onsdag 8 maj 2019

Äntligen husbilspremiär


I år när jag i princip har avslutat mitt arbetsliv och vi båda är "fritidsforskare" är det många som tagit för givet att vi varit ute många gånger med vår husbil. Av någon anledning har det blivit precis tvärtom. När vi kom hem från Spanien fick vi en påsk med strålande väder, men då var vi uppbokade med annat och när vi fick ledigt i vår almanacka kom vinterkylan tillbaka.
Idag åkte vi äntligen ut till Therese, Lars dotter, och hämtade hem bobilen i duggregn och kyla, men nu är det dags.


Vi har två resor inbokade i maj och på fredag ska bilen vara packad för en helg i Halland, med vår Fotoklubb. Vi ska bo på Rödlix Vandrarhem och Camping, i Galtabäck, mellan Varberg och Falkenberg. Som de obotliga optimister vi är har vi planerat för solnedgångspicnic i Galtabäcks hamn på fredagskvällen......

Foto från Pixabay
 Det kan väl knappt bli värre än på vårutflykten till Skagen för några år sedan????


 Efter fotografering vid Morups Tånge ...


...och Falkenberg på lördag åker vi hemåt via Åkulla bokskogar.


Nästa majresa om två veckor vet vi inte så mycket om, men vi ser verkligen fram emot den.
När vi var nere i Spanien läste vi på Freedomtravels reseblogg om att de sökte medresenärer till en husbilsresa längs tyska Östersjökusten. Resan kallas "Strandkorgsutmaningen"...

Foto från Pixabay
...och är ett samarbete med Stena Line och Tyska turistbyrån. Då vi redan planerat att besöka
bl a Rügen under försommaren skickade vi raskt in en anmälan men blev inte uttagna då tyska turistbyrån utsåg deltagare utefter de motiveringar som lämnats in, så vi bokade färjebiljetter på egen hand. För snart två veckor sedan fick vi ett mail från Helena på Freedomtravel med en förfrågan om vi ville och kunde åka med, då de fått ett återbud. Om vi ville! Det var bara att avboka färjebiljetter och stuva om lite i almanackan. (Som vanligt är planer till för att ändras)
Nu blir vi sju husbilsekipage som strålar samman vid Kielfärjan fredagen den 24 maj och kommer tillbaka till Trelleborg den 1 juni. Under resans gång kommer vi att få utmaningar och på så sätt tävla mot de andra husbilarna. Vad tävlingarna gäller har vi ingen aning om och inte heller vilka platser vi ska besöka. Detta är också en helt ny situation för oss, som är vana att planera och "läsa på" innan. Vi ser verkligen fram emot att träffa våra medresenärer, eller som vi brukar tänka; Främlingar är vänner vi ännu inte lärt känna!
Rügens kalkstensklippor får vi kanske se?? Foto från Pixabay
#discovergermancities
#luthercountry
#germantourism

9 kommentarer:

 1. Vi har vänner i Galtabäck och har stått i hamnen när vi besökt dem. Åkulla bokskogar kan nog vara läge att besöka för oss när vi åker mot Ullared i nästa vecka. Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra utflyktshelger med fotoklubben brukar vara trevliga tillställningar. Just vid de här orterna i Halland har jag inte varit förut så det ska bli kul.
   Bokskog är så otroligt vacker så här års så åker ni förbi kan det nog vara läge att göra ett besök där.

   Radera
 2. Kan tänka mig att det var härligt att komma ut. Vi har ju redan hunnit med några härliga resor i det fina aprilvädret. Nu ser vi fram emot lite Tyskland i slutet av månaden. Ska bli kul att träffas och det ska bli kul att se vad dom hittat på oss. Lite jobbigt att inte veta så mycket...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns jättebra att ha kommit till Hallandskusten ( även om vi har vantar, mössa och långkalsonger i packningen). Det ska hur som helst bli lite varmare i morgon.

   Radera
 3. Vädret är nyckfullt, man får se till att ha varma kläder med och på sig. Kul att ni får åka med till Tyskland, blir säkert en rolig resa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tysklandsresan blir säkert kanonkul, men nu njuter vi Hallandsnatur, väl påklädda...

   Radera
 4. Ska bli så roligt att följa er på strandkorgsutmaningen. Det blir säkert kanon. Tills dess har säkert värmen kommmit tillbaka och då blir det ännu trevligare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Strandkorgsutmaningen blir säkert kanonkul, men just nu vill jag bara lägga undan långkalsonger och vantar. Trots allt har vi haft en otroligt fin helg.

   Radera