lördag 7 augusti 2021

Holm - Loosertouren, del 3 och en förmiddag på Kinnekulle I söndags hade vi bestämt träff med Jakob och Yvonne ute på Bergas golfbana och nu skulle vi också stå på de nya fina ställplatserna som invigts i sommar. Vår golfklubb har gjort 10 ställplatser där husbilar och husvagnar står på grus och har en uteplats på konstgräs. De som golfar betalar 100 kr/natt, övriga det dubbla, inklusive el + dusch och toalett i klubbhuset. Vi spelade en runda på eftermiddagen...


...och fram på kvällen blev det ytterligare en promenad på vår fina 9-hålsbana. Då blev skörden en hel kasse med upphittade bollar i skogskanterna.


Sedan åkte pizzabudet Lars in till stan och kom tillbaka med väldoftande kartonger.


Nästa morgon skulle vi spela ytterligare en runda på vår "tour", men devisen på skylten framför klubbhuset kunde jag inte skriva under på då jag fick låta bli klubborna och istället försöka kurera en krånglande rygg. 


Det var inte bara min rygg som gav upp utan även Yvonnes golfvagn behövde lite omvårdnad efter att den gått i två bitar. Då var det passande att fixa ett provisorium med hjälp av min vagn, tills händige Jakob lyckades vända på bitarna och få den att fungera igen.


Sedan åkte vi hem till oss och eftermiddagen gick åt till förberedelser och packning för på tisdagen skulle vi åka till Lundsbrunns GK. Ett besök på Systembolaget blev det också men förhoppningsvis förstod de som mötte oss att vår handel även var vinster till en golftävling och vin till vår samling. 


En svalkande Aperol försvann dock ner i våra strupar.


På tisdagen vaknade vi till en solig dag och vi styrde mot Lundsbrunn där TL-golfarnas sedvanliga tävling skulle gå av stapeln senare i veckan. En del deltagare var redan på plats och på eftermiddagen gick vi ut och spelade en inspelsrunda. det gick ganska hyfsat på den fina banan och kanske allra bäst för Lars som lyckades med två Birdies på de första nio hålen och därför fick ta fram sin whiskyplunta till halvtidsfika
På onsdagens förmiddag var vi "lediga" så vi åkte med Yvonne och Jakob upp till Kinnekulle, eftersom de aldrig varit här på ett av våra favoritberg. Först stannade vi på Utsiktsplatsen. Där finns ställplats för husbilar, Utsiktens kaffestuga och en härlig utsikt mot Kållandsö, där man kan sikta Läckö slott på andra sidan Kinneviken. Här njöt vi av vårt fika...


...innan vi fortsatte till Stora Stenbrottet. Här finns också en fin plats att övernatta på med husbilen. Så här års var det endast några husbilar här, men vi har hört om vårhelger då det varit 100-tals bilar här, vilket inte låter speciellt kul. 


Här tog vi en promenad i den annorlunda naturen.
Det började kännas att lunchtiden närmade sig och vi åkte ner till Hellekis Säteri. På Hellekis har familjen Klingspor bott sedan 1915. Den vackra huvudbyggnaden är privat...


...men 1994 öppnades säteriet för besökare med café och senare restaurang, visningspark, konstutställningar och butiker. Vi gick och tittade lite på konsthantverk och blommor...
...men den fina trädgården med bl a valnötsträd och ginkgoträd, en perennrabatt med 150 olika arter och en gammaldags rosenträdgård fick vänta till en annan gång. Nu var det istället restaurangen  som lockade. Den är inrymd i det ursprungliga växthuset och uteserveringen är utspridd i trädgården utanför.Maten var verkligen njutbar både för öga och gom. Tre av oss åt rökt lax medan jag (B-M) festade på en bit ramslökspaj. Till detta fick vi en mängd olika grönsaker och röror, så det blev en riktig symfoni av smaker.
Sedan var det dags att återvända till golfklubben, så Yvonne och Jakob får komma tillbaka och uppleva allt vackert som Kinnekulle har att erbjuda, kanske i ramslöks- och orkidétid.


 


7 kommentarer:

 1. Fantastiskt vad ni hinner med. Hoppas din rygg ordnat till sig. Lundsbrunn besökte vi förra fredagen men då inte golfklubben utan kurorten. Vi åt en sommar buffé där som var riktigt god. Kurorten har ju fått en upplyftning senaste tiden och deras Spa ska jag prova snart . Äta på växthuset som ni gjorde är fint antingen man sitter i växthuset eller i trädgården. Alltid fint dekorerade rätter . Älskar Kinnekulle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryggen mår mycket bättre, men jag känner att jag har den. Vi åkte förbi kurorten och vad fin den såg ut att vara efter renovering.
   Kinnekulle är en riktig pärla.

   Radera
 2. Såg härligt ut! Fast trist att din krånglande rygg stoppade dig från en säker seger i golfspelet...

  Härlig skulptur med dom där skallarna (eller vad det är ;-) ).

  Ha det fortsatt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka höga tankar du har om mitt golfspel🤪😂
   Resultatlistan hade nog inte sett så mycket annorlunda ut (med eller utan fungerande rygg).
   Visst är skulpturen häftig!

   Radera
 3. Vilket fint reportage du har gjort om våra första dagar tillsammans.
  Tur att du tog en vilodag så ryggen blev lite bättre. Skrattar när jag ser bilden med golfbagarna, det vart ett riktigt ekipage hahaha.
  Absolut att vi kommer tillbaka till Kinnekulle.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Häftigt ekipage men nu har du ju fått sprillans ny utrustning så hur bra kommer det att bli nu???
   Det blir nog bra att spara ryggen lite den här veckan även om det känns ganska hyfsat.

   Radera