söndag 16 oktober 2022

En vecka på hemmaplan - med flera mysiga besök:


 Oj, så fort en vecka går! Det är knappt att vi fattat att vi satt på tåget till Lights in Alingsås för en vecka sedan. Den här veckan har vi haft tre olika besök hos oss i Falköping, så veckan har verkligen flugit fram. Nu har snart alla de fina höstlöven som njöt av förra söndagen fallit till marken och dagens hårda vindar tar väl med sig de allra sista.


I tisdags hämtade vi min mellandotter, som kom med tåget från Göteborg. Hon kom hem på tre dagars "all inclusive" hos mamma, eftersom hon satt hemma sjukskriven med en bruten fotled, och roligare kan man ju ha. Nu fick vi några mysiga dagar med mat, prat och t o m en stickkurs, för att ha något att sysselsätta sig med de återstående hemmaveckorna.


På fredagsmorgonen tog vi bilen till Herrljunga GK, där vi skulle träffa Inger och Tommy, som var på Västgötaturné i sin husbil. Tommy och Lars arrangerar en golftävling för husbilsåkare i augusti varje år och nu var det redan dags för ett första planeringsmöte inför nästa års tävling. På morgonen föll ett stilla regn, men sedan fick vi en alldeles perfekt höstdag på golfbanan, som var i ett otroligt fint skick den här tiden på året.



Jag är så glad att min axel inte blev ett dugg sämre av att svinga klubborna i 18 hål (även om den fortfarande är svullen och stel).


När vi var klara åkte vi hem till oss och åt en sen höstmiddag innan kvällen fortsatte med prat och planering. Så enkelt det är när gästerna har huset med sig och bara kan gå rakt över gatan och lägga sig i sina egna sängar. Nästa morgon drogs de sista riktlinjerna upp vid frukostbordet, innan de åkte hemåt Motala och vi vinkade på återseende.


I dag var det dags för nya gäster och det blev ett glatt återseende när Linda och Pär (med bloggen och Youtubekontot "reiselinda") kom förbi på sin väg ner till Skåne, där de ska serva sin Aldepanna innan de om en knapp månad börjar sin övervintringsresa med Portugal som mål.


Det var så skoj att träffas och få höra hur de upplever sitt nya liv, som heltidsboende i husbilen. Efter lite fika åkte vi upp till ett av Falköpings mest kända turistmål, nämligen Falbygdens Ost. Där öppnade de sin julmarknad i måndags, eftersom den alltid startar 10/10 kl. 10:00. Sedan att det finns människor som köar där vid sextiden på morgonen den dagen är en annan historia...



Därifrån kommer vi ofta hem med en välfylld kasse även om ambitionen är att åka dit för att köpa en ostbit och besöket idag var inget undantag.



Sedan fixade vi lite mat och efter ännu mer husbilsprat hade klockan rusat iväg och det var dags för dem att åka iväg ytterligare några mil söderut innan mörkret sänker sig och vi får se fram emot en ny vecka och se vad den har i beredskap åt oss. Så härlig den här veckan varit och så tacksamma vi är över alla fina släktingar och vänner vi har.

15 kommentarer:

  1. Vilken trevlig och omväxlande vecka! Fint att dottern kunde komma och och en stick kurs lät lovande. Hoppas läkningen av foten går bra.
    Har läst om denna golfturnering hos er och hos "Joy" och det verkar så roligt. Fint att ni nu med vännerna kunde planera och gå 18 hål. Och så bra att din axel klarade det.
    Falbygdens ost är ju vida känt och kan tänka mig att Linda och Per gillade besöket.
    Men för min del är det alltför tidigt att börja med jul redan i oktober. Pust.( Undrar när det blir förberedelser för midsommar i april. )
    Noterade den vackra gardinen i köket och funderade på om inte mönstret kommer från Josef Frank.
    Önskar er nu en bra vecka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller definitivt med om att det räcker att börja med julsaker 1:a advent, men det var hysteriskt med folk runt tomtenissen!?! Veckan har verkligen varit trevlig med mycket trevligt umgänge. Vad beträffar gardinen, som jag tycker mycket om och som faktiskt liknar en del mönster från Svenskt tenn, heter den Eva och Adam och kommer från Svanefors.

      Radera
  2. En väldigt varierande vecka, men med trevliga sällskap. Trots närheten till Falköping när vi bodde i Vimle besökte jag aldrig julmarknaden på Falbygdens ost. I butiken var jag bara en enda gång under de 7 år vi bodde där. Kul att Linda o Pär är på väg hitåt, vi har aldrig träffats men så klart haft en hel del kontakt via bloggarna o FB.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi tar ofta en tur till ”Osten” när det är dags för ostinköp. Eftersom vi helst ska köpa 17% ost så är deras betydligt bättre än skosulorna på ICA (att sedan det slinker med några bitar det dessertost ibland blundar vi för). Även om det är en del mysiga saker på julmarknaden handlar vi inget och definitivt inte i oktober… Du får hålla lite koll på Linda och Pär för att se när de närmar sig. Är vädret ok kommer de nog inte att ha speciellt bråttom söderut.

      Radera
  3. Hej, visade Susanne bilderna från Falköpings ost, hon fick hemlängtan direkt, ost och tomtar tycker hon mycket om, hahaha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får hälsa henne att längtar man efter tomtar i oktober (med medföljande regn och tunga moln) när man befinner sig där ni är då får man nästan söka hjälp😂🤪.
      Goda ostar brukar väl inte vara några större problem att hitta i Spanien heller även om det finns otroligt mycket lockande i den här affären.

      Radera
  4. Så glad för din axel att den inte blev sämre, håller tummarna att du blir helt återställd till nästa års golfsäsong. Verkligen en mysig vecka med vänner/familj. Nu måste jag hålla koll på deras blogg, för Portugal vill jag besöka och framför allt att få se de enorma vågorna vid Nazare. Ibland går jag in på webkameran därifrån och tittar på surfarna, vilka tuffingar.
    Ha en fin vecka Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är också glad att det inte blev värre i axeln, men inatt har jag antagligen legat på den gör då vaknade jag och fick gå upp och sätta mig en stund…Följ gärna Linda och Pär på Instagram och Youtube för där uppdaterar de mycket mer även om Linda skulle ta itu med bloggen också. Portugal står på önskelistan hos oss också!

      Radera
  5. Tack! Då vet jag var jag ska titta efter tyget.

    SvaraRadera
  6. Sicken innehållsrik vecka. Det måste vara win win för både er och mellandottern. Att få träffa varandra, bli uppassad och egentligen säkert bara umgås. Mer sån kvalitetstid till folket.. :)
    Förstår att en hel del bloggare använder detta Youtube och det verkar vara intressant. Dock har tyvärr inte min ägare riktigt tiden (?) säger han att följa dessa intressanta konton. Däremot vet jag att min manlige ägare smygläst deras blogg. Men även där, finns säkert en hel del att prata om er husbilsägare emellan.
    Allt gött

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var så mysigt att bara få umgås med en vuxen dotter några dagar, få skämma bort henne lite och prata.
      Många husbilsåkare har börjat med Youtubefilmer av varierande kvalite, men vi känner att vi varken är speciellt duktiga på att redigera filmer eller har den tiden trots att vi är pensionärer. Vi tar små filmsnuttar med GoProkamera som vi infogar i bildspel som vi gör helt för vårt eget nöje. När vi träffar andra husbilsåkare verkar det som om samtalsämnena aldrig sinar…

      Radera
  7. Har man så mycket trevligt på sin agenda, då blir dagarna snabbt till en vecka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi försöker fylla vår agenda med upplevelser och fina möten men tre omgångar på en vecka hör inte till vanligheterna och då går veckorna fort.

      Radera
  8. Så mycket kul ni hittar på! Och roligt att ni träffade Pär och Linda också!! Hälsningar från Stockholm!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var så kul att vi var på hemmaplan samtidigt som Linda och Pär var i närheten så vi fick till en träff. Annars kändes det som om almanackan var helt tom när vi kom från Norrland, men plötsligt börjar den fylla på sig även om vi kommer att vara här hemomkring som det nu ser ut. Ha det så gott!

      Radera