onsdag 8 april 2020

Tre säkra vårtecken den gångna veckanHär i Falköping fortgår livet så gott det går trots hotet från coronaviruset.
Vi tillbringar mycket tid utomhus, trots att det vissa dagar blåst isande kalla vindar , men då känns det desto skönare när vi kommer in igen...
Vad kan man då göra utomhus om man inte bara vill promenera, eller inte känner för att vårrusta trädgården??
Vi hade testat geocaching lite halvhjärtat för ett antal år sedan, men fick ett återuppväckt intresse av bl. a. Linda Tormodsrud (med bloggen ReiseLinda) när vi var med på husbilsresan "Strandkorgsutmaningen" i Tyskland förra året.

Nu kände vi att det här var en passande aktivitet att återuppta och vi har t ex varit ute vid Albionstugan på Brunnhemsberget och travat runt i skogen.

Utsikt från Brunnhemsbacken


Idag blev det en fin promenad på Ålleberg där vi gick en runda, beundrade utsikten över Falbygden från Predikstolen vid "Ållebergs änne"... 

Lars på Predikstolen
...och loggade ett par cacher. Dagens finaste hittade vi vid en rastplats på vägen hem. Ledtråden var "holk" och i en fågelholk fann vi ett tittskåp fyllt med "fikabröd".


Annars har vi konstaterat tre riktiga vårtecken (förutom de vanliga som tranor och blåsippor)
För det första har vi förvandlat vårt uterum från vinterförvaring av trädgårdsmöbler och solstolar till det extrarum som vi utnyttjar flitigt under sommarhalvåret. Spindelväv och döda flugor städades ut, fönster putsades och på kvällen kunde vi slå oss ner framför TV:n där ute (visserligen med en kupévärmare på) och njuta av lite grillat.


Det andra säkra vårtecknet är att vi hämtade hem husbilen från vinteridet. När vi åkte mot Eggby i söndags var vägarna i vackra Valle härad kantade av bilar och massor med människor hade sökt sig ut på vandringsstigar och i naturreservat.


När vi kom hem rustade vi husbilen för premiärtur och nu i veckan ska vi åka iväg en eller ett par nätter till någon plats för fricamping här i Västgötanaturen.


I förra veckan packade vi ryggsäcken med fika och åkte på rekognoseringstur till några tänkbara, sjönära platser. Så fina platser det finns och det är bara att inse att man inte behöver åka speciellt långt för att finna riktiga pärlor. Kanske blir det övernattning vid den här sjön?Eller vid den här pärlan?Vårt tredje vårtecken är att 18-hålsbanan på Berga golfbana öppnade i lördags, så söndag och måndag morgon satte vi väckarklockan på larm för att tillbringa förmiddagarna där.
När vi kommer dit möts vi av den härliga skylten "Idag blir en bra dag" och det är väl just vad vi behöver höra i dessa tider. 


Golfklubben har verkligen gjort sitt bästa för att minimera alla smittorisker. Handsprit är utplacerad utanför klubbhuset och man försöker undvika onödiga besök inomhus, då golfrestaurangen är stängd tills vidare.Premiärutslaget på hål 1 fick bli i morgondimman...

...som några timmar senare förvandlats till strålande vårsol.


Regler som att man inte får ta ur flaggan ur hålet vid puttning och man har tagit bort alla krattor i bunkrar ska väl också göra sitt till. Att man sedan håller ett socialt avstånd till sina medspelare är väl ganska självklart, så nu hoppas vi detta fungerar för då är ju golf en perfekt sport och som vi säger oavsett hur spelet gått så längtar man till nästa runda.... 

12 kommentarer:

 1. Idag blir en bra dag . Så ska man nog tänka varje dag . Ingen idé att ta ut något mindre bra i förskott. Geocaching har vi aldrig provat meniga hittade en av en slump här i närheten. Kanske borde mangrove på ? Fina ställen hittat som för oss är okända , får titta på karta var ni befinner er . Ha en trevlig Påsk med frisk luft och utomhus aktiviteter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nog blir det utomhusaktiviteter så det räcker och blir över. Idag har vi fått så mycket frisk luft så vi bara väntar på att det ska bli tillåtet att lägga sig (och klockan är inte 18 än....)

   Radera
 2. Vilka härliga vårtecken ni hittat. Ja er husbil har också fått titta ut lite och hoppas den får åka mer än vad jag får, mina ägare är så hårda emot mig.
  Såg riktigt härligt ut att gå på de slätterna och bara kika ut, verkade inte finnas något stopp på någon av bilderna.
  Svinga på och så önskar jag och mina ägare er en riktigt Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är nog inte lika hårda mot vår husbil som dina ägare är..
   Vi tycker nog det är ett ypperligt sätt att tillbringa ledig tid. Vi kommer i det här läget bara att åka kortare resor och övernatta på ställen där vi verkligen kan hålla avstånd till våra medmänniskor.
   Det är bara att vara tacksam över att vi bor i Sverige med vår Allemansrätt och där vi får vistas ute i Coronatider. Sedan får vi bara hoppas att alla tar detta på allvar så inte viruset får en ohämmad spridning. Glad Påsk önskar vi dig och dina ägare!

   Radera
 3. Att komma ut i naturen är ju det bästa just nu! Vi skulle också behöva hämta vår husbil från vinterförvaringen i Värmland, men det är en del som ska fixas med den. Önskar er en fin påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har också varit mycket ute i naturen det senaste.
   Förstår att ni längtar efter Freedom, vore kul att ses någonstans ute på vägarna. Vi har också en del att åtgärda på vår trotjänare, tyvärr behövs nog en kostsam koppling bytas...

   Radera
 4. Åh vad underbart att kunna leva ett nästintill normalt liv! Hoppas ni får en härlig premiärtur :-D

  Ha det gott och en fin fortsättning på påsken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst njuter vi av att kunna vistas utomhus, när vi nu fick känna på husarresten i Spanien ett par veckor.
   Vi önskar er också en fortsatt skön påsk!

   Radera
 5. Mysigt nu när Våren är på gång med tranor blåsippor osv. Vi ser också fram emot att börja spela golf snart. Geocaching har vi aldrig testat men nu har jag laddat ner den appen, får ta en vända runt i vårat område för det lär finnas någon här.
  Ni ser ut att ha några fina platser att välja på med husbilen. Härligt att stå vid vatten.
  Önskar en fin lugn Påsk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Börjar man leta finns det hur många fina husbilsplats er som helst. Apropå geocaching; Idag tog vi ut cyklarna och tog en tur på den nedlagda järnvägen mellan Ulricehamn och Jönköping. Resultatet blev 12 cacher på drygt 4 km innan vi vände. Kul att höra hur det går.

   Radera
 6. Jan o Maj.
  Vi har som många andra varit ute och vandrat ute i naturen. Tittat filmer, kattvideos, läst böcker tidningar lyssnat på nyheter ”you name it”. Men nu är bilen ute ur vinterförvaringen. Så vad gör man då? Städar ur tvättar och packar den full och drar iväg till ”ÖLAND” som brukligt. Nej det blev inte så detta året. Vi gör istället som ni ämnar göra, åker i närområdet. Just nu är vi på tur i härliga ”BLEKINGE”. Inatt var vi på en plats som heter ”TJURAVIKEN”. (https://husbilsplats.se/rest-area/tjuraviken/) där var fint. En hel del besökare och havet ligger helt nära, golfbana finnes nästgårds. Dessutom är det strålande fint väder denna påsken, vad mera kan man önska. Det finns så många fina platser, och vi kommer att hålla hjulen rullande så länge vi orkar med och förmår. Men om ifall de som bestämmer i landet säger, nu får det vara slut med dessa ”helt onödiga resor”. Då får vi väl sluta, men inte förr. Dessutom har vi info om att det finns personer i Sverige som håller på med bra mycket värre saker, än detta harmfulla som vi gör.
  Vi önskar alla en glad påsk.
  Mvh.Maj Jan o LOKE.

  SvaraRadera
 7. Så kul att höra från er och att ni är ute på rull. Vi har varit ute ett par nätter och det som slår oss allra mest är alla människor, allt från pensionärer till massor med barnfamiljer och ungdomar som vi sett ute i naturen. Det är bara att hoppas att den trenden håller i sig även när coronaviruset hot försvunnit. Ha en riktigt skön helg!

  SvaraRadera