lördag 16 oktober 2021

Navens ställplats och lite golf på årets sista husbilstur.

 


I onsdags packade vi in våra golfbagar i husbilen och åkte ut mot Kållandsö. Vi brukar besöka Läckö GK varje sommar, men nu när man börjar hota med att stänga golfbanorna hade vi fortfarande inte varit där. Vi fick en fin om än lite blåsig runda på en bana som alltid är i ett fint skick och mycket populär trots sitt läge långt från alla tätorter.

Läckö slott finns med på varje hål.


Sedan fortsatte vi på den smala grusvägen med siktet inställt på Navens ställplats, belägen i nordvästra hörnet på Kållandsö. Den här platsen har fått så många lovord i sociala medier så vi var riktigt nyfikna på den. Vägen dit är just nu ganska miserabel, men man håller på och rustar upp den med lite större (ganska välbehövliga) mötesplatser och grusvägen ska bli asfalterad. Om ställplatser ska kunna bokas eller inte diskuteras bland husbilsägare, men här kan de 11 ställplatserna bokas och betalas via hemsidan och nog måste det kännas skönt att veta att det finns en plats när man väl kommit hit till vägs ände. Av ställplatserna ligger sex stycken ute på piren och idag när vi är ensamma här hade vi valt nr 5, som vi tyckte var allra finast belägen med vatten på tre sidor om oss. 
Precis utanför husbilsdörren hade vi en badstege (men inte hade vi någon riktig längtan efter ett dopp). 


Vi blev mottagna av ägarna, Lena och Stig-Olof, som har sitt boende strax bredvid. På ställplatsen finns all service vi kan tänka oss; Ett nytt servicehus var klart i våras och där finns ett fullständigt utrustat kök med bl a snabbdiskmaskin, tvättmaskin och mikro. Där inne finns också en hylla och anslagstavla med massor av information om omgivningarna och andra nyttigheter. Utsikten från diskhon gav inget i övrigt att önska...

Servicehuset innehåller också två rum med toalett och dusch, varav det ena är handikappanpassat. Dessutom finns en separat toalett.

Färskvatten, sopsortering, samt tömning av kemtoa och gråvatten finns också. Dessutom finns sommartid en roddbåt som man kan låna och då också tillgång till flytvästar. Vill man ha fler aktiviteter finns företaget Naven Outdoor Experience, i grannhuset. Där kan man hyra kajaker, kanoter, cyklar, stugor eller en flotte med grillkåta, badtunna och bastu, som låg en bit utanför bryggan.


Har man inte husbil finns även en villavagn och en röd liten stuga att hyra för övernattning. Ställplatsen är öppen året runt och kostnaden är 280 kr/dygn. När vi åkte på fredagsförmiddagen var flera "bokatskyltar" utsatta så många passar nog på att njuta av den fina naturen den här hösthelgen.

På kvällen tog vi en promenad och njöt av de fina vyerna innan det var dags att krypa in i husbilen. 

På natten ökade vindarna så vi blev verkligen vaggade till sömns. Lite regn smattrade också på taket men nästa morgon sken solen åter från en klar himmel. Vi kan nog bara konstatera att detta är ett ställe vi kommer att komma tillbaka till.

När vi lämnade Kållandsö åkte vi till LIdköpings GK där det blev en runda i ett riktigt njutbart väder, fina höstdagar är verkligen underbara!
När vi sedan kom hem till Falköping tömde vi det mesta i husbilen och trots att det alltid är vemodigt att köra den till vinteridet, känns det ganska bra att det är gjort innan vintern kommer och knackar på. I morgon ska bilen tvättas och skrubbas både in- och utvändigt och på måndag blir det årets sista resa. Sedan blir det att plocka fram kartor och börja planera för husbilsåret 2022!

 

8 kommentarer:

 1. Då kan du redan nu skriva in en golfrunda på Läckö, tillsammans med oss hihihi. Det ser fint ut där ni varit och kanske bra med bokning, i vägens ende. Det är samma här, vi tvättar och tömmer husbilen nu.
  Ha en fin helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kan vi planera in en runda på Läckö GK när touren går vidare nästa sommar! Idag har husbilen förts till sitt vinteride. Det känns ganska skönt att det är gjort, men svider lite när vädret var så fint.....

   Radera
 2. Så fint det var där och vilken underbar ställplats! Fast jag tycker nog att ni var ena riktiga badkrukor som inte tog ett dopp när det fanns en badstege och allt ;-)

  Ha det finemang!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar om du kastar sten i glashus nu??? Jag tycker det verkar som om du knappt doppar dig i ett "tempererat" Medelhav, Hi, hi, hi....
   Visst var det en vacker plats!
   Ha det så gott!

   Radera
 3. En riktigt fin plats där vid sjön. Sådana pärlor gäller det att hitta emellanåt, trots att priset var i saftigaste laget. Men med sjö runt omkring mig som husbil så går det nog an även för mina ägare.
  Iofs gillar min manlige ägare att utmana ibland. Just nu är det nog aningen för kallt för ett dopp, trots att stegen var så nära.
  Allt gôtt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kan man tycka att priset är i saftigaste laget, men när man tänker på att ett nybyggt servicehus och anlagd gråvattentömning ska finansieras av 11 ställplatser känns det rätt ok. Dessutom var allt minutiöst städat och välskött, så för att njuta av den omgivningen är vi beredda att betala den slanten någon gång ibland. Badstegen får vänta tills det blir sommar igen.
   Ha det så gôtt

   Radera
 4. Trevlig ställplats men vägen dit mindre trevlig så vi hoppas på bättre väg framöver. Då får ni säga på återseende till Laikan och hitta på andra roligheter i vinter vilket säkert inte ska vara så svårt för er två företagsamma .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här vintern ska vi skapa reda bland och spara ner våra foton på nyinköpta hårddiskar så vi kommer nog att ha sysselsättning. Sedan har vi ett förråd som vi inte kommer in i, som också behöver bringas lite ordning i, men några småresor finns med i planeringen annars blir det för tråkigt....

   Radera