fredag 9 november 2018

Vår novemberlista

 

I gårdagens inlägg på bloggen freedomtravel.se listade Helena och Peter Bergström sina bästa tips för att lätta upp årets mörkaste och tråkigaste månad. Samtidigt fick vi läsare en uppmaning att bidra med våra tips i de olika kategorierna.

1. BÄSTA SOPPAN 
Soppa är verkligen den ultimata höst- och vintermaten! Vi äter ofta soppa som kvällsmål och den får gärna vara kryddstark. En favorit är morotssoppa med vitlök, lök och massor med riven ingefära. Efter en sådan tallrik vågar inga förkylningsvirus föröka sig!
Rödbetssoppa med en klick creme fraiche är inte heller fel.

2. GODASTE HÖSTMIDDAGEN
Även om vi äter mängder med fisk så är nog en mustig älggryta med egenhändigt plockad svamp och ett glas gott rödvin det vi förknippar med höstmat.

3. LYXIGASTE KVÄLLSSNACKSET
Eftersom vi har en riktigt läcker ostbutik här i Falköping, Falbygdens Ost, får nog svaret bli en bit god ost och några riktigt goda kex. Sedan är en av oss mycket förtjust i stora, gröna oliver med kärna. Mums!


4. FAVORITBOKEN
Just nu lyssnar jag på Carin Gerhardsens serie om Hammabypolisen som ljudböcker. Riktigt bra tycker jag. Annars kan jag tipsa om förra årets Augustprisvinnare, Fatima Bremmers biografi om Ester Blenda Nordström "Ett jävla solsken" eller Hans Roslings, "Hur jag lärde mig förstå världen".

5. MEST SPÄNNANDE TV-SERIEN
Är det något som vi är riktigt urusla på så är det att titta på TV, så TV-serier är något totalt okänt för oss. Vi har inte ens sett Bron, Game of Thrones eller någon annan serie, som antagligen hör till det man ska ha sett.

6. HÖJDARFILMEN
Höjdarfilmen tror vi att vi har framför oss. Vi ska se Bohemian Rhapsody, hyllningsfilmen till Queen, deras musik och främst Freddie Mercury.

7. HÄRLIGASTE BLOGGEN
Här passar jag. Vi följer flera bloggar, främst rese- och fotobloggar.

8. ROLIGASTE SPELET
Vi spelar "Killer" med tärningar, med goda vänner, några gånger /år. Detta är inget sällskapsspel, det är en riktig kamp om ett vandringspris, som en av deltagarna gjort. Annars är Qwirkle ett trevligt spel med enkla tydliga regler och en lagom blandning av tur och strategi.

9. BÄSTA "UNNA SIG"
När det blir mörkt och kallt tycker jag det är härligt att "unna sig" en massage eller ett spa-besök. Det är välgörande för både kropp och själ.

10. TREVLIGASTE KULTURUPPLEVELSEN
Vår favorit, Fotografiska, duger alla årstider, men får ofta ett besök under höst- vinter.

11. MEST INSPIRERANDE TRÄNINGEN  
Det är väl den träning som blir utförd. Förra vintern var vi riktigt flitiga men nu är träningen tyvärr minimal. Det ska bli ändring på detta efter vår semester. Tack och lov får jag dagliga promenader till järnvägsstationen och om möjlighet finns försöker vi komma ut på helgerna och fånga det lilla ljus som finns.


12. SMARTASTE HÅLLA SIG PIGG-KNEPET
Vi försöker få frisk luft och röra på oss när tillfälle ges och sedan frossar vi i frukt och grönt. Det bästa knepet ska vi utnyttja i nästa vecka, lämna mörker och kyla för sol och värme.

13. ROLIGASTE SHOPPINGEN
Vi försöker banta ner vår shopping men i förra veckan köpte jag en ny kompaktkamera, som komplement till systemkameran. Oh, vad kul det var att grotta ner sig i manual och menyer! Det är helt otroligt vilka möjligheter det finns även i en kamera, som ryms i fickan.

14. BÄSTA HÖSTRESAN (SVERIGE)
Ett besök på Öland hör hösten till tycker vi. Något dygn i Stockholm är aldrig fel för oss "lantisar", oavsett årstid.

15. BÄSTA HÖSTRESAN (EUROPA) 
Här kan vi räkna upp hur många platser som helst. Vi reser helst "off season", så för vår del passar de flesta destinationer som mål för en höstresa.

Det här var vår novemberlista, nedskriven medan regnet piskar på fönstren. Desto skönare att få packa resväskorna i helgen, ta tåget till Stockholm på måndag och lyfta mot Mexico på tisdag morgon.....





 



 

 

9 kommentarer:

  1. Låter som ett härligt recept för att komma igenom hösten! Speciellt trevligt att komma i väg på en resa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att resa bort i november och komma hem till ljusen i advent tycker vi är underbart. Jag kan inte se något upplyftande med de här grå dagarna i november när det aldrig blir ljust.

      Radera
  2. Underbar lista för att klara långa november. Resan till Mexico ser jag fram emot att läsa mer om :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Vi hoppas på bra uppkoppling så vi kan få till ett eller annat inlägg från vår resa.

      Radera
  3. Vad kul att ni hängde på listan, jätteroligt att läsa era svar och tips! :) Morotssoppan låter supergott! Egenplockad svamp låter lyxigt och gott! Jag älskar svamp, men det har inte blivit så mycket i år. Det borde vi ta igen! Grattis till nya kameran! Önskar er nu en superfin resa!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var faktiskt lite kul att tänka till på punkter vi inte funderar på i vardagen.
      Att bära hem en korg Karl Johan och trattisar är riktig lycka.(tyvärr har vi inget riktigt bra ställe med gula kantarellet)
      Ny kamera är kanonkul. Tyvärr finns bara manual till Panasonics kameror på nätet så riktiga finesser får vänta tills vi kommer hem.

      Radera
  4. Fina hösttips , håller helt med om höstgrytor och mustiga soppor. Pumpa soppa är också gott . Fint med lite boktips . Själv har jag läst blå längtan av Elisabet Nemert och tyckte den var
    mycket läsvärd Vajlett och Rut är också
    bra (Karin Alfredsson)
    Ha nu en fin semester och koppla bort jobb och novemberväder🤗

    SvaraRadera
  5. Dina boktips får jag kolla upp. Just nu har det varit totalt grått och fuktigt från morgon till kväll med avbrott för någon regnskur ibland så det ska bli riktigt skönt att förhoppningsvis få lite ljus och värme ett par veckor.

    SvaraRadera
  6. Morotssoppan lät jättegod, den ska jag tipsa min kock om!

    SvaraRadera