onsdag 27 mars 2019

Roadtrip i Andalusien, Dag 3I lördags vaknade vi på Hotel Bahia del Almunecar till en solig men blåsig dag.


Utsikt från vårt fönster.
Efter en rejäl frukostbuffé gav vi oss ut på strövtåg i den här mysiga staden. Almunecars första kända bosättare var fenicierna. de kallade staden för Ex. Under romartiden bytte staden namn till Firmum Julius Sexi, efter Julius Ceasar. Under det moriska väldet hette staden Al-Mounakhab, som senare blev Almunecar.
 Vi börjar med att flanera längs strandpromenaden. Även här finns en del mosaikarbeten, precis som i vårt kvarter.
En kille höll på att bygga en sandstad nere på stranden.


Crus del Santo tronar på en höjd med utsikt över staden.


Fästningen Castillo de San Miguel var på grund av sitt höga läge en utmärkt plats för bevakning, men vi nöjde oss med att beundra den på avstånd.Vi gick istället till Majueloparken, en härlig oas mitt i staden. Där finns tropiska palmer och träd från hela världen. Här finns också ett stort antal skulpturer. Idag var det troligen någon slags målarkurs i staden för överallt i parken hade de satt upp sina stafflin för att måla av borgen och andra vyer med sina akvarellfärger.


I parken ligger också det gamla fisksalteriet, Factoria de Salazones. Det är daterat till 400 år f Kr. Det grävdes fram 1970 och visar  hur man saltade in fisk.Saluhallen, Mercado Municipal, blev nästa stopp på vår promenad. Här kan man köpa allt upptänkligt vad gäller blommor, frukt och grönt, samt kött och fisk, så färsk att den nästan sprattlar i isen. 


Vi som var på resande fot fick nöja oss med att fotografera delikatesserna, som skiljer sig en del från fiskdisken hemma i Falköping.
Gamla stan i Almunecar är otroligt mysig. Där intog vi dagens salladslunch på en uteservering. Att solmogna avocado och tomater i en god olivolja och lite örtkryddor kan vara en sådan delikatess.


På eftermiddagen styrde vi kosan mot den fina golfanläggningen Baviera utanför Caleta de Velez, där våra kompisar från Falköping hyrt ett hus några veckor. 


Vi fick en härlig eftermiddag och kväll hos dem, med god mat och dryck. (Något bad i poolen på altanen blev det ej. Den var iskall).

Nästa förmiddag tog vi raka vägen längs kusten hem till Aguilas för ytterligare två veckor med golf och vardagsliv under Spaniens härliga vårsol.5 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder. Almunecar är bekant, kanske mer för att vi varit i Herradura och dess omgivningar, för länge sedan. Så roligt att följa er resa i Spanien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Almunecar var verkligen en liten pärla vi kan tänka oss åka tillbaka till. Herradura och många andra platser hoppade vi den här gången. Förhoppningsvis kommer fler chanser. Kul att ni följer med oss!

   Radera
 2. Oj vad vi känner igen oss på era fina bilder

  SvaraRadera
  Svar
  1. Staden är ju inte större än att man nog hamnar på ungefär samma ställe. Himla mysigt i alla fall.

   Radera