fredag 7 januari 2022

Nyår och första veckan 2022


Tänk att det redan är en vecka sedan vi stod här och fixade innan vårt nyårsfirande. Vi är fyra par som i många år firat in det nya året med ett litet knytkalas. Förra gången skulle vi varit hos oss, men då blev det ett digitalt firande men förra fredagen kunde vi alla åtta, trippelvaccinerade och kärnfriska träffas igen! 


Efter rosa champagne och tilltugg bjöd ett par av gästerna på Skagenröra på bröd toppat med löjrom från Vänern.


Värdparet brukar stå för varmrätt och den här gången fixade vi torskrygg i sous vide med broccoli- och avocadopuré...


... innan vi bjöds på Rigmors underbara Minipavlova med massor med godis till.


Vid 12-slaget kunde vi trots ett rejält molntäcke njuta av en del fyrverkerier på Mösseberg, från vår balkong.


Årets första dagar tillbringades i lugn och ro på hemmaplan, med dagliga promenader för att åtgärda lite för mycket av livets goda över helgerna. Samtidigt har vi, i TV-soffan, följt våra svenska längdskidåkares framfart i Tour de Ski. Under tiden har jag gjort en insats för att minska på mina restgarner. Resultatet blev härliga raggsockor i alla upptänkliga kulörer. Enda problemet var att få till två likadana...


På Trettondagsafton kände vi för att fira lite extra så på kvällen blev det stekt rödingfilé, en av våra favoritfiskar, med ett gott vitt vin.


På Trettondagen har flera husbilsfirmor i vår närhet alltid öppet för att bl a introducera sina nya modeller. I ett underbart väder började vi vår tur med ett besök hos Erikssons Husvagnar o Husbilar i Stenstorp. Här säljer de främst KABE, men även en del Adria och andra märken. 

Bättre begagnad??

Här borde vi väl få plats med vår packning?
Visst finns det många fina husbilar, men efter att ha strosat runt där en stund fortsatte vi till PR Husbilar i Sollebrunn, där de främst säljer Rapido, men även Itineo och plåtisar från Dreamer. 


Något som är helt otroligt är vilken låg lastvikt de flesta  husbilar har. Många husbilar för kanske 1,5 miljoner kronor får lasta runt 350 kg trots att de är 7,5-8,0 meter långa. Ibland kan vi känna att det vore skönt att åka runt med en plåtis, men vi som gärna vill ha med golfklubbor, utemöbler och cyklar får nog vara nöjda med vår Laika där vi får lasta nästan 1000 kg....


Några små inköp inför nästa säsong blev det bl a en muffinsform och en termometer till Omniaugnen, vilken vi börjat använda mer och mer.


Sedan blev det också ett par nya whiskyglas och några mellanlägg till stekpanna och kastruller.


När vi åkte hem hade vi nästan fått lite vårkänslor och nu önskar vi bara att det snart blir vår och snöfritt så vi kan börja en ny husbilssäsong, helst utan alltför mycket restriktioner, men det verkar vara lite för mycket att hoppas på. Vi har många planer inför det nya året, men mer om det kommer i ett annat inlägg.


Innan dess ska vi i morgon fira två barnbarn, härlige Edwin som fyllde 9 år i denna veckan och lillebror August, som fyller 5 i nästa vecka, och tänk; Det verkar som om alla är friska!!



 

14 kommentarer:

  1. Vilken trevlig Nyårsafton. Vi hade också tänkt oss till PR i Sollebrunn, men det satte våra förkylningar stopp för. Det lär dröja en vecka till innan vi kan vistas ute bland folk. Tur det finns sport på TV för Ingemar, jag får hålla mig till datorn. Vi har också födelsedagar nu i Januari, men gratulera får vi göra via telefonen. Hoppas också vi kan göra en del planer för kommande husbilsresor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi tänkte faktiskt på er när vi var på PR, men förstår att ni får hålla er hemma och kurera er. Vårt födelsedagsfirande hos barnbarnen blir utomhus med grill idag, eftersom det inte är riktigt läge att släppa in mor - och farföräldrar ihop med barnbarn och skolbarn inomhus.

      Radera
  2. Vilket härligt firande och så mycket god mat!
    Stort GRATTIS till barnbarnen :-)

    Ha det fortsatt gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var så kul att åter kunna umgås och njuta av god mat och dryck tillsammans med goda vänner!

      Radera
  3. Härligt att ni kunde träffas och bra med knytis, så värdparet slipper slita ihjäl sig.
    Tror att det är många som inte har helt klart för sig det där med vikten. Och säljarna berättar nog inte mer än de behöver när det gäller just det. Vi är också väldigt nöjda med att kunna lasta som vi kan göra. Det som är problemet för mig, är att jag inte får köra med mitt körkort i Schweiz då bilen är över 3,5 ton.
    Ha en trevlig födelsedag med barnbarnen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det skönt att som värdpar slippa laga mat en hel dag….
      Vi har samma problem med körkort eftersom ingen av oss får köra utanför EU, så för vår del blir det ingen husbilsresa till Schweiz..

      Radera
  4. Vad gôtt att kunna fira in nyår med kära vänner istället för att ”bara” se alla digitalt. Ni har liknande upplägg som mina ägare med knyte och de tycker det konceptet är supersmidigt.
    Verkar vara en hel del bra inköp ni gjorde och vet att mina ägare också har tittat på en sån där termometer till min Omnia.
    Skulle nästan vara kriminellt att sälja en husbil med så låg lastvikt. Vet att mina ägare var ytterst noga att få mig vägs innan de ville göra affär och även hos mig kan ägarna nästan lasta 1000 kg.
    Hoppas nu ni kan få träffa barnbarnen och att jag och Laikan snart kan få se dagsljus.
    Allt gôtt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi ser också fram emot ljusare tider så Laikan får ut och rulla igen. Idag blev det ett trevligt, coronasäkrat utekalas med grillunch och fika, efter besök i pulkabacken.
      Tyvärr tror vi att många som köper sin första husbil har dålig koll på det här med lastbilar, totalvikt, tjänstevikt o s v.
      Allt gott till dig och dina ägare!

      Radera
  5. Vilken läcker middag! Här har det också precis införskaffats en sous vide, spännande :) Önskar god fortsättning på 2022!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi skaffade sous vide i somras. Kanonbra! Vi gjorde t ex kycklingfiléer nästan klara, frös dem sedan i sina vacuumppsar och hade med i husbilen. Då var det bara att ge dem lite yta på grillen och vips hade vi klara, inte torra kycklingfiléer. Vår torskrygg på nyår blev också så god…
      God fortsättning till er också!

      Radera
  6. Visst är det kul att titta runt hos husbilsfirmorna, men det är skönt när man är nöjd med det man har.

    SvaraRadera
  7. Verkar bra med sous vide . Har också funderat på att köpa men det finns ju en djungel av olika så har inte kunnat bestämma oss . Andreas har en sen några år och är nöjd men den tar stor plats.
    Roligt att debatt du stickar strumpor. Samma här fast av garn som randar sig själv. En bra sysselsättning, nästan lite mediterande.
    Lastvikten är viktig förstår inte heller hur dom kan sälja husbilar med så minimal vikt att man nästan får banta för att få åka med .

    SvaraRadera
    Svar
    1. En sous vide måste väl vara toppen för dig som lagar mycket mat och speciellt vilt! Vi har köpt en enkel variant på ICA och en ganska enkel vacuumapparat men hittills har det fungerat kanonbra. Strumpor har jag stickat ett stort lager av ”självmönstrade”, men nu hade jag massor med små duttar kvar i olika färger. Det här sticket är inte direkt avkopplande utan ett himla räknande, men kul att se resultatet.

      Radera
  8. Ett trevligt avslut på 2021 och en bra start på 2022! Ha ett jättefint 2022! Elisabeth och Lennart

    SvaraRadera