måndag 21 mars 2022

Husbil 2022 Stockholm - Frihet på hjul



 Tänk så lockande det lät när de första annonserna om en husbilsmässa kom, även om man inte riktigt visste om den skulle kunna bli av eller inte. I fredags var det alltså dags för "Husbil 2022" på Kistamässan att slå upp portarna! Vi njöt först av frukosten på Downtown Camper (det är en av de godaste hotellfrukostar vi vet, gott, varierat och otroligt smakfullt upplagt).



Sedan tog vi tunnelbanan ut till Kista och checkade in på Scandic Victoria Tower, som låg precis vägg-i-vägg med mässan. Där bodde vi lite drygt halvvägs upp på våning 18!



Sedan drog vi iväg till mässan och att det finns ett uppdämt behov av sådana tillställningar efter de här coronaåren syntes på köerna i entrén. Inträdet var dessutom gratis, bara att ladda ner en fribiljett från nätet. Själva mässan var inte så stor, men innan vi visste ordet av var det stängningsdags.

Vi tittade naturligtvis runt på de nya husbilsmodellerna. Det är alltid skoj att titta även om vi inte har några tankar på att byta husbil. Vi tittade på stora husbilar...



...och mindre plåtisar.


Sedan hittade vi faktiskt en husbil med ett kök som tilltalade oss, vilket inte är helt vanligt. Det var en Pilote utrustad med endast två gaslågor och en hyfsad arbetsyta. Tumme upp för det!


Förutom att titta på husbilar och diverse tillbehör var vi och lyssnade på Helena och Peter som hade två föreläsningar varje dag. På fredagen fick åhörarna följa med till Skåne resp. Polen på en husbilsresa. Polen med husbil har stått på vår önskelista i flera år och inte blev längtan dit mindre efter det här.


De hade också en monter med ett destinationstorg, försäljning ur deras webshop och en del annat. 


På ett par ställen såldes campingtillbehör, trots att det känns som om vi har det mesta vi behöver blev det ett par små inköp.


På kvällen blev det en liten promenad till Kista centrum för att få lite mat och sedan somnade vi ovaggade innan det på lördagen var dags att vända hemåt med vårt favorittågbolag, MTRX. Dels har de bra priser på tågbiljetter och stannar numera i Falköping. Sedan kan man få små överraskningar. Den här gången blev vi uppgraderade till första klass och blev också bjudna på mat + kaffe och kaka.


Sammanfattningsvis kan vi bara säga att ett mässbesök gör längtan ut på vägarna ännu större och i slutet på veckan ska Laikan få komma ut ur vinteridet, så härligt!

10 kommentarer:

  1. Vilken utsikt ni fick från det hotellet, ni har blivit vana att vara högt upp nu hihihi. Roligt att få se lite bilder från mässan. Det där med kök och spis med tre lågor är överreklamerat. Man får ju ändå inte plats med tre kastruller. Smart med tvålågig spis, och då blir det också en större arbetsyta. Härligt med sådan överraskning, att bli uppgraderad, det är kul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har vi blivit vana vid vyer och höga höjder så att komma hem till våning 5 var blaha, blaha..
      Vi har aldrig förstått vitsen med tre lågor på spisen eller vilka kastruller man ska använda då.
      Uppgradering till nästan egen kupé med mat och fika var en angenäm överraskning!

      Radera
  2. Kul med mässa som dessutom kombineras med hotellboende på hög nivå :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här helgen fick vi verkligen njuta utav utsikter från hög höjd och visst var det kul med mässa!

      Radera
  3. Vad underbart med en husbilsmässa igen och ägarna håller med er om köket ni visar upp.
    Polen kan verkligen mina ägare också rekommendera. Min föregångare fick uppleva Polen tillsammans med ägarna och det var nära att jag skulle få åka dit i sommar men de planerna har ändrats.
    Allt gött

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har så många resmål på önskelistan så inte är det lätt att välja. Den här sommaren blir det ingen Polenresa som det ser ut som. Nu laddar vi för Nederländerna!
      Visst var det kul att få komma iväg på mässa igen.

      Radera
  4. Vad roligt att ni ses, och att ni kom på mässan!! Man hinner ju aldrig prata så länge när man själv står på mässa dock, tyvärr ... Vi bodde faktiskt också på hotellet!! Peter och Micke ville kunna ha olika möten/gatherings på kvällarna och bra för mig att kunna avvika en annan tid för att skriva ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst var det perfekt att bo på hotellet alldeles vägg-i-vägg med mässan.
      Kul att ses men helt naturligt blir det inga längre samtal för er som har fullt upp på mässan. Vi kanske ses någonstans ute på vägarna i sommar, vem vet

      Radera
  5. Kul med mässa! Brukar ju finnas massor av roligt att titta på. Ibland svårt att bara titta kanske... :D Åka tåg är väldigt bekvämt tycker jag. Får blir mer av den varan framöver tror jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det oslagbart med tåg. En promenad till stationen och efter 2 h och 20 min kliver vi av på Centralen i Stockholm, dessutom till en oförskämt billig penning. Det var kul med mässa och skönt att känna sig nöjd med det vi har när man tittar in i alla flashiga husbilar och sedan tittar på prislapparna….

      Radera