lördag 10 juli 2021

Barnbarnsmys på Karlsborgs Camping


I söndags fick vi besök av barnbarnet Ellen, 12 år, som hade en ledig vecka innan resten av familjen går på semester. Vi hade packat husbilen full och bokat tre nätter på Karlsborgs fina camping. Campingen ligger fint belägen, strax norr om centrum och Göta Kanal, mellan Bottensjön och Vättern. 


Här finns drygt 150 platser på 80-100 m², två bra servicehus, lekplats, minigolfbana och dessutom en fin strand vid den långgrunda Bottensjön, som har en betydligt behagligare temperatur än Vättern. Kostnad för en plats med el under högsäsong är 310-340 kr beroende på läge och tillgång till kabel-TV.


På campingen finns även ett 10-tal enkla campingstugor och två "Stubbstugor",som ser jättehäftiga ut.Här fick vi några härliga dagar med växlande väder. Vi hann med gofika på Nymans anrika café vid Vätterns strand...... ett par hårda minigolfrundor på campingens bana och den svåra 18-hålsbanan vid kanalen.


Mesta tiden tillbringade vi i Bottensjön, som bjöd på +23°, mormor med huvudet mestadels över vattnet, medan vi mest såg benen på Ellen...När hungern tog överhand hade vi bara några steg hem till husbilen där önskekosten pannkakor och hamburgare serverades...... eller en liten promenad fram till bron över Göta Kanal, där vi kunde läska oss med en välbehövlig glass.På kvällarna fortsatte kampen, men nu med kortleken eller Yatzi-tärningarna.


På onsdagen blev det ett sista mulet bad innan vi åkte hem till Falköping, bytte till personbil och skjutsade hem fina Ellen till sina föräldrar och syster i Göteborg.


Så mysigt för oss att få rå om den unga generationen några dagar och om några veckor blir det en ny tur med ett par andra barnbarn. Kanske blir det en ny tur till Karlsborg, ett perfekt resmål på lagom avstånd.

Nu är det ompackning inför nya resmål som gäller, för oj så fort sommarveckorna går!

 

6 kommentarer:

 1. Vilka härliga dagar! Stubbstugorna var ju huuur coola som helst :-)

  Ha det fortsatt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att få rå om barnbarnen, speciellt när det bara blivit någon enstaka träff det senaste dryga året!

   Radera
 2. Vad härligt det ser ut att få umgås med barnbarnsmys, kan tänka mig att det blev till att skämma bort lite..��. Men det är väl de små liven väl värda.
  Har varit likadant hos mina ägare, dock med brorsbarn.
  Njut vidare och se väntar vi spänt på vart nästa resmål blir.
  Allt gôtt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är det kul att få skämma bort lite och som barn att bli lite bortskämd.
   Ni får ha det fortsatt gott på västkusten och vi har gett oss iväg på nya upptåg….

   Radera
 3. Vad trevligt att kunna umgås igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul att få träffa nära och kära igen!

   Radera