lördag 8 maj 2021

Tur man inte flyttar för ofta.....


 Nu har det gått ett par veckor sedan vi åkte till Marstrand med husbilen och dagarna sedan dess har försvunnit i ett hav med flyttkartonger och resorna har oftast haft återvinningscentralen eller second handaffären som mål. En resa till IKEA i Jönköping har det också blivit för att komplettera och förändra vår förvaringsmöbel i deras Bestå-serie.


Vårt hus har liknat en lagercentral, men så skönt att röja bland alla "Bra-att-ha-saker".


På Valborgsmässoafton lyckades vi hur som helst röja rent köksbordet och duka upp en trerätters på köksporslinet och dricka "finvin" i vinglas från ICA. Det blev avocado med räkröra, stekt röding, en av våra favoritfiskar, med citronsås och vaniljglass med jordgubbar till efterrätt.Lite avkoppling med ett par golfrundor har vi också hunnit med och där har resultaten varit mycket varierande, precis som vädret. I söndags blev det en riktigt härlig dag, bland vitsippor och tusensköna på Berga golfbana och vi lyckades skrapa ihop 31 resp 30 poäng efter fyra timmars "jobb".

Då kunde vi också njuta av en kopp kaffe på vår lilla altan på baksidan. Det har inte varit många tillfällen till det den här våren.


Förra måndagen var det åter dags för en tur till Jönköping och den här gången blev det med husbil. Så vi längtar efter att få åka iväg utan några måsten, men det får väl vänta ytterligare några veckor, tills huset är tömt och nycklarna överlämnade till de nya ägarna. Då hade vi tid bokad hos "Din Husbil" för att göra fukttest och dessutom montera ett cykelställ till våra elcyklar. 

Igår var det äntligen dags för vårens häftigaste resa, trots att den bara är en dryg km. Då var det dags att få öppna dörrarna till vår sprillans nya lägenhet och börja en ny fas av vårt liv. Inflyttningen i huset har fördelats så en lägenhet på varje våning hade inflyttning den här första dagen. Vi satte väckarklockan så vi satte nyckeln i låset klockan 07.


 Där möttes vi av en liten välkomstpresent från Hyresbostäder.

Sedan dröjde det inte länge innan lägenheten var fylld med flyttkartonger och prylar och det blev en lång arbetsdag. 


Vi fick bra hjälp av Marcel, Lars svärson och på eftermiddagen också av dotter Therese. På förmiddagen kom goda vänner med "flyttfika" och en flaska bubbel som inflyttningspresent.


När vi senare på kvällen efter en kulinarisk måltid på korv och bröd... 


...äntligen kunde krypa till sängs i vår fräscha lägenhet kändes det så bra (även om vi hade träningsvärk i muskler vi inte visste att vi hade) och nu känns det verkligen som en ny fas i vårt liv, med färre måsten och mer tid till att njuta av husbilsresor, golf och nu efter vaccinationer också umgänge med barn, barnbarn och goda vänner. (Ikväll kunde vi också sätta oss ner och njuta av "bubblet" vi fick igår, även om vi inte hittat några bubbelglas. det gick lika bra med IKEA:s vinglas).14 kommentarer:

 1. Grattis till ert nya boende som verkligen ser fint ut! Trevligt med inflyttningspresenter både från hyresbolaget och släkt :-)
  Visst är det jobbigt att flytta, men när man väl är klar blir det himla bra :-D

  Ha en skön söndag och grattis igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här blir säkert jättebra och som en dotter sa ”Ni behöver inte ha allt klart på två dagar. Glöm inte andas!”.
   Tack för grattishälsningarna!

   Radera
 2. Grattis till nytt boende. Ja ibland skulle även vi vilja flytta för att kunna rensa huset, men vi blir kvar. Förstår att det blir mycket golf och resor framöver och då kan det vara skönt att bara sätta en nyckel i låset. För vår del blir det lite resor inom landet i sommar. Så skönt att få ha rensat upp och slängt det som inte behövs. Jag är nog lite av en hamster och det skulle nog ta flera månader, kanske år , för mig att gå igenom vårt hus. Vi har ju bott här i över 40 år. Snart får vi spruta nr 2 och hoppas att allt ska bli bättre än det varit. Ha det gott i ert nya boende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här finns det också två hamstrar men fördelen med den här pandemivintern har varit att vi haft gott om tid att röja på vind, i skåp och garderober, men ändå finns det mer saker kvar än vad som ryms i lägenheten.
   Vi siktar också på en sommar i Sverige, men hoppas på en tur neråt Tyskland när hösten och vinrester börjar närma sig....

   Radera
 3. Vilken härlig fas ni går in i nu. Inga måsten i någon trädgård längre utan kan ägna er åt varandra, golf och kanske lite husbil också.
  Skönt att kunna få hjälp av vänner och släkt för enligt ägarna borde man flytta vart 5:e år.. iaf samlar ägarna på sig en massa olika ”bra att ha saker”.
  Sist men absolut inte minst, grattis till ert nya boende!
  Allt gôtt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för grattishälsningar! Visst känns det som en ny härlig fas i livet. I år är det 50 år sedan Lars flyttade in i sitt första egenhändigt byggda hus så någon gång får det vara nog med målning och underhåll. Nu hoppas vi få tid att njuta av allt annat kul.

   Radera
 4. Grattis till boendet, första våningen med ute plats? Det är så härligt att bara kunna lämnaallt och bara dra iväg det gör vi fast vi bor i ett litet hus på 100 m2. Man samlar på sig av det mesta bra att ha saker man lär sig inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för grattishälsningar! Först våning med liten uteplats hade väl varit en önskedröm men nu hamnar vi på plan 5,men med en 15 kvm stor balkong så det hoppas vi också blir bra. En stor gemensam uteplats är också på gång, men utemiljön är fortfarande byggarbetsplats.

   Radera
 5. Förstår att ni haft mycket att göra! Vi hjälpte till med flyttar i höstas och det var sååå mycket jobb!! Hoppas att ni kommit iordning nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I ordningsproblem vi väl inte helt men det tar sig. I helgen ska vi röja ur garage och utegörråd samt fixa till den lilla trädgården. Gissa om vi löngtar ut till husbilen...

   Radera
 6. Härligt måste det kännas när man sätter nyckeln i låset till en sprillans ny lägena. Som att få starta på ny kula och lämna allt man inte behöver men ändå dragits med av gammal vana. Ni kommer säkert att bo in er och få mycket tid över för alla
  era upptåg. Lycka till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt att börja på ny kula. Vi trodde dock att vi röjt bort så mycket saker men det dröjer nog innan allt fått sin plats här i nya lilla lyan.

   Radera
 7. Så härligt att få flytta in i nånting alldeles nytt. Hoppas ni kommer att trivas! Det är verkligen skönt att slippa att rensa ogräs och hålla på att jaga maskrosor i gräsmattan Får vi ett trängande "grävaijordenbehov" kan vi åka till döttrarna och hjälpa dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns så bra, både att rensa bland allt man samlat på sig och att gå lämna över huset till en barnfamilj. Vi har också möjligheten att få vårt behov av trädgårdsarbete hos döttrarna. Då känns det kul att kunna hjälpa dem och inte ett tvång som det varit med egen trädgård.

   Radera