måndag 26 december 2022

Julen 2022

 


När julen inte blir som man tänkt och planerat får man ta det som det blir och tänk att det blev jul ändå och en ganska skön sådan.

Helgen innan jul firade vi som vi skrev senast med mina (B-M) döttrar och deras familjer. Det brukar vara en liten försmak av jul och dagen avslutas med en rejäl skål tomtegröt och skinksmörgåsar. 


Julafton firar vi ute hos Lars dotter på deras gård, men i år började Lars hosta och må sådär på tisdagen och på onsdagen visade ett test två streck och således fick vi rikta in oss på att fira helgen tillsammans med covid.


Förutom en rejäl förkylning var han tack och lov inte speciellt sjuk och Uppesittarkvällen tillbringade vi i TV-soffan växlande mellan "På Spåret" och Bingolotto, eftersom vi köpt ett par lotter av idrottande barnbarn. Tack och lov kan man rätta dem på nätet och vår vinst bestod i en ny bingolott....


När vi vaknade på julafton var det till ett strålande vinterväder så jag tog en härlig promenad. Tänk att det här underbara vädret inte kunde få fortsätta resten av helgen.



Lite julmat (med betoning på lite) ordnade vi till oss för Janssons frestelse är en av våra favoriter och kanske just för att vi inte äter det mer än ibland på påsk så smakar det alldeles mmmm....




I vanliga fall tittar vi inte på TV på julafton,men i år blev det både Kalle Anka, den alldeles underbara Kan du vissla Johanna och Sagan om Karl-Bertil Jonssons jul.


På juldagen hade Lars kryat på sig såpass att det blev en promenad annars har vi ägnat helgen åt att läsa/lyssna på böcker i stearinljusens sken...


...göra en fotobok om vår Norrlandsresa...


...och sist men inte minst diskuterat vad vi har för reseönskningar inför nästa år, men de planerna och önskningarna får vi återkomma med när vi gått in i 2023. Nu hoppas vi att jag slipper viruset den här gången så vi kan fira nyår tillsammans med goda vänner och även hinna med att träffa dotter Therese med familj för ett försenat julfirande.... Hoppas ni alla haft en fin helg och god fortsättning önskar vi er!



13 kommentarer:

  1. Vad skönt att ni är bättre nu, och arbetet med fotoboken har så klart tagit mycket tid, så skönt att den är klar nu! Ser fram emot att se vad ni planerat för nästa år. Amaryllisen är ju helt ljuvlig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst blev den taniga amaryllisen köpt på ICA för 39 kr alldeles ljuvlig med tre olika stänglar och massor med klockor. De sista blommar som bäst nu. Skönt nog börjar Lars bli kry nu även om den otäcka hostan kommer ibland.

      Radera
  2. Så trist att Lars blev dålig, men sjukdom rår en inte på. Och när jag läser känns det ändå som om det blev helt ok. Men annorlunda.
    Låter spännande både med er fotobok från Norrland (följde ju er fantastiska resa via bloggen och förstår att ni vill samla bilderna i en fotobok)
    Hoppas att ni nu båda håller er friska till nyår och att det blir som planerat.
    Vi har haft det så fint på Teneriffa och är väldigt nöjda med den resan.
    Önskar er nu friska dagar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog håller vi tummarna för att det ska kunna bli en traditionell nyårsafton och nog ser det så ut, idag åtminstone. Man får väl vara glad så länge det inte kommer värre sjukdomar än en rejäl förkylning och nu var det ju tur att vi inte bokat någon resa eller något annat över helgerna.
      Nu får ni ha några fina mellandagar på hemmaplan.

      Radera
  3. Vad skönt att höra att Lars kryat på sig. Era resplaner och önskningar är jag riktigt nyfiken på. Det tycker jag alltid är kul att läsa, även om risken finns att man blir inspirerad och den där listan över platser man vill besöka blir ännu längre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med dig om att det är kul att läsa andras planeringar och önskningar. Den där "Att-göra-listan" blir bara längre och längre men det är ju ett mycket behagligt problem. Nu hoppas vi få vara friska så vi kan fira en härlig nyårsafton i goda vänners lag.

      Radera
  4. Oh vilka vackra blommor. Min sista Amaryllis har snart blommat färdigt. Även i vår familj har det blivit sjukdom och det gjorde att vi firade jul i all stillhet med broder Michael. Covid har vi som tur var sluppit. Snön kom i natt igen. I huvudet finns en massa planer inför våren och sommaren, men om de kan bli av, det vet vi tyvärr inte. Man kan ju alltid hoppas få uppleva lite mer husbilsliv. Planera måste man för att ha något att se fram emot. Gott Nytt År önskar vi er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är amaryllis fina. Nu har jag klippt av två av de tre stjälkarna på denna men jag har en vit som slår ut om ett par dagar så vi får njuta av amaryllis ett tag till. Jag tror att vi kommer att få leva med covid precis som vanliga influensor kommer och går, inte kul men förhoppningsvis ska väl vaccinationer göra att vi inte blir så sjuka. Nog är det så att man måste ha något skoj att se fram emot och planera är halva nöjet. Blir det sedan att man måste ställa in eller ändra planer har man åtminstone haft skoj så länge det varade...
      Gott Nytt År önskar vi er också!

      Radera
  5. Så synd att Lars blev sjuk, men ändå tur att det blev lindrigt. I år fick vi fira med barn och barnbarn, men förra året firade vi själva då flickan med familj var sjuka och sonen med fam var hos hans svärföräldrar. Hur det är blir det lite extra med barn. Deras glädje är kul att få uppleva på nära håll! Ha en god fortsättning på året och ett riktigt gott nytt år!

    SvaraRadera
    Svar
    1. I år var alla mina barn och barnbarn friska så vi kunde turligt nog fira helgen innan jul och sedan är det ju tur att vi i alla fall är två och inte behöver sitta alldeles själv. Visst är det kul att se barnen på jul, förstår att ni åker hem ett par veckor över helgerna.
      Gott Nytt År önskar vi er!

      Radera
  6. Visst är det tråkigt när sjukdomar kommer lagom till helgerna men det är inget man kan rå över. Vi hade det riktigt skönt ändå även om det hade varit mysigt att fira med Lars dotter och hennes familj som vi brukar. Mina firar vi alltid med helgen innan jul och i år var fantastiskt nog alla friska!
    God fortsättning och Ett Gott Nytt År önskar vi er också!

    SvaraRadera
  7. Hoppas att ni får vara friska till nyårsfirandet. Hälsningar Solveig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hoppas också att det är nog med förkylningar nu men i dessa tider kan man inget garantera. Ett Gott Nytt År önskar vi dig också!

      Radera