lördag 19 augusti 2023

En regnig vecka på hemmaplan.

Visst är de vackra (åtminstone som fotoobjekt).

Nu när vi läser  på Instagram och andra sociala medier att det är dags att återgå till skola och arbete har vi just tillbringat vår 33:e "semestervecka" det här året på hemmaplan och inte är det ett dugg svårt att hitta på meningsfull sysselsättning som heltidslediga (även om vädret har en del övrigt att önska).

I måndags , när det hade utlovats uppehåll och hyfsat väder hade vi bestämt träff med Tommy och Inger Palm, som är medarrangörer till TL-golfarnas husbilsgolf som regnade bort för någon vecka sedan. Vi skulle träffas på Falköpings GK, spela en runda och sedan göra bokslut för året och börja lägga upp planer för nästa år. Hos oss verkar det omöjligt att få en dag utan regn så efter några hål blev det att plocka fram regnkläder och paraplyn.



Det blev hur som helst en riktigt fin eftermiddag så vi hade fixat en pastasallad till en sen lunch och vi kunde faktiskt sitta utanför husbilarna tills det var dags att krypa i säng.



Nu var det också dags att planera inför vår höstresa med husbilen så det blev lite kökstjänst då det bl a bakades fröknäcke och mandelskorpor, två perfekta tilltugg att ha med.



Dessutom har jag gjort försök med ett par olika degar för att kunna förbereda deg och sedan grädda ett par frukostfrallor i airfryern. De här kalljästa blev riktigt goda även om jag sett snyggare bröd....  



På onsdagen gjorde vi ett besök på ett par av pappas svampställen. Det var återigen en dag vi ibland fick vänta ut regnskurarna innan vi kunde lämna bilen. Det var snart glömt när vi hittade en del kantareller även om vi kanske förväntat oss mer den här hösten när alla säger att skogen svämmar över av svamp.


När vi kom hem blev det sedvanlig rensning i sällskap av ett glas vin och sedan njöt vi av en smörgås med smörstekta kantareller. Det är verkligen lycka!




Sedan har resten av veckan gått i en flygande fläng med tjejlunch med mina väninnor i Axvall (medan regnet lite försiktigt föll på altantaket) på torsdagen och på fredagen bjöd Lars hit två av sina bröder på lunch innan det blev en hård brödrakamp på golfbanan, givetvis inte helt utan regn....Nog syns det att de här tre är bröder.



På kvällen kom ett par av våra grannar ner till oss och vi fick en trevlig kväll med mat och prat.

Idag var det dags för en ny tur till svampskogen efter att våra svenska fotbollstjejer hade bärgat bronsmedaljen. Vi kom hem med en hel del Karl Johan, blek taggsvamp, en del kantareller och t o m några trattkantareller, som inte brukar vara så tidiga. Så härligt att ha blandsvamp i frysen till höstens risotto.



Ikväll har vi kört fram husbilen och satt på kylskåpet för i morgon ska vi ge oss ut på rull ett par nätter igen men mer om detta följer och nog är det så att vi undrar vart den här sommaren tog vägen....

9 kommentarer:

  1. Jag älskar verkligen svamp, särskilt kantareller. Och en varm macka med smörstekta kantareller och ett glas vin, ja det hade jag inte tackat nej till! Vad bra du hittat en deg som funkar till baka bröd i airfryern med. Och att ha skorpor och fröknäcke med er i husbilen är ju toppenbra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi gillar också svamp i de flesta former, så gott! Jag ska göra en test på en deg med bakpulver också, enklare att fixa i husbilen och förhoppningsvis kan det smaka bra om vi äter dem alldeles nybakta.

      Radera
  2. Nog är det underbart med skogspromenader så här års och att ha lite svamp i frysen är inte fel. Vi har haft lite besök här också så tiden rullar på. Finns ju alltid något att syssla med när man har hus.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det härligt med en skogspromenad och hittar en lite svamp blir det ännu härligare. Förstår att ni har fullt upp med er fina trädgård och hus. Här har vi ju inga sådana måsten längre och nog är det på både gott och ont.

      Radera
  3. Nog finns det måsten på hemmaplan som behöver tas om hand t o m för oss som numera bor i hyreslägenhet. Nu har vi just kommit hem efter en natt i husbilen, ibland blir det inte mer…

    SvaraRadera
  4. Fröknäcke är så gott. Det blir ett perfekt tilltugg under er resa.
    Jag har också hört kollegor tala om att det är fullt av kantareller i skogen. Det är väl allt regn som har gynnat dom kanske?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Många pratar om att skogen svämmar över av kantareller men vi har varit ute några gånger och kommit hem med tre kantareller. Vi undrar vad vi gör för fel…
      Fröknäcke är riktigt gott och dessutom nästan nyttigt!

      Radera
  5. Visst är det skönt att ta dagarna som de kommer och att ha en hel del varierande trevligheter att ägna sig åt. Vädret är som det är , men hellre regn än bränderna som varit i södra Europa. Och en blir ju bra på att passa på att ta till vara det fina vädret. Detta med att inte alls ha några "måsten" är ju en skön känsla.
    Önskar er nu ytterligare ett par revliga dagar på rull-.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just avsaknaden av måsten är nog den allra största fördelen med pensionärstillvaron. Att kunna ägna merparten av dagarna till exakt vad man vill. Vi är så tacksamma och glada så länge vi kan göra det utan att sjukdomar och annat sätter käppar i hjulen.

      Radera