måndag 7 november 2022

Naturfotofestival och Allhelgonakväll

Foto: Thomas Bernhardsson

Allhelgonahelgen är en speciell helg för alla fotointresserade i våra trakter för då arrangerar Vårgårda Fotoklubb sedan 40 år en Naturfotofestival. Naturligtvis tog vi oss en utflykt dit. Vid andra tillfällen vi varit där har vi också gått på en del av de föredrag som hålls men den här gången hade vi inte planerat för det.

Först gick vi och tittade på en utställning med varierande motiv. Så otroligt många duktiga fotografer det finns. 


Vi fastnade speciellt för en Göteborgsfotograf som ställde ut makalöst vackra foton på våra vanligaste fåglar (och vart kortet med hans namn tog vägen har jag ingen aning om...).



Även en av medlemmarna i vår fotoklubb, Tore Johansson hörde till utställarna.


Det är bara att gå omkring och njuta, kanske få några tips och idéer (om vi sedan kan förverkliga dem är en helt annan sak).

Efter lite fika var vi redo att ta oss an de utställare som visade fotoprodukter, fotoresor och litteratur. Så otroliga objektiv och kameror det finns men det är också helt otroliga priser...så vi får nog vara nöjda med det vi har i våra ryggsäckar.

En nyinvestering blev det trots allt; Jag köpte ett nytt stativ i kolfiber, eftersom jag helt enkelt inte orkar bära på mitt tunga stativ nu när axlarna inte är alldeles ok. Det är bara att hoppas att det blir så bra som jag hoppas. 


När vi var nöjda med besöket åkte vi hem och lagade till en god middag med fläskfilé, svampsås och ett glas rött innan det blev en tur till kyrkogården där det var ett hav av ljus, tända för alla de som inte längre är med oss. 


 

 

13 kommentarer:

  1. Verkligen vackert och stämningsfullt med alla ljus på kyrkogården! Det är lätt att göra av med pengar i kamerasammanhang :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allhelgonahelgen är vacker på våra kyrkogårdar och vad det gäller objektiv går det nog att spendera hur mycket pengar som helst även om det inte på något sätt gör en till en bättre fotograf.

      Radera
  2. Vilka fina foton den fotografen från Göteborg har tagit, nästan magiska, gillade att fota en gång i tiden med så jag vet hur svårt det kan vara att ta sådana fina bilder som han gjort, man blir sugen på att skaffa en kamera igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är fågelbilderna helt otroliga med sitt korta skärpedjup och kanske lite motljus. Vi är periodare vad det gäller fotografering men så mycket mer än glada semesterfotografer lär vi aldrig bli.

      Radera
  3. Häftigt att se såna där speciella och fantastiska foton! Idag kan ju alla fota, och tekniken gör ju att vanliga foton med mobil blir helt ok. Men såna här foton, det är ju en heeelt annan sak. Fascinerande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De här fågelbilderna var bara så otroliga och inget gemene man får till. När man inte kan själv är det kul att titta på mästarna…

      Radera
  4. Vackra bilder helt sagolika och helt ouppnåeliga för en med iPhone som enda verktyg.
    Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det spelar ingen roll om jag har en Iphone eller en kamera i handen, de där bilderna fordras det både kunskap och bildsinne att få till.

      Radera
  5. Vilken spännande fotoutställning! Här hade jag gärna varit besökare. Men jag tackar förstås för att ni så fint förmedlade en del av bilderna. Och visst är det stor skillnad att använda en riktig kamera. Absolut. Såg ju här på fågelbilderna. Helt enastående. Fastnade även för många av de andra.
    Hoppas att detta lättare stativ ska underlätta för dig.
    Önskar er nu en fin resa till huvudstaden. Och vem vet; kanske ses vi. (Har ni tid över så ring. Namnet finns att söka på).
    Ha det allra bäst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De där fågelbilderna är sagolika! Visst är en bra kamera ett måste men kunskap om fotografering, ljus och redigering är också en nödvändighet. Sedan har vi inte det tålamodet att kanske sitta i ett gömsle och bara vänta på rätt tillfälle…. Kanske den främsta anledningen till att vi bara är glada semesterfotografering.
      Visst vore det kul att ses och speciellt ta en promenad på Söder med bästa guiden. Den här gången blev det späckat schema när vi sent omsider bestämde oss för att åka.
      Ha en fin onsdag, är det Promenadklubbsdags?

      Radera
  6. Vad jag saknar en bra kamera ibland. Jag har oftast haft otur med mina gamla kameror för det har kommit in sand och annat i dem, som förstör fotot. Skaffade en som var damm och vattentät (går att fota under vatten med), men går inte att zooma med, bara några meter. Samma med telefonen, den är bäst på närbilder, men ibland kan man behöva en bättre zoom. Vilka härliga fågelfoton, där skulle Ingemar ha varit med. Tekniken går framåt. Så vackert med alla ljus på kyrkogårdarna, det har vi missat i år. Snart på väg hemåt, då hoppas vi att vi kanske kan ses på en glögg eller kaffe.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det skoj med en riktig kamera ibland även om vi ofta använder mobil eller en liten kompaktkamera för det är ofta tungt att bära på den stora kameran. Fågelfotona var så fina och annorlunda.
      Skulle vara kul att ses när ni kommer hemåt. Vi har ju inte så långt till varann.

      Radera
  7. Nog finns det många duktiga naturfotografer och många bilder kan man konsumera.vi har också sett björnbilder från Finland. Själva var vi i ett gömsle i Hälsingland och fotograferade björn i juli 2018 (finns på bloggen om du vill se), så häftigt det var. Vi ska nog försöka gå med på någon mer fotovandring om vi får tillfälle, riktigt trevligt!

    SvaraRadera