tisdag 15 juni 2021

Skolavslutning, golf och bohusländska klippor.


Efter tårtkalas i torsdags, när de stora barnbarnen fick sommarlov var det i fredags dags för barnbarnet Edwin att sluta första klass. Något firande förra året när förskoleklassen var slut blev det inte så nu åkte vi till de här sommarkillarna i Lidköping och festade på jordgubbstårta.På kvällen fortsatte vi till Onsjö fina golfbana, som ligger söder om Vänersborg. Där satte vi väckarklockan för att vara spelklara kl. 07. Även om golfspelet går upp och ner kan man alltid njuta av fina vyer på våra golfbanor. Efter lunch fortsatte vi ut mot vårt älskade Bohuslän. Det är alltid lika härligt att köra över den mäktiga Uddevallabron när solen skiner (även om det idag blåste tämligen hårda vindar).


Målet var Kungshamn och vi stannade på ställplatsen vid Fisketångens Varv. Det är ingen speciellt charmig ställplats  med några platser ute på piren och några asfaltsrutor bland båtar, truckar och diverse bråte. I coronatider
är dusch och toalett stängd, så servicen består av el, vatten och tömning av gråvatten och toalett. Nu när högsäsongen startat fick vi betala 250 kr/natt, men för vår del är läget perfekt då våra vänner har sitt sommarhus några hundra meter därifrån. När vi kom hem till dem var fikaryggsäcken packad och vi for iväg mot Bohus Malmön. Strax innan Tullbodens färjeläge stannade vi för där ligger naturreservatet Bua Hed och trots kulingvindar fick vi en riktigt fin vandring, då det låg på läsidan.

 


Bua Hed är en av de mest välbevarade kustljunghedarna i Bohuslän, så ljung och kråkbär dominerar växtligheten, blandat med partier med gräshed. 


Mellan bergknallarna finns flera små fina badstränder och utsikten över vattnet är inte fy skam. Här blev det en lång fikapaus innan vi fortsatte runt bland sommarstugor, fint inbäddade i grönskan.

När vi kom hem förberedde vi kvällens måltid. Vi firade deras 40-åriga bröllopsdag och att vi är inne på vårt första.... Vi startade utomhus med champagne och lite tilltugg...... innan det blev hälleflundra på tallriken och Sancerre i glasen.Om det smakade bra ?? Mmmmm... Efter dessert och kaffe var det bara att trava hem till husbilen och ladda för en ny dag  i den bohusländska naturen.
6 kommentarer:

 1. Förstår att ni trivs där med tanke på de fina bilderna. Blåst har det verkligen gjort även hos oss, vilket märks på golfbollarnas riktning😄

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi spelade också golf i vindar från alla håll kändes det som. Blåsigt väder är fruktansvärt jobbigt, man känner sig alldeles urblåst efter en dag utomhus, men det regnade åtminstone inte…

   Radera
 2. Trevligt med tårtkalas :-) Bron i Uddevalla är så himla fin! Har bara sett den irl en enda gång, men som den brofetischist jag är så glömmer jag den inte.

  Härliga sommarbilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uddevallabron gillar vi, dessutom känns det som att nu är vi ute i härliga Bohuslän när vi passerat den!

   Radera
 3. Vad härligt, västkusten med goda vänner, kan det bli bättre..?
  Då är väl golfen helt glömd, det går säkert bättre nästa gång, eller nästa gång huvudsaken kanske är njutningen av att vara ute i fint väder.
  Sådana där broar kan vara tuffa för mig att ta mig över, särskilt om det blåser hårt på min sida för då får ägaren hålla hårt i ratten.
  Fortsätt njuta på den bästa kusten, snart kommer jag också dit.
  Allt gôtt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du får en riktigt fin vistelse på bästkusten. För oss är det riktig sommar när vi får komma dit.
   Vad det gäller golf gör vi ett nytt försök i morgon (om vi inte får värmeslag…)

   Radera