måndag 19 juli 2021

"Holm Looser Golf Tour", del 2 och utflykt till Tyresö slott.


Efter en liten eftermiddagslur åkte vi vidare mot Nora GK i ett blandat väder. Framme på golfklubben välkomnades vi av stadens främsta symbol, "Tre små gummor".


Vi tog ett par ställplatser och tog en "fruktstund" under markiserna och plötsligt bröt ett häftigt regnväder ut. Det var nästan skönt efter den heta dagen när regnet smattrade på markistaket.


På kvällen när regnet dragit bort, blev det en nästan trolsk stämning då dimman steg från den varma marken.


På onsdagen fick vi verkligen ett riktigt elddop på vår runda. 


Termometern visade på över 30 grader mest hela tiden så det var inte konstigt att både koncentration och ork började tryta mot slutet, även om Lars fick äran att bjuda på Birdiewhisky i halvlek, medan Jakob sparade sin till kvällen... 



Efter lite lunch i skuggan...


...drog vi vidare för en övernattning på Westerqwarns fina ställplats (eftersom touren hade vilodag på torsdagen). En del av platserna är bokningsbara så vi bokade två platser utan el (kostnad 170 kr). Vill man ha elplats kostar det 220 kr. 




Tyvärr var deras pizzeria med omtalat goda stenugnsbakade pizzor bara öppen fredag - söndag så vi fick tulla på vad som fanns i frysarna till kvällens middag. Efter jordgubbsdessert var det dags för Jakob att bjuda på Birdiewhisky och tänk att t o m jag (B-M) som med bestämdhet påstår att jag inte dricker whisky börjar tycka det smakar ok.


På torsdagsförmiddagen åker vi hem till Yvonne och Jakob i Tyresö. Det var tur för oss lantisar att vi hade "Annexet" att följa efter på vägen dit, annars hade vi kanske snurrat i storstaden ännu.


Egen ställplats har de på tomten så vi stod fint parkerade under ett gigantiskt körsbärsträd.


Vi fixade snabblunch på korv och bröd innan cyklarna plockades fram och vi trampade iväg mot Tyresö slott, en cykeltur på ca 45 minuter genom skog, lantgård och friluftsområden.




Först åkte vi ner till Prinsvillan, som prins Eugen hyrde 1894 - 1912. 



Här vistades han gärna tillsammans med konstnärskolleger och här målade han många av sina mest kända målningar, bl a Molnet. Vi träffade en kvinna som jobbar här och hon visade oss runt inne i Prinsvillan, som används till konferenser och fester, men ska renoveras så övervåningen kan användas till övernattning. Det vackra taket, ett fint trägolv och fungerande kakelugnar fanns kvar, så visst förstår vi att de vill renovera och använda det fina huset.


Handelsboden som ligger bredvid används idag som vandrarhem. 


Sedan cyklar vi bort till slottet, som byggdes på 1630-talet. Som så mycket annat är slottet stängt den här sommaren, medan man kan strosa runt i parken. Slottet testamenterades till Nordiska museet av Claes Lagergren, 1930, och visar idag en slottsmiljö från tidigt 1900-tal och är bevarat som det såg ut när det var familjen Lagergrens privatbostad.




Längre ut ligger Notholmen, med ett café där det var dags för lite gofika, innan det blir ytterligare en liten promenad vid vattnet och vi kikar också in i en bod där flera konstnärer säljer sina alster.




På kvällen blir vi bjudna på den schweiziska specialiteten, raclette, som blev en riktigt positiv matupplevelse för oss. Så gott det var!





Efter den måltiden behövde vi en kvällspromenad och den här kvällen var verkligen som gjord för en promenad ner mot vattnet. Det var nästan så vi ångrade att vi inte tog med badkläder....En fin solnedgång fick vi i alla fall njuta av.



På fredagsförmiddagen var det dags för golfspel igen. Den här gången blev det på Yvonne och Jakobs hemmabana, Tyresö GK.



Om Tourens resultat kan vi bara säga att Lars och Jakob vann med 3 - 1. Nog kan man räkna på mycket och när snillen spekulerar räknades det på både det ena och det andra. Bl a räknade vi på kostnad/slag. På så sätt fick de som inte spelat så bra (=använt många slag) glädja sig åt mer valuta för pengen (=lägre kostnad/slag).......



Efter en supergod lunch på golfklubben vinkade vi på återseende till Loosers efter några riktigt härliga dagar. Tack vänner för trevligt umgänge och för en del foto till det här inlägget. 


 


 

7 kommentarer:

 1. Ännu ett intressant inlägg och vad trevligt att få umgås med likasinnade. Ni har ju två gemensamma intressen i form av både golf och husbil och med det så kommer det säkert så mycket mera.
  Allt gôtt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul att åka ihop med några andra ett par dagar, annars brukar vi nästan alltid åka själva, kanske stråla samman med husbilskompisar något dygn för att sedan fortsätta åt var sitt håll.
   En fortsatt fin semester önskas dig och ägarna!

   Radera
 2. En härlig tillvaro :-) Raclette är verkligen gott, men jag blev nog mest sugen på korv när jag såg bilderna :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korv i alla dess former är perfekt husbilstur, snabbt, enkelt och alltid gott, även om raclette var riktigt gott!🌭🌭🌭

   Radera
 3. Det är det som är finessen, ju högre handicap desto fler extra sög får man på varje hål för att samla ihop sina 2p/hål och spela på sitt handicap. Det är bara det att de där slagen aldrig vill räcka till för mig!!
  Vi är inga golfnördar utan vill även göra andra saker.

  SvaraRadera
 4. Så kul att vi har gemensamma vänner. Ni har ju dessutom golfen gemensam. Tänk så många trevliga husbilskompisar vi fått tack vare bloggen. Känner igen mycket på bilderna. Tyresö slott visste vi inget om, men raclette har vi ätit många gånger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul med alla husbilsvänner man får genom bloggen. Även om man träffas för första gången känns det som om man känner varann eftersom vi fått följa med er alla på resor och upplevelser.

   Radera