söndag 28 juni 2020

Sommarhelg i Bohuslän...
I torsdags eftermiddag var husbilen klar för avfärd efter två veckor på hemmaplan. När jag kom från jobbet satte vi kurs mot Kungshamn och lite umgänge med våra kompisar som har ett sommarhus precis vid Fisketångens badplats.
I år har en ny ställplats öppnat vid Fisketångens Varv och eftersom den ligger bara något hundratal meter från deras stuga stannade vi där även om inte omgivningen var den mysigaste. 


Kostnaden var 250 kr/natt och det inkluderade tömning av toalett och gråvatten, dricksvatten, el (och i icke coronatider toalett). Toalett och dusch finns också vid badplatsen.
Eftersom vi lyckats pricka in denna vädermässigt helt otroliga helg började vi vår vistelse med ett salt bad och en kall öl ute på Klåvholmen, som sommartid förbinds med Fisketången med en flytbro.
I vanliga fall brukar vi hjälpas åt med matlagning och köksbestyr men i dessa virustider fick vi bara njuta av en härlig trerätters, med en utsikt som inte gjorde måltiden sämre. Vi bjöds på en kall tallrik med bl a marinerad bläckfisk...


...sedan pinfärsk räkfylld rödtunga med vitvinssås...


...och till dessert, naturligtvis jordgubbar från Röd med glass.Vi kunde sitta ute länge i den ljumma kvällen och sedan sov vi gott trots den varma natten.
Nästa morgon tog vi en promenad i småbåtshamnen......eftersom vi sett husbilar längst ut på en udde. Det visade sig vara en plats med tillåten fricamping och vilken utsikt de hade! 


Koordinaterna hit är...


Sedan fixade vi fikaryggsäck och gick upp till våra vänner för idag skulle vi ge oss ut på havet. Vi åkte en sväng under Smögenbron och runt några öar innan vi hittade en bra plats att gå i land på. 

Vackra Hållö

Det blev Norra Buskär, en ö med många fina ställen att slå sig ner på. Här tillbringade vi några härliga timmar med prat, vila, läsning, bad och promenader. 
(Duktiga som vi är höll vi "social distans").


När vi kom tillbaka till Kungshamn blev det mera bad. Så skönt med salta bad när vattnet har en så behaglig temperatur att man inte har någon längtan upp på land!
Eftersom kvällen bjöd på vindar på 0 m/s tog vi med oss jordgubbar och bubbel, räkor, bröd och aioli ut på klipporna.
Det är sådana här kvällar man får minnas när höststormarna viner och snöovädren drar fram...Vår kväll avslutades med lite ost och ännu mer prat på balkongen innan vi drog oss hem till husbilen.
På lördag morgon (när temperaturen fortfarande närmade sig 30-strecket) lämnade vi Kungshamn och åkte vidare till en annan av våra favoriter i Bohuslän, men mer om detta följer.... 

14 kommentarer:

 1. Vilken härlig början på helgen.
  Bohuslän är verkligen speciellt med dess klippor, härliga bad mm. Så skönt att sätta sig på en varm klipphäll och kika ut över ett gnistrande hav.
  Allt gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Solvarma klippor i Bohuslän är något visst och även om det är mycket turister så kan man alltid hitta ett eget ställe att sitta och filosofera på!

   Radera
 2. Helt underbara dagar. Klippor och bad i denna värmen var ju bra timat! Så trevlig fricampingplatsen såg ut, tack för tipset

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fattade det som att det var en gratisplats. På skylten stod det inget om kostnader. Kanonfint, hur som helst. Salta bad och varma klippor är helt underbart!

   Radera
 3. Sååå otroligt vackert och vilket väder! Kan ju knappast bli bättre än så :-D

  Ha det fortsatt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När Sverige är så här längtar åtminstone inte vi bort en enda dag i veckan. Det är väl det att man aldrig har några vädergarantier!

   Radera
 4. Härliga västkusten och vilket väder. Att vara ute i båt måste vara suveränt. Maten och drycken likaså

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det mysigt att komma ut med båt och vi är så glada att vi ar goda vänner där ute på kusten. Vi har också ett gemensamt intresse för god mat och med all färsk fisk så är råvarorna till middagen givna...

   Radera
 5. Oj så härligt ni har haft det :-) Bad o god mat och lite vänner är aldrig fel, trots social distans. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul med goda vänner, de är som fina viner, blir bara bättre med åren. I höst är det 50 år sedan vi började gymnasiet ihop. God mat och solsken är också härligt, även i Coronatider!

   Radera
 6. Finns det några bättre bad än salta och minst +22. Ni bjuder på härliga bilder. Själva håller vi på med reparationer på vårt sommarhus, trots värmen som var. Har problem med husbilens kylskåp så våra hb-resor får vänta ett tag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kylskåpsproblem i husbilen är inte kul och du milde vad vi har sotat och grejat i den förra bilen. Till slut fick vi byta något "kretskort" el. dyl. och då blev det dyrt😥🤔 Visst är salta bad med bra temperatur alldeles underbart, men ert torp ser också fantastiskt mysigt ut.

   Radera
 7. Det är något visst med de vackra klipporna med sina rundade former och rosa ton. Då härligt få möta vänner och göra något tillsammans i dessa aatider!

  SvaraRadera