söndag 1 januari 2023

Ett nytt år har firats in....


Veckan mellan jul och nyår blev en ganska händelselös vecka. Andra år brukar vi försöka tillbringa en del tid ute med vandringar och utflykter men i år var vädret verkligen inte det bästa och Lars hosta ville inte ge med sig så det blev mycket vila och innesysslor. Jag var i Skövde ett ärende och då blev det ytterligare ett besök hos Sarali - en mysig liten garnaffär där det bl a säljs färdigpackade set med garn och beskrivningar till årets julklappar, nämligen hemstickade sockor, vantar och mössor så visst fick det följa med material till två par mysiga strumpor och en flätstickad mössa i ren ull.


Lagom till nyårsafton var vi hur som helst krya igen så vi kunde åka med och fira nyår ihop med tre par kompisar. Vi har alltid knytis där värdparet står för huvudrätten och delar ut övriga uppgifter. På vår lott stod välkomstchampagnen med lite tilltugg så vi bjöd på petit chouxer med skaldjursfyllning, ostinbakade oliver och parmesanflarn med creme fraiche och Vänerlöjrom.



Sedan kunde vi bara slå oss ner vid dukat bord och njuta av Toast Skagen...



...innan det blev lax med en gudomlig hummersås till varmrätt...





...och middagen avslutades med chokladpannacotta med bärkompott. Allt serverat med passande dryckespaket


Sedan hann vi med ett par omgångar tärningsspel, vilket hör till traditionerna innan det var dags att lyssna till Lena Ohlin, när hon läste Tennysons Nyårsklockan och skåla in ett förhoppningsvis gott nytt år!



När vi firar nyår här ute på landet brukar det nya året bjuda på korvgrillning och i år kunde det ske i något som nästan kan liknas vid vårvärme och tänk det regnade faktiskt inte den stunden vi var ute.




Idag på årets första dag har det åter blivit en innedag då det varit så gott som heldagsregn med inslag av snö. I veckan ska vi plocka bort våra få tomtar och juldukar och sedan köpa hem ett par tulpanbuketter. Nu får julen vara slut och så hoppas vi antingen på fina vinterdagar eller en tidig vår!

Nu önskar vi er alla Ett Gott Nytt 2023 med många fina möten och upplevelser!


 

 

13 kommentarer:

  1. Vilket fint garn och så praktiskt att kunna köpa både garn och tillhörande stickbeskrivning. Och vilken trevlig nyårsfest med mat som får det att vattnas i munnen. Rolig tradition med korvgrillning tycker en korvälskare.
    Gott Nytt 2023 till er också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är farligt att gå in i den garnaffären, allt är så snyggt iordningställt, ägarinnan är supertrevlig och något nytt att sätta händerna i kommer med hem varje gång...
      Det blev ett riktigt trevligt nyårsfirande och tänk att det smakar bra med grillkorv efter tolvslaget trots att vi ätit hela kvällen!

      Radera
  2. Svar
    1. Visst börjar vi hoppas att vintern ska gå fort så det snart är dags att hämta hem Laikan igen!
      Ett fint husbilsår önskar vi er också!

      Radera
  3. Vilken härlig nyårsafton och vad skönt ni är friska igen! En fantastisk meny och med Moscatel från Portugal, mums! Gott Nytt År!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det brukar bli bra med lite knytis så slipper värdparet stå och fixa med allt. Nog har Lars lite hosta kvar men inte smittar han längre och så skönt det är att vi är pigga igen.
      Gott Nytt År till er också!

      Radera
  4. God fortsättning! Skönt att Lasse var piggare så att ni kunde träffas med vänner och fira in det nya året. Så gott allt lät. Och perfekt att dela på sysslorna i form av knytis. Roligt också med avslutande korvgrillning. Ett nytt år är här och visst ska vi försöka få till ett ”bra” år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det bra att dela lite på arbetet så värdparet slipper stå i köket hela dagen. Nu har man sin uppgift och resten av kvällen är det bara att sitta och bli uppassad. Det var så skönt att Lars har piggnat på sig så nu ska vi försöka få till en träff med hans dotter och fira en försenad jul till helgen.
      Förhoppningsvis ska vi försöka få till ett riktigt bra 2023 men som världen ser ut vet man inte vad som kommer att hända.

      Radera
  5. Detsamma önskar vi er!

    SvaraRadera
  6. Visst är det roligt att sticka . Man blir liksom beroende . Har stickat flera par sockor och även fotledsvärmare till tjejerna. Sist efter mönster till syltasockor . Härligt att Lars blev pigg så att ni kunde fira traditionellt med Erica , Rigmor m.m .
    Här tog vi det lugnt och nyårsklockorna slog först en timme efter . Vi skålade in året svensk eller tysk tid eftersom vi kollade tysk tv och nyårsfirande vid Brandenburgertor i Berlin.
    Hoppas nu att 2023 blir ett fredligare år och att vi alla får behålla hälsan
    Kram från hjulhuset

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det lite beroendeframkallande med en stickning som växer fram. Just nu klarar bar mina axlar små arbeten som vantar och sockor.
      Vi får verkligen hoppas på ett fredligare år än 2022 men tyvärr är det väl ganska mycket som ser mörkt ut i världen just nu. skoj för er att kunna välja när ni skulle skåla in det nya året (eller också fick ni skåla en gång i timmen).
      Ha det så gott! Här ska det bli riktigt snöoväder i morgon.

      Radera
  7. Det verkar lite segt med hostandet men vid det här laget är väl Lars frisk. Kul att ni fick ett trevligt knytis på nyårsafton. Här hemma har även våra tomtar fått komma in i vrårna. Du är ju så duktig på att sticka och fina mönster.
    Kram till er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lars hostar en del fortfarande men det går åtminstone åt rätt håll. Idag bar vi ner tomtelådorna till förrådet och när jag handlar nästa gång ska det få åka med ett par tulpanbuketter i kassen. Vi behöver verkligen lite vårkänslor, men i morgon ska vi ju få massor med snö.....
      Kramkram

      Radera