tisdag 28 december 2021

Nu är glada julen slut, slut slut...

 


 ...och nog har vi haft en otroligt lugn och skön helg, även om inte allt blev riktigt som planerat, p g a detta envetna lilla virus... Helgen innan jul skulle vi fira med B-M:s döttrar och deras familjer. Allt som allt skulle vi bli tolv personer men i Göteborgs skolor är spridningen av covid stor och i ena barnbarnets klass fick alla lämna odlingar och även om de var friska så stannade de hemma. Med facit i hand var det ett helt riktigt beslut för i början på veckan fick hon feber och var covid-positiv. Ytterligare ett barnbarn blev förkyld och plötsligt var styrkan halverad. En härlig dag med mat, godis och UNO-spel fick vi, men inga kort blev tagna. Onsdagen i julveckan besökte vi S:t Olofs kyrka och fick en rejäl dos av vacker julmusik. Det var två slutsålda coronaanpassade konserter med körer, solist och orkester; så vackert.


Lagom till jul fick också vi ett riktigt julväder så innan julfirandet hos Lars dotter på julaftonen, blev det en fin skogspromenad, 

...men då temperaturen sjönk till -15° var det skönt att vi inte behövde upprepa fjolårets firande ute vid deras grillplats utan kunde njuta av julmat och gofika inomhus.

Julfirande 2020
 Vi fick en stor julklapp med följande rim...

.
..och nog var det en passande klapp till oss. Vi fick lite arbete på juldagen och då insåg vi att vi har otroligt många lockande resmål att besöka när pandemin förhoppningsvis ger med sig.För övrigt har helgen bjudit på många härliga promenader. På juldagen var vi ute länge här hemma i Falköping och löste bl a två Adventure Lab Cache.


På annandagen åkte vi till Hjo, som vi annars bara besöker sommartid. Vi hade kanske förväntat oss lite mer iskonstverk längs strandpromenaden, men Vättern var helt isfri och en del entusiaster lade i sina båtar och åkte ut på fisketur. En fin promenad fick vi hur som helst.T o m tomten hade kommit ut och njöt i vintersolen.


Nu är det dags att städa bort julen och förbereda nyårsfirandet, som vi förra året hade digitalt med våra vänner.Sedan har vi, som de obotliga optimister vi är, börjat planera för ett nytt reseår. Nu hoppas vi bara att det blir ett år då covid minskar i samma takt som snön smälter.... 

Ett Gott Slut på 2021 önskar vi er!


 


 

12 kommentarer:

 1. Vilket härligt Julväder även ni har haft, det är bara att njuta och den lilla vita snön gör så mycket. Kul med en sådan karta, det blir kanske en bild på kartan när ni har skrapat färdigt.
  Tänk att vi hade samma tanke: Nu är glada Julen slut slut slut, hahaha
  Önskar er ett Gott Nytt År Kram från oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl som man brukar säga; Två själar, en tanke...
   Nu är det bara att se fram emot ljusare tider... Gott Nytt År!

   Radera
 2. I dessa tider är det svårt att planera. Även hemma hos ägarna blev det hastiga ändringar dagen innan men det blev julafton ändå.
  Vilken rolig julklapp ni fick, blir en massa skarpa nu då…
  Ser att det även varit fint och underbart väder hos er och i era trakter, detsamma har det varit hos mig och hos ägarna.
  Allt gôtt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt med riktigt vinterväder istället för slasket som vi fått vänja oss vid i flera år. Tyvärr ser det ut som om blidväder och regn är i antågande.
   Gott Nytt År!

   Radera
 3. Ja, nog har den här pandemin orsakat ändrade planer på många håll. Det gäller att vara flexibel och det lyckades ni ju bra med och verkar ha haft en riktigt fin julhelg!

  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog gäller det att vara flexibel och göra det bästa efter förutsättningarna. Man får inte roligare än man gör sig!
   Gott Nytt År!

   Radera
 4. Vi fick ett år en liknande tavla att skrapa. Ja först ska allt fram sedan vill man snabbt plocka bort allt igen. Här har vi bara i tanken kunnat gå ut. Det har blivit soffan som fått vara min nya sovplats, med hög feber så orkar man knappt se på tv. Nu hoppas jag det vänder så vi också kan njuta av promenader. Ett nytt fint 2022 önskar vi er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får vi hoppas du kryar på dig snart, bra att ta ett test för att veta om det är covid eller inte. Här försvann det fina vintervädret i ett nafs och nu ser det ut som om vi får vänja oss vid slask och gråväder igen.
   Vi önskar er också ett Gott Nytt 2022!

   Radera
 5. Ett riktigt GOTT NYTT ÅR till er också!
  Som ni vet så tar vi det lugnt. Hoppas att vi snart kan återgå till normalt liv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Krya på er så blir det snart dags för nya husbilsresor!
   Gott Nytt År!

   Radera
 6. Fina vintriga bilder! Önskar er ett riktigt Gott Nytt år!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fint det var de här vintriga dagarna. Nu är snön ett minne blott och eventuella nyårsfyrverkerier lär väl försvinna i dimman.
   Gott Nytt År!

   Radera