onsdag 29 maj 2019

Strandkorgsutmaningen 29/5I morse vaknade vi på Camping - und Ferienpark Havelberge till ytterligare en fin försommardag. Vi skulle träffas vid receptionen 09:30 för lite information av campingägaren. Campingen ter sig gigantisk. Den har 370 platser för camping och drygt 100 villavagnar och stugor för uthyrning. Servicehuset vi använt är otroligt fräscht, med alla faciliteter vi kan kräva.Sedan kom Enrico Hackbarth från den lokala turistbyrån och tog med oss till den lilla järnvägsstationen 500 meter från campingen. Vi tog tåget till Wesenberg, en liten tågresa på ca 10 minuter. Där tog vi en promenad till Skulpturparken.


En guide tog emot oss och berättade historien bakom stället. Det hade varit ett barnhem efter kriget och sedan tagits över av Röda Korset. 2007 köptes det av de nuvarande ägarna och är nu ett center för konst och konstnärer.
Vi visades runt bland utställningarna inne i huset. Först målningar på bark från abourginerna. 


Sedan kom en del skulpturer vi kanske hade lite svårt att förstå storheten i.


Muséets highlights är nog de australiensiska skulptörerna Inge King och Erwin Fabian, båda födda i Berlin 1915. De fick lämna landet under andra världskriget och har gjort sig berömda över hela världen.

Inge King
En av hennes skulpturer.
Skulptur av Erwin Fabian
Sedan strosade vi omkring i skulpturparken.

Per(sonlig staty)
På en del ställen var det otroligt grönt och vackert. Vildvin klättrade på trädstammarna, precis som murgrönan gör på våra träd på t ex Öland och Gotland.


Innan hemfärd blev vi serverade en riktigt smaklig tomatsoppa med bröd till lunch.


På väg till tågstationen blev vi alla engagerade i Linda och Pers cacheletande. Christer lyckades hitta flera stycken så katten vet om inte han har fått ett nytt intresse????


När vi kom hem fick vi en stund över innan det var dags för dagens utmaning. Det skulle bli en kanottävling mellan våra team. Vi skulle paddla canadensare. Efter en kort genomgång paddlade vi iväg och in i en mindre kanal. Vädret var underbart och vi paddlade en lång bit innan vi vände.

Sedan skulle det bli tävling mellan två broar. det blev lite antiklimax. Två team kom iväg på vänsterkanten, medan vi andra körde in i varandra och var uppe strandkanten, bland stenar och snår. Där slutade tävlingen för vår del och vi fick nöja oss med en härlig eftermiddag ute på vattnet. Segrare blev återigen "Team Parrot", trots att Curre fick stanna hemma idag.


När vi kom hem samlades vi i solen utanför några av husbilarna för lite vin, lite prat och lite tugg. Den tiden har inte funnits förut under resan. 
Anette (Korsochtvärs) hade ett jättekul musikquiz med låtar på finska, där vi skulle känna igen originalen. 


Gunilla och jag fick en flaska gott vin som delade segrare.


Kvällen avslutades med middag på campingens restaurang.
I morgon ger vi oss iväg mot Stralsund. Fortsättning följer.... 


Även Curre drar vidare på nya äventyr i morgon....

8 kommentarer:

 1. Härligt med en sådan park att gå runt i, och med en levande staty hihihi. Paddla är inte det enklaste, bra att ni inte föll i vattnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte lätt när det är dags för tävling och hoenen växer ut. Då ska sex canadensare starta på rad under en smal bro och så gick det som det gick....
   En härlig eftermiddag fick vi hur som helst.

   Radera
 2. Roligt att ni besöker för oss lite okända ställen nu får vi massor av bra tips för vår nästa resa. Trevligt också med finväder och paddling. Hoppas det fortsätter så

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul om vi kan komma med några idéer om resmål i Tyskland till er "halvtyskar". Idag vaknade vi upp till hyfsad värme så långbyxorna åkte in i skåpet. Hoppas det håller i sig.

   Radera
 3. Nya spännande parker och tågresa. Tur med vädret har ni också. Paddla är roligt men med stor risk att hamna i vattnet. :) Ni tycks ha klarat er bra. Ha en fortsatt bra resa, kul att följa er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var så fint att paddla fram på vattendraget ända tills det blev dags för tävling och hornen plötsligt växte ut på alla. Då hade vi mycket väl kunnat bli ofrivolligt badade.
   Vi har verkligen haft en toppenresa.

   Radera
 4. Vilka fina foton från den här dagen!!! Trevliga minnen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar våra foton även om en del av konstverken såg ut som om de kom från något skrotlager.

   Radera