torsdag 11 juni 2020

Karleby kulturstig och Mariestads GK


I onsdags skulle vi åka till Mariestads GK och träffa Tommy och Inger från Motala för att ha ett planeringsmöte inför höstens husbilsgolf i TL-golfarna. Då vi skulle ses fram på eftermiddagen undersökte vi om det fanns något intressant på vägen till Mariestad att upptäcka denna soliga sommardag.
Vi bestämde oss för att gå Karleby kulturstig, en liten rundvandring på ca 2,5 km. Enligt reklamen är det en upplevelsevandring i tid och rum med mycket att upptäcka längs vägen.
Den startar vid Persgården, som är en hembygdsgård i Ullervad - Leksbergs hembygdsförenings vård. Här åt vi först vår medhavda lunchsallad innan vi travade iväg längs grusvägar och stigar. 


Efter vägen finns ett 40-tal informationstavlor som på ett både informativt och humoristiskt sätt berättade om växter, byggnader, varggropar och mycket annat. (någon hade också försett leden med ett antal geocacher).
Vi travade på och njöt av både fin natur, betande får och en massa mygg inne i skogen!!!
Ormatät och djävlahög skulle en bra stenmur vara!Sedan fortsatte vi till den fina ställplatsen på Mariestads GK, som ligger strax ovanför Vänerns strand. Där hann vi avnjuta både gott fika (med social distans!)...


... och grillat medan idéer om hur vi ska kunna ordna vår golftävling med trevligt umgänge så säkert och bra som möjligt i dessa corona-tider.


Foto: Tommy Palm
Vi fick uppleva en underbar solnedgång innan det var dags att krypa in i husbilarna för idag skulle förmiddagen ägnas åt en golfrunda. 


Banan här är i ett jättefint skick och spelet blev som vanligt ömsom vin och ömsom vatten. Koncentrationen var nog stor för inte en enda bild tog vi och när vi sedan ätit en god och välförtjänt lunch var det dags att åka hemåt för att packa om husbilen. I morgon drar vi iväg mot nya mål för nog är det bäst att passa på när Sverige är som allra vackrast och vi även fått ett underbart väder... 

6 kommentarer:

 1. Ser ut som en trevlig utflykt! Gillar de där små fina insektshotellen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är det vackert nästan överallt i vårt land så här års, men vackra solnedgångar vid vatten är svårslaget.
   Det var en riktigt mysig promenad, väl underhållen och med ånga överraskningar längs vägen.

   Radera
 2. Sååå vackert igen! :-) Otroligt fina omgivningar och en fantastisk solnedgång :-D

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om vi kan längta till era breddgrader många gånger så är den här årstiden alldeles underbar i Sverige, speciellt om vädret är som det är nu!

   Radera
 3. Sån där stenmur som dessutom är ormvänlig, ja det är inget för min manlige ägare. Men visst är det trevligt men såna kunskapstavlor när ni människor går omkring i skogen.
  Vilket härligt ställe ni stod på och fina bilder tog ni i vanlig ordning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul du (och kanske ägarna) tycker om våra bilder. Under den här våren har vi hittat så många fint iordningställda leder inte så långt hemifrån vi aldrig hört talas om innan.

   Radera