söndag 30 oktober 2022

En helg med handboll, fotoutställningar, svampplock och att misslyckas med omställningen till vintertid...

Bild från Pixabay

På lördagsmorgonen åkte vi mot Skövde och Arenan, där Skövde HF och IFK Skövde spelar sina elitseriematcher i Handboll. Idag var istället de båda hallarna förvandlade till mindre planer och Skadevi Cup för de yngsta lagen spelades. Där skulle barnbarnet Edwin och hans 9-åriga kompisar deltaga och som vi sagt flera gånger tidigare; Barn- och ungdomsidrott skulle inte behöva bli allvarligare än så här, inga mål och resultat räknas, alla deltagare belönas med medalj och T-shirt och alla deltar efter bästa förmåga på olika positioner i laget. Dotter Sandra är en av alla föräldrar som ställer upp som tränare och ledare för de här lagen.




Efter ett par matcher tog vi en promenad till Rosa Huset, ett kulturarbetscentrum inrymt i ett hus från 1860-talet. Här hålls kurser och utställningar. Just den här helgen hade Skövde Fotoklubbs fotosektion en utställning i Galleri Lilla Huset. Det var många otroligt fina naturbilder som ställdes ut och en del av fotograferna känner vi från vår fotoklubb.

 



På vägen hemåt hade vi tänkt titta in i skogen där vi för några veckor sedan bara hittade trattkantareller till ett par smörgåsar för att se om det fanns några fler nu eller om säsongen börjar ta slut. Nog fanns det trattisar så det räckte och blev över efter de senaste veckornas nederbörd. 


Vips hade vi fyllt våra påsar och plötsligt hade vi inga sysselsättningsproblem på lördagskvällen. 


Innan vi kom hem gjorde vi ytterligare ett stopp, den här gången hos konstnären Göran Löfwing. Om tidigare besök hos honom i de underbara lokalerna skrev vi förra hösten. Göran Löfwing Vi kan inte låta bli att imponeras av hans vackra målningar inspirerade av bl a Bruno Liljefors.




Den här hösten ställer fotografen Tore Hagman sina svartvita bilder där han skildrar människor och miljöer i det gamla odlingslandskapet. Bilderna är tagna de två sista decennierna av 1900-talet och återfinns i hans bok "Vår tid med jorden". 



Förutom bilder i de vackra utställningslokalerna har han och Göran Löfwing gjort en gemensam utomhusutställning där oljemålningar i svartvitt och foton blandas. Det blev så effektfullt och fint i höstlandskapet. 



På söndagen vaknade vi till en underbar höstdag så vi bokade en tid på golfbanan till eftermiddagen. Först tänkte jag baka bullar och fixa lunch, men gode tid så bråttom det blev innan bullarna låg på plats.


Väl ute på golfbanan där 18-hålsbanan stängde för säsongen förra helgen men 9-hålsbanan är öppen i princip hela året var det många bilar på parkeringen och när vi kom till tee på hål 1 stod det redan ett par där. Då gick det upp för oss att klockan på mikrougnen i köket inte blivit ändrad och vi var en timme för tidiga! Inte att undra på att tiden gått fort här hemma... Det här har aldrig drabbat oss förut men någon gång ska vara den första...


Allt löste sig naturligtvis och vi fick en härlig runda. Jackan åkte av på första hålet och tänk, det kändes nästan som vår i luften även om det är ett önsketänkande!



Nu ser vi fram emot en ny vecka med besök av höstlovslediga (eller läslov som det numera heter) barnbarn och så får vi nog på allvar försöka få in Laikan i vinteridet.

12 kommentarer:

  1. Handboll är så kul och svamp så gott :) Hoppas ni får en mysig vecka med barnbarnen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir nog några mysiga dagar med en 13-årig tjej (hur fort blev första barnbarnet tonåring?). Visst är handboll en härlig sportäven om jag aldrig spelat så var vi engagerade föräldrar i Skara HF när mina tre tjejer var med där och spelade. Svamp är verkligen skogens guld och vår önskan är att trilla på ett bra svampställe med gula kantareller.....

      Radera
  2. Så härligt ni haft det. Bakar gör jag också, i husbilen, men bara på 2,5 dl. Ingemar har fått diabetes så och det är inte lätt att hitta sockerfritt fika. Jag hade som tur var med mig björksocker och det ska ju funka. Oj så mycket svamp ni hittat! Vi hade frysta kantareller, som stektes till köttfärslimpan igår, så gott.Det där med tiden är inte lätt, numera vaknar vi ju vid 7.30 mot för innan vid 8.30. 😁 Tar tid att ställa om sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst sätter lite kantareller smak på det mesta. Vi brukar också ha med lite i husbilen. Duktigt att baka i bilen. Vi har bara en Omnia, ingen riktig ugn så det blir på sin höjd några muffins eller en sockerkaka.
      Ha det fortsatt fint.

      Radera
  3. Det måste ha varit den mest perfekta miljön för en fotoutställning med så fina foton. Jag tänker ofta på pappa, hästen Freja och såmaskinen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst var det vackra foton som passade otroligt bra i den miljön. Jag tror de flesta i vår ålder som växte upp på landsbygden känner igen miljöerna. Jag tänker på min mormor och morfar och deras lilla gård, oj vad potatis vi har plockat där…

      Radera
  4. Rosa Huset, för mig var det en tygbutik som numera har bytt namn till Nordisk Textil. Fint med foton och speciellt att placeras utomhus. Dom bullarna går nog inte av för hackor, ser supergoda ut och bättre än bakelser hihihihi. Inte lätt med klockan fram och tillbaka, bra ni hann i tid till golfen. Och visst har det varit fina dagar för golfspel och svårt att klä sig därefter.
    Ha en fin vecka nu med barnbarnen. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev en jättefin runda (utan alltför ont i axeln som fortfarande är svullen). bullar var jag ju tvungen att baka bär vi skulle få barnbarnsbesök, jättemysigt!
      Det där med vinter- och sommartid har vi inte missat förut men det var tur vi inte skulle med tåget, men då hade vi också varit en timme för tidiga....

      Radera
  5. Ännu en trevlig, rolig, givande och varierad vecka. Jätteroligt att se barnbarnet och laget spela handboll. Och att spela för att det är roligt. Samt att föräldrar kan "bete" sig. Så är det tyvärr inte alltid. Eloge till dottern som satsar så mycket på barnidrotten.
    Så roligt att ta del av fotoutställningen och så många fina bilder. Härligt!
    Lite nöje också men gratismotion; att plocka svamp. Och att äta den.
    Vad gäller vintertiden så är det ju lätt hänt att missa. Men allt ordnade sig ju på bästa sätt. En skön runda blev det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur fort går inte veckorna trots att man ibland inte tycker att man gör något särskilt... Den yngsta dottern är nästan för duktig på att ställa upp; handbollstränare, fotbollstränare och med som ledare i tennis, men å andra sidan var vi också aktiva föräldrar när alla våra tre flickor spelade handboll och tänk så skoj det var.
      Fotoutställningen utomhus tyckte vi var riktigt stämningsfull och så fina målningar och foton.

      Radera
  6. Oj vad ni är flitiga . Trattkantarellsoppa är väldigt gott och ni ser ut att kunna koka det till väldigt många. Det bra med den svampen är att man kan torka den . Då håller den evigt , väger inget och är toppen i husbilen. Hösten är en fin årstid när vädret spelar med
    Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Torkade trattkantareller brukar vi faktiskt ha med i husbilen, lika goda till kött som till torsk ihop med bacon....
      Vi var så glada att vi hittade en del, för ett par veckor sedan kom vi bara hem med några till ett par mackor. Lisbeth Berglund sa på vår lunch att de var sena i år troligen pga att det inte regnade förrän nu den sista tiden.
      Kram

      Radera