söndag 8 augusti 2021

TL-golfarnas årliga träff på Lundsbrunns GK


 Så fort ett år går! Nu har det redan blivit augusti igen och det var åter dags för TL-golfarnas årliga drabbning. I år blev det Lundsbrunns GK, som blev spelplats och det var ju särskilt kul att vara där i år då de blev utsedda som "Årets Golfklubb 2021" av Föreningen Golfjournalisterna tidigare i år. Vem som har tumme med vädergudarna vet vi inte, men för en vecka sedan utlovades regn både på torsdag och fredag, men vi fick tre dagar med ett härligt sommarväder. TL står ju för Tommy Palm och Lars, som står som arrangörer och i år var 21 husbilar och 38 spelare anmälda, men ett par återbud gjorde att 19 bilar hade anlänt när det var dags att hälsa välkomna och inleda träffen på onsdagseftermiddagen. Som vanligt ordnades en liten tävling och i år blev det chiptävling. Det gällde att på tre försök få i en boll i nätkorgen 15 meter bort, för att få fortsätta till nästa omgång. 

Långt bort står den lilla nätkorgen. Heja Tommy!
Alla sätt är bra, utom de dåliga...

I år lyckades jag (B-M) och Jakob Looser bäst (om än med en stor portion tur, vilket inte syns på resultatlistan). Vi förärades en flaska vin innan det var dags att duka upp våra bord för mat och prat.På torsdagen var det dags för sedvanlig Texas scramble, en tävling, där vi spelade i tremannalag, vilket är en trevlig och social spelform. Här är några taggade spelare innan start.Alla deltagare verkade ha haft en härlig dag ute på banan då resultaten var riktigt bra. 

Dagens sista putt

På kvällen blev det sedvanlig prisutdelning till de lag som lyckats bäst på banan och de ondulerade, inte helt enkla greenerna (eller rättare sagt, de otroligt svåra greenerna, som på något mystiskt sätt lutar åt alla håll på samma gång). Segrare blev Marianne Olsson och Lars Holm, som fick spela med en fiktiv medspelare, "Mållgan", och Mållgan måste skött sig bra för segern var ohotad. De fick varsin flaska bubbel, medan tvåorna försågs med ost och marmelad.Tredje och fjärde plats fick bollar i pris och de kanske kom till nytta redan nästa dag, då det finns ganska gott om vattenhinder på den fina banan.
Fredag morgon var det dags för singeltävling och spel om det vandringspris som satts upp. Vädret fortsatte visa sig från sin bästa sida så det blev en härlig golfdag, oavsett resultat. Här är några av bollarna vid första tee.

På eftermiddagen kunde vi precis som föregående år duka upp ett otroligt prisbord inne på golfrestaurangen. När vi ätit en god måltid med fläskfilé och kantarellsås, var det så dags att prisa alla spelare. Årets odiskutable segrare blev Lars Hultman, med den häftiga scoren 47 poäng. Han får nu sköta om vandringspriset till nästa år. Förutom äran och vandringspriset fick han en trätavla med golfmotiv, bubblande dryck och ett par greenfeebiljetter.


På andra plats kom Monica Svensson, som var med för första, men förhoppningsvis inte sista gången. Hon valde whisky med "husbilsglas" som pris.


Tredjepristagare blev Tommy Palm, så här fick Lars träda in som prisutdelare och dela ut en väska med godsaker.


Gunnel Söderström blev glad fjärdepristagare och gick hem med en flaska champagne och okrossbara glas till den.


Naturligtvis hade vi en tävling där det gällde komma närmast hål på hål 3. På torsdagen kom Eva Karlsson närmast och på fredagen hennes make Gunnar, så de fick varsin Greenfeebiljett till Lundsbrunn.

Efter att alla fått sina priser blev det en sista kväll för den här gången med gamla och nya golfvänner. När vi skiljts åt på lördagsförmiddagen kan vi bara hoppas att vi ses igen vid den här tiden nästa år och nu är det snart dax att börja planera för var nästa års träff ska bli....

8 kommentarer:

 1. Reportaget får en 12 poängare av 10.

  SvaraRadera
 2. Utmärkt skrivet fullpoängare

  SvaraRadera
 3. Ni provar verkligen Sveriges golfbanor på era resor.
  Men så trevligt det ser ut att kunna sitta så i en ring och ändå umgås utomhus.
  Grattis till alla priser.
  Allt gôtt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog har golfen varit en kanonbra sysselsättning under pandemiåret. Även om jag aldrig blir någon duktig golfare (började som rejäl 60+) så njuter jag av fina miljöer, trevligt sällskap och skonsam kul motion.

   Radera
 4. Såg väldigt trevligt ut - bäst var nog dom kreativa "drinkborden" :-D
  Grattis till ett fint resultat också.

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så trevligt att ses några dagar varje sommar under trevliga former ( och sedan har Lars och Tommy något att planera ochvpyssla med redtennav året!

   Radera