måndag 26 november 2018

Isla Holbox

Efter vår fantastiska rundresa ska vi nu tillbringa en vecka i Playa del Carmen. Vi valde Wyndham Maya All inclusive Resort, en halvtimmes promenad från Quinta Avenida (femte avenyn) med dess smått hysteriska turistliv. Det är första gången vi bor på All inclusive och just nu känns det som om det kommer att vara enda gången också. De här gigantiska hotellen långt från vardagen i länderna vi besöker är nog inte riktigt vår grej.


Här har vi ett rymligt rum på markplan, med en uteplats som bara har en liten häck som avgränsning mot den långa stranden.
 
Utsikt från vår uteplats
Under en vecka kan man boka tre middagar på olika restauranger inom området. En av kvällarnas meny:

Detta har varit riktigt bra mat i en härlig miljö, till skillnad från all-inclusive matsalen, som påminner om en skolmatsal vad gäller ljudvolym, även om maten som erbjuds är helt ok. 
Inte så att vi vill låta gnälliga och otacksamma, men vi är så glada att vi redan innan sommaren bokade en hotellövernattning på Isla Holbox, som bekanta till oss pratat så varmt om. Vår första dag i Playa del Carmen promenerade vi fram till centrum och letade upp busstationen, för biljettköp till buss och färja. I fredags morse var det dags att ge oss iväg och efter 2,5 timmar med buss var vi framme i Chiquilá och kunde borda färjan för en 25 minuters överfart till ön.När vi kom fram till Isla Holbox var det som att komma till en annan värld. Här finns inga bilar. Fordonsparken består av golfbilar, mc och cyklar. 

Taxibilarna väntar i hamnen
Vägar och gator är uteslutande av sand, med allt vad detta innebär av hålor och liknande.


Hela ön är med andra ord en riktig "barfotaö", med en känsla som gör att man automatiskt går ner i varv och t o m vi klarade av att bara vara och bara  njuta.


Vi vandrade tvärs över ön till vårt hotell la Palapa, som fått bra rescensioner på Trip Advisor  och vi blev definitivt inte besvikna. 


Hotellet låg direkt på sandstranden och de flesta rummen hade balknger eller altaner ut mot havet.


Vi fick ett stort härligt rum, som förutom säng även hade hängmatta. 


Badrummet är värt en egen historia. Det var första gången vi haft duschmunstycke och vattenkran bestående av stora snäckor.


Till hotellet hörde en liten beach bar där vi köpte frukost och härliga drinkar. Vad gjorde vi första dagen på ön? Minsta möjliga.

På vår balkong
Tequila Sunrise med havsutsikt är inte fel...


Vi låg i hängmattor under palmerna, promenerade lite längs stranden och fram emot kvällen tog vi ytterligare en promenad för att få en bra vy över solnedgången. 


På kvällen njöt vi pinfärsk fisk på en restaurang, där vi som på de flesta ställen satt med "sand mellan tårna".
Vår andra dag började vi med frukost på la Palapa beach bar. Den färskpressade juicen av ananas, apelsin och banan var bara helt gudomlig. 


På förmiddagen tog vi en hyrbil (=golfbil) ett par timmar för att utforska ön. 


Vi åkte österut till vägs ände och fortsatte där promenera längs stranden för att ev. nå en flamingokoloni som ska finnas där. Vi vände dock efter ca 20 minuter då vi insåg att det skulle bli alldeles för långt i värmen och att vi faktiskt hade en färja som väntade på oss kl. 15. Det blev trots allt en härlig promenad längs det turkosblå havet.


Efter en pizza och lokal öl i centrum var det dags att starta hemresan efter ett par mysiga dagar i ett riktigt litet paradis.


Nu har vi två dagar kvar i Playa del Carmen innan flyget tar oss hem till snö, adventsstakar och saffransbak. Dessa dagar har vi bestämt att bara ta det lugnt, lyssna på böcker och tanka sol och ljus innan vi kommer hem till arbete och vintermörker. 

7 kommentarer:

 1. Wow, vad ni ser ut att ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi har haft det underbart, sett massor och mått gott! Ikväll kom vi hem efter ett dygn på resande fot och när vi landade i Stockholm skiljde det 40 grader i temperatur.....

   Radera
 2. Välkomna hem igen. Vilket härligt ställe ni har varit på en riktig avstressande ö, ser det ut som. mysigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Det känns lite konstigt att komma hem och dra på långkalsonger och vinterjacka för morgonpromenaden till järnvägsstationen...(men i helgen får vi tända adventsbelysning och då kommer ett välkommet ljus).
   Isla Holbox var ett riktigt paradis.
   Nu har vi gott om foton att gallra i och leka med i vinter.

   Radera
 3. Waow, det ser ju helt fantastiskt härligt ut! Vilka härliga vyer över havet! Menyn ser oxå god ut! Buffeer i ljudliga miljö kan man däremot tröttna på ... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Isla Holbox var verkligen en oas trots att det blivit ett mål för många turister. Det är bara att hoppas att det får fortsätta vara så!

   Radera