tisdag 18 januari 2022

2022; Nytt år och nya planer...


Hur fort går inte ett år! Vi tycker inte det är länge sedan vi firade in ett nytt 2021 digitalt med våra vänner och då var vi ganska övertygade om att pandemin skulle ge med sig fram emot sommaren. Det blev ju inte riktigt som vi hoppats och tänkt oss men optimister som vi är har vi nya planer för reseåret 2022. Sedan fick vi för ett tag sedan lära oss det nya ordet omikron och hur det kommer att inkräkta på våra resplaner får framtiden utvisa.

Omikron; Bild från Illustrerad Vetenskap

Innan det blir dags att ta ut husbilen om ett par månader har vi bokat in tre olika hotellvistelser, om två nätter vardera i olika delar av Sverige. 

Vår första inbokade hotellövernattning...

Sedan har vi gjort en ny lista på utflyktsmål och platser vi vill besöka inom landet. Den listan tenderar till att bli längre och längre för vart år som går och eftersom flera av dem ligger på avstånd lagom för en dagsutflykt kan det säkert bli besök på några av dem nu i vår. Det passar bra då många av dem
är passande i pandemitider. Vi började i fredags då vi bockade av Saab-muséet i Trollhättan.


I höstas då smittoläget såg lovande ut planerade vi att åka med husbilen och möta våren i Nederländerna i april. Drömmen är att få cykla omkring bland blommande tulpanfält och eventuellt åter få beskåda blomstertåget, (om det blir något i år). Hur det blir med detta återstår att se, dels beroende på pandemin och så väntar Lars på en operationstid för starr.Försommaren tillbringar vi gärna i Sveriges fina natur innan vi har en inbokad resa till Island innan midsommar. Den resan blev inställd för två år sedan och förra året var det inte läge att boka. Nu hoppas vi att äntligen få åka runt ett av våra drömresmål med hyrbil under en dryg vecka.


I början på juli har vi ett inbokat vingårdspaket på Arilds vingård tillsammans med goda vänner. 

Bild från vingårdens hemsida.

Då tänkte vi tillbringa lite mer tid i södra Sverige, kanske åka över till Ven, spela några rundor golf och besöka några skånska pärlor.
I fjol konstaterade vi att juli månad, då det ofta är trångt på ställplatser, var en bra månad för golfspel. Troligen blir det en ny turné, kanske "Golfa runt Vänern" i år.


Vi hade också planer på Gotska Sandön förra året, men alla båtresor med övernattning var inställda, så det är ett resmål som också finns i tankarna. Våra svenska nationalparker försöker vi besöka så många som möjligt och just nu har vi kunnat pricka av 9 av de 30.


Bild från sverigesnationalparker.se
 

I början på augusti är en vecka inbokad på Nora GK för TL-golfarnas årliga tävling, ett återkommande trevligt arrangemang.


Efter det hoppas vi kunna fortsätta med husbilen riktigt långt norrut (inte så kul att tänka på om dieselpriserna fortsätter stiga). Vi hoppas i så fall att det inte finns några gränsrestriktioner till Norge och Finland, eftersom ett besök vid Treriksröset står på önskelistan. 

Bild från kirunalapland.se (men vi hoppas snart ha en egen...)

Då kan det nog också bli några dagar med vandring i fjällvärlden.


En vecka in i september har vår fotoklubb planerat en tågresa till Abisko fjällstation (som redan var på G 2020) och då tänkte vi stråla samman med dem där och vara med på det programmet innan vi åker söderut.Längre än så sträcker sig inte planerna men vi hoppas att det ska vara möjligt att flyga söderut och därmed eliminera en eller ett par veckor av november i Sverige??? Någon resa utanför Europa har vi inte med i vår planering då det känns som om de resorna inte är riktigt möjliga att genomföra så resmål som Namibia och ev. Peru får vackert stå på önskelistan tills vidare.


 

13 kommentarer:

 1. Så många spännande planer ni har! Man har ju vant sig lite vid att planera Sverige först, och ta mer exotiska resmål när det funkar. Vi har inte så mycket konkreta planer ännu. Bohuslän lockar! Sedan har vi Tyskland och Österrike lite på gång, som vi förverkligar när det känns om att det funkar ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har väl också mest planer i Sverige och ev. grannländerna. Kommer vi ut i Europa är det en bonus. Vi åker säkert ut till Bohuslän ett par gånger också. Vi klarar inte en sommar utan solvarma granitklippor, salta vågor och pinfärska räkor.

   Radera
 2. Några direkta planer har vi inte, men om det ser ut att funka med pandemin, så vill vi ge oss ner till Italien. Allt står öppet, för övrigt rullar vi säkert runt lite hit och dit i Sverige. Det som är inbokat är TL-golfen tillsammans med er hihihi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har pratat om Toscana i flera år men än har vi inte kommit dit. Italien är ju fantastiskt!
   Vi får se om vi kan få till en fortsättning på vår tour annars får det bli inspelsrunda i Nora. Så fort har det aldrig blivit fullbokat.
   Ha det gott!

   Radera
 3. Många härliga utflyktsmål! Island är jag också sugen på att besöka en vacker dag. Det är som du säger, önskelistan blir bara längre och längre. Men samtidigt är jag fullt medveten om att jag inte kommer se hela världen under min livstid och det är oxå okej. Prioriteringar gäller :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är vi också medvetna om att önskelistan aldrig kommer att bli tom, och tur är väl det. Trots allt är halva nöjet att drömma och planera. Det kan inget virus i världen hindra oss ifrån. Att sedan få uppleva en del av våra drömmar, vad det än må vara, är bara bonus.

   Radera
 4. Ja vem hade väl trott att pandemin skulle hänga sig kvar så envist... Vi har inga direkta planer, men kommer med största sannolikhet att hålla oss till Spanienturer även framöver. Fast det är inte så synd om oss ändå, det finns mycket fint att se här i Spanien :-)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tycker inte speciellt synd om er! Spanien är verkligen ett land som har massor med fina resmål och platser att besöka. Vi är glada att vi får följa med på bloggen.

   Radera
 5. Vad härligt att ha en sån där lista med önskemål. Island låter verkligen hur härligt som helst och hoppas att mina ägare också kommer dit någon dag. Men först och främst hoppas vi nu att ni får chansen att åka omkring på Island. Hoppas också att ni kommer till tulpanernas land, måste vara otroligt fint att se alla tulpaner där nere.
  Allt gôtt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår största reseönskan i år är nog att komma iväg till Island. Sen tycker vi alltid det är skoj att ha planer, om det sedan går att förverkliga dem är en annan fråga. Jag tror säkert dina ägare har flera härliga planer för din del också.
   Ha det så bra!

   Radera
 6. Oj det var mycket ni har planerat, så långt har vi inte kommit. Vi har en del önskemål som Gotland, Bornholm och Åland, men om de blir av det får tiden utvisa. Vi hade ju hoppats på att pandemin skulle vara över. Kanske blir det en tur mot Holland till våren, men mycket beror ju på om man kan åka in i andra länder eller ej.Annars får vi hålla oss till Sverige, här finns massor att se och uppleva också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket planer har vi, men sen får verkligheten visa hur mycket av dem som vi kan realisera. Nu är vi så erbarmligt trötta på pandemin och hoppas det blir bättre fram emot sommaren, precis som det blev i fjol.
   Visst finns det massor att se och uppleva här hemma också.

   Radera
 7. En härlig lista med resmål. Vi har inte skrivit ner någon, men visst finns det mycket i huvudet som hägrar!

  SvaraRadera