onsdag 16 september 2020

Åråshults Camping

 


 När vi var på väg hem från vår Norrlandsresa kände vi att det passade med ytterligare en övernattning även om vi bara hade någon timme kvar hem. Vi hade hört så mycket om Åråshults Camping så nyfikenheten var stor när vi svängde av vägen några km söder om Gullspång. Campingen är en mans verk. För ungefär 30 år sedan köpte Lars-Erik Rasmusson och hans fru gården efter att tidigare bott i Stockholm. De började driva ett litet jordbruk och här har funnits både grisar, får och hästar. Efter ett par år kom några som ville ställa sina husvagnar där och sedan utvecklades den här platsen, dammar grävdes ut och stugor från uthyrning och servicebyggnader har byggts. Ett 30-tal campingtomter finns idag utspridda runt dammarna och alla har en avgränsad tomt med egen eldplats, sittmöbler, kanske en brygga med utemöbler. Många av besökarna brukar vara från Tyskland eller Nederländerna, men det verkar som om även svenskarna har fått upp ögonen för den här mycket speciella platsen.


När vi kommer fram möts vi av en reception med en färgglad skylt... ...och vi är välkomna att välja en av campingtomterna. 


Vi fortsätter in på campingen längs den lilla "bygatan" som kantas av diverse byggnader, som vi återkommer till. Vi hittar en fin plats även om inte vädret inbjöd till något utesittande på kvällen, men nästa dag kunde vi ta en fika utanför husbilen.
Naturligtvis tog vi en promenad och tittade in i alla dörrar som innehöll bl a Museum.....Lanthandel.......Bilverkstad (och massor med fordon)...


....och ett häftigt utedass...Vi kan tänka oss att det här måste vara en härlig plats kanske speciellt på sommaren även om det är öppet året runt. Det är bara 700-800 meter ner till Vänern och cyklar finns som gästerna kan låna. Den nyaste byggnaden är en riktigt läcker grillstuga, som vi verkligen kan tänka oss att använda vid nästa besök.När vi lämnade Åråshult nästa förmiddag, för att åka de sista milen hem till Falköping var det med ett stort leende på läpparna.
 


8 kommentarer:

 1. Verkligen ett häftigt ställe - ni är duktiga på att hitta guldkorn! :-)
  Vi brukar också göra "mellanlandningar" även om det är ganska nära hem. Trevligare att ta det lugnt och slippa så långa sträckor i bilen. Man kan ju göra så när tid är nåt man har gott om :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul när man hittar sådana här, lite annorlunda platser, som inte liknar någonting annat. Vi kan bara hålla med om att det är så skönt att inte längre ha arbetstider att passa!

   Radera
 2. Är ju skönt att få någon extra natt hos oss husbilar. När vi sedan kan ställas så fint vid ett vattenhål så kanske ni återkommer till denna vad det verkar pittoreska men väldigt fina plats.
  Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att vi trivs så bra i er husbilar att vi gärna drar ut på resan något extra dygn. Extra kul när man hittar sådana här platser som inte liknar någonting annat.

   Radera
 3. Vilket fint tips. Vi vill också stanna en bit hemifrån och numera bor vi Trollhättan så det passar oss bra att stanna där.
  Vi är på resa i norr just nu, planen är Jokkmokk om några dagar innan vi vänder hemåt.
  Annica o Lennart

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att ni hittat till vår blogg. Åråshult Camping var verkligen speciell (men vänta er inte lyxiga servicehus. Det finns istället så mycket annat....

   Radera
 4. Är det där dom har fågelholkar med snapsglas???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Så ska det vara, men de fågelholkar missade vi. Det var inte svårt att missa en del för det dök upp saker och prylar både högt och lågt!

   Radera