tisdag 12 mars 2019

Aguilas

I söndags var det dags efter två dagars födelsedagsfirande av 40-årig dotter resp. 13-årigt barnbarn att åka ner till Airport Hotel på Landvetter...


...och sedan flyga därifrån på måndagsmorgonen till Alicante via Bryssel.
Vi flög från -4 och moln och landade några timmar senare i +20 och sol.


Allt hade nog varit riktigt bra om inte 100-tals väskor snurrade fram på bagagebandet, men ingen grön resväska med orange rosett runt handtaget. Detta att bli utan bagage är inget som någonsin hänt oss tidigare, men nu stod vi här med en resväska och två golfbagar som klarat omlastning i Bryssel, medan man kan undra vart den felande är på väg?? Det blev en dryg timmes försening innan alla papper var skrivna och nu kan vi bara hoppas den kommer hit så fort som möjligt. Det är inte så kul att ha jeans, t-shirt, tröja, dunjacka och stödstrumpor att välja på i garderoben.
När vi hämtat vår hyrbil och kört de 17 milen till Aguilas träffar vi en representant från Golf del Sol, som visar oss till det som ska bli vårt boende de kommande fyra veckorna.
Det visar sig att vi ska bo i uppe i Hornillo, med utsikt över staden och Medelhavet. Vårt boende blir ett radhus med bara några år på nacken. Det består av två våningar + en enorm takterass. 

Vår hyrbil utanför boendet.
Första kvällen på vår takterass.
Det är nästan synd att inte få besök under våra veckor här eftersom boendet visar sig ha tre sovrum, tre badrum och troligen en bäddsoffa i TV-rummet. Här kommer vi säkert att trivas som fisken i vattnet.
Efter en välbehövlig nattsömn var vi redo för vår första tur ut till Aguilons golfbana, där vi har möjlighet att spela 2 x 15 rundor under vår tid här.
Först var vi dock tvungna att leta upp en sportaffär och inhandla ett par shorts och två T-shirts till mig (B-M), eftersom Lars shorts av någon anledning var lite trånga över baken på mig.
Vi har ca 15 km ut till golfbanan och vägen går genom ett nästan ökenlikt landskap, längs med de häftiga bergskedjorna.
Det är bara att konstatera att detta var en av de mest ansträngande golfrundor vi varit med om; otroligt kuperat och långt att gå, medan våra medspelare åkte golfbil. Vi hyllar dock principen att så länge vi orkar gå, ska vi gå (men här kan det säkert bli någon runda med golfbil).


Lars koncentrerar sig på putten.
Här ska det slås ut över ytterligare en ravin...

Ikväll hade vi tänkt gå fram till strandpromenaden och fira vår första dag här, men när vi kommit hem och duschat ville inte benen gå mer idag så vi fixade lite mat på hemmaplan... ...och slog oss ner med ett glas rött, tämligen möra med en del muskler som inte använts sedan i höstas (och tänk; i morgon ska vi på't igen).
Nu är det bara att hoppas det kommer en resväska endera dagen så ska nog det här bli riktigt bra!

8 kommentarer:

 1. Oj då ! Otur med väskan men som tur är finns det bra o billig shopping i Spanien Decathlon har allt för all sport till ullaredpriser. Er lägenhet ser ju fantastisk ut. Synd att vi redan passerat annars hade ni nog fått besök för ett glas rött o några Tapas. Ta det lugnt på golfbanan ni har ju 4 veckor att spela på . Önskar er en trevlig vistelse i Hornillo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen resväska idag heller,annars har dagen varit härlig och tänk idag slog jag bara bort tre golfbollar (tur dr är billiga på Decathlon).
   Ni hade varit så välkomna om det passat. Nu blir det en öl på takterassen och i morgon ska vi promenera fram till strandpromenaden och bara ha det gott.

   Radera
 2. Attans vad tokigt med en försvunnen resväska. Som amatör tycker jag ändå att golfbanan ser otroligt läcker ut med varierad natur. Men kan förstå om det blir tufft att traska i kuperat med golfbagar! Lägenheten ser ju jättefin ut också. Ja, det blir nog bra det där :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite surt är det med väskan. Där finns lite "bra-att-ha" saker, som plåster, kameraladdare och nog saknar jag MINA kläder och skor.
   Golfbanan har precis som du säger en riktigt häftig natur (men det gör den inte precis lättspelad).

   Radera
 3. Åh, ser jättehärligt ut. Blir allt bra sugen på att hälsa på. Njut och ha det underbart mamma! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åker vi någon mer gång får vi nog ta reda på saker och ting lite bättre. Det stod lägenhet med två sovrum när vi bokade, men istället har vi fått radhus med tre (+1) sovrum och tre badrum. Här hade vi kunnat ha många besök. Ha det så gott! Kram

   Radera
 4. Vilken tur att du har golfskorna när resväskan inte har kommit. Jakob hade en säsong då han körde sin Manty cykel på banan, det var efter hans bägge höftledsop. Men nu gör vi som ni, går runt på banan så länge man orkar göra det. Blir riktigt sugen på att spela när ni visar dessa bilder.
  Njut och ha det bra/ Yvonné

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi ska njuta efter bästa förmåga. Jo visst är det skönt att gå så länge som möjligt även om jag har en viss förståelse för dem som åker bil på den här banan. Vi ska kolla längden med Runkeeper en dag och kuperat är det....

   Radera