lördag 17 juli 2021

"Holm - Looser Golf Tour 2021", del 1 och Konst på Hög


 När vi lämnade Torsö förra söndagen for vi upp till Köpings GK där vi skulle träffa Jakob och Yvonne Looser ( med bloggen JoYtillsammans). Vi träffades med våra husbilar ett par dagar vid höga Kusten förra sensommaren och med golf som ett gemensamt intresse skulle vi nu ses och spela golf några sommardagar. Om någon nu tror att det skulle bli ett sällskapsspel så är det fel, fel, fel. Det blev en fyra dagar lång kamp kvinnor mot män....

Köpings GK hade alldeles nya jättefina ställplatser med konstgräs utanför bilarna och en del andra finesser, som öglor att fästa markislinorna i och passande nummerskyltar.Efter en trevlig kväll med mat och prat grydde ytterligare en varm sommardag och kl. 08:16 stod vi klara på 1:a tee för dagens drabbning.


De manliga deltagarna vann den första dagens tävling, trots att Yvonne fick plocka fram whiskyflaskan i halvtid och bjuda på en Birdiewhisky.Efter en välförtjänt lunch och en lika välbehövlig dusch fortsatte vi till nästa golfbana, Kumla GK. Där har de en riktigt fin ställplats, nästan som en liten camping. Efter bubbel och jordgubbar...


...kände vi oss laddade för en rejäl kvällspromenad till "Konst på Hög", som syns från golfbanan.


Naturligtvis tar vi trappan (av Olle Medin) upp och efter 427 trappsteg... ...når vi ett av Sveriges mest udda utflyktsmål och industriminnen. Kvarntorpshögen och dess historia om Sveriges oljeäventyr, 1940 - 66 har blivit ett riktmärke på Närkeslätten och den 100 meter höga askhögen har fortfarande varma partier inuti och på flera ställen ser man hur ånga pyser upp ur jorden.


I mitten av 90 - talet fick ett par konstentusiaster en idé om att starta en konstutställning här och nu finns här en av landets finaste skulptursamlingar och den utökas årligen med något nytt konstverk.


Här uppe strosar vi runt bland mer eller mindre vackra och fascinerande skulpturer med en otrolig utsikt åt alla håll, innan vi promenerar bilvägen ner. På tisdagsmorgonen var det dags för en ny runda och nya försök att få den lilla vita bollen i hål och hur peppade de manliga deltagarna än var......vann kvinnorna dagens poängkamp på den jättefina banan med några inte helt enkla hål. Har man döpt hålen till Kraftprovet, Bråddjupet och Monstret så säger det en del...


Efter dagens spel drar "Touren" vidare mot Nora och nya upplevelser. Fortsättning följer....

Tack Yvonne för en del av bilderna som finns i inlägget!


7 kommentarer:

 1. Sååå aktiva ni är i värmen, puh! Men trevligt ser ni ut att ha :) Konst på hög verkar vara en typ av konstutställning vi gillar. Konst utomhus är ofta lite bättre än inomhus tycker jag, av någon anledning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog tog vi det lugnt mellan varven också och hellre värme än regn och rusk. Vi gillar också konst utomhus. Pilsner på Tjörn är nog den vackraste konsthall som finns.

   Radera
 2. Vilken rolig konstutställning! Den skulle jag gärna besöka, men då får dom nog bygga en rulltrappa först... ;-)

  Ha det gott i sommarvärmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är riktigt häftigt att gå däruppe bland konstverk, ogräs och svavelosande, rykande områden. Du behöver ingen rulltrappa; det går att åka bil ända upp ( men det är en serpentinvägar)

   Radera
 3. Den skulpturparken har vi missat. Ett kraftprov att ta den trappan i i hettan .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har varit där en gång för kanske 5-6år sedan, men nu hade det kommit flera nya skulpturer. Som vanligt är inte allt vackert, men ett besök är det värt.

   Radera
 4. Konst på Hög är riktigt intressant och att bara komma på tanken att placera skulpturer på en gammal slagghög…

  SvaraRadera