torsdag 14 mars 2019

Lycka, kan vara en resväska!!

Sent i går kväll kom ett mail med den underbara titeln:
ALC Lost Found, i vilket det stod att min resväska kommit till Alicante, efter ett par dagar på vift och att den skulle komma till vår golfklubb idag vid lunch.
Idag hade vi bestämt att vila från golfen, efter två ganska ansträngande rundor. Istället tog vi en förmiddagspromenad fram till Aguilas strandpromenad. Aguilas är en stad med nästan 35000 invånare och ligger på Costa Calida, som betraktas som en av de mest solsäkra delarna av Europa med sina 3200 soltimmar/år.

En hel del gatukonst fanns också av olika slag.Kanske kan det här gamla apoteket platsa bland gatukonst?
Staden är uppdelad i två strandpromenader, som åtskiljs av romarborgen Castillo de San Juan högt uppe på en kulle. Borgen är vackert belyst kvällstid. 

Castillo de San Juan
En annan dag får vi nog ta oss dit upp för utsikten över hav och stad ska vara fantastisk.
Istället begav vi oss iväg för att hämta den åtråvärda resväskan...


 
...och efter ett besök på en helt otrolig Mercadona kom vi hem fullastade med härliga matvaror till otroligt bra pris. 


Att sedan kunna sitta ute i solen och äta en sen lunch i mitten av mars i alldeles lagom temperatur är väl också en god anledning till att åka söderut den här årstiden!


 

15 kommentarer:

 1. Så härligt att vara i solen. Vi har haft solen med oss hela tiden, men något kallare nätter. Borgen har vi tyvärr aldrig besökt...undrar just varför? Där emot har vi vandrat runt i stan. Ha det gott och njut av solen och värmen vi är på väg mot norr....och kylan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas på fortsatt skönt väder och att alla som är på väg norrut snart får möta härligt vårväder!

   Radera
 2. Hej.
  Det måste kännas härligt att komma iväg lite till värmen. Ni tar fina bilder. Och skriver bra om vad som händer. Det finns all anledning att smita lite från kalla Sverige om man kan och har möjligheten. Rätt vad det är så kan ålder o krämpor sätta stopp för mycket.
  Mvh. Maj Jan o LOKE.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att ni tycker om våra små blogginlägg. Nog är det så att man får passa på att göra saker och ting så länge man kan. Jag tyckte det här var ett bra sätt att börja en pensionärstillvaro...

   Radera
 3. Aguilas är en härlig stad där vi tillbringat 5 säsonger i Golf del sols anda och spelat golf på Aguilon lika många år. Ni kommer att få många fina tips och råd av Laila o Lasse, som kommer att se till att ni får en fin vistelse i Aguilas. Hälsningar Ulla och Torgny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror vi halkat in på er blogg när vi googlade på Aguilas golf. Vi tror att vi kommer att få en skön vistelse här nere även om golfbanan inte är den lättaste!!

   Radera
 4. Härligt att resväskan kom fram! Inte roligt att vara utan ju ... Och härligt ser det ut i solen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här livet som pensionär är inte svårt att vänja sig vid och skönt att byta slasket i mars mot 25 grader och sol.

   Radera
 5. Ni ser ut att ha det riktigt härligt. Fint att väskan dök upp då har du ju fått tillbaka din garderob m.m

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bäst att passa på att njuta. Det utlovas t o m lite regn nästa vecka. I morgon åker vi på utflykt till Cartagena. Livet som pensionär har börjat bra, även om kroppen känner av golfrundorna på den här kuperade banan, men motion behöver vi..

   Radera
 6. Vad skönt att den kom fram! Det är ytterligare en liten strand efter de två första. Där den vackra mosaiktrappan är. Men det har du kanske redan koll på. Vi blev förvånade över att stan liksom aldrig tog slut :D Vi lär återvända, var inte där så länge, men tyckte om det vi såg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi bor ca 200 m från mosaiktrappan så i eftermiddag tog vi en promenad dit och till järnvägspiren vid den lilla Hornillostranden. Tror det kan bli en skön stad att leva lite vardagsliv i.

   Radera
 7. Ni ser ut att ha det jätteskönt och jag förstår att det var härligt att se resväskan igen! Älskar gatukonsten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi gillar också gatukonst! Hemma i Falköping är den välsignad av dr styrande och det finns en förening spm bl a har årliga festivaler. Nästan varenda gångtunnel och betongvägg har otroliga målni gar. Vi har fotat en del och tänkt göra ett inlägg om det någpn gång.

   Radera
 8. Bra att få sina egna grejer.

  SvaraRadera