötsligt blivit svårare att ta sig upp från golvet och Lars har fullt sjå att springa ikapp med dem (även om han försöker).JumpYard var en perfekt sysselsättning en regnig dag!

      Radera
  6. Jag gillar den ställplatsen, men det har alltid varit fullt när vi varit där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hade verkligen tur och fick sista platsen när vi kom vid 20-tiden på kvällen. Det var så skönt att vara på plats i Lidköping eftersom vi skulle vara hos dottern vid 07:30 nästa morgon.

      Radera