tisdag 7 juli 2020

Öckerö och möte med bloggvännerI lördags förmiddag for vi från våra kompisar i Loo med siktet inställt på Göteborgs norra skärgård och närmare bestämt ställplatsen i hamnen på Öckerö. Där befann sig Anna och Roger med bloggen "Bo i Husbil" och när de installerade hydraliska stödben passade vi på att köpa deras nivåklossar då våra sett sina bästa dagar och dessutom var av en enklare typ. Nu skulle vi ses och ta över dem. Sedan vi var på Björkö för ett par år sedan har vi pratat om att åka ut till de andra öarna. Nu kunde ju knappt vädret varit så mycket sämre så det är bara att göra ett nytt besök här ute längre fram.

Vi väntar på färjan.
Hur som helst var ställplatsen i Öckerö hamn riktigt fin med rejäla väl utmärkta platser på asfalt. I avgiften på 200 kr/dygn ingår el, tömning av gråvatten och toaletter. I den fräscha servicebyggnaden ingår dusch och toaletter. Där finns även tvättmaskin och torktumlare (kostnad 30 kr/maskin). Man köper ett kort för att få tillgång till servicebyggnaden. Detta laddas med pengar och icke använda pengar + depositionsavgiften på 50 kr betalas tillbaka när kortet återlämnas.
När vi kom fram var FrankieBoy (Anna och Rogers husbil) och vi nästan de enda husbilarna på det 50-tal platser som finns. 


Det var så kul att träffa dem då vi läst varandras bloggar en längre tid och på något sätt känns det som om man känner varann fast vi aldrig träffats.


Med en gång fick vi våra nivåklossar och sedan stod vi rakt och stabilt vilket var tur då det blåste storm i byarna.


Vi tog en liten promenad mellan skurarna på lördagseftermiddagen och kom då bl a till den lilla söta Örtagården i Öckerö centrum. 

MBV = Mot bättre vetande
Där blommade massor med väldoftande rosor (även om de tagit mycket stryk av ovädret). 

Den söta rosen Mozart


Sedan fanns det kryddörter och vad vi tror är ett enormt valnötsträd? Rätta oss gärna om vi har fel.


Små flitiga bin jobbade på bland alla växter.


Det är en del av Föreningen Mot Bättre Vetande (kul namn!) som ideellt sköter den fina trädgården och på somrarna brukar man ha musikkvällar där. Hur det är med det i år har vi ingen aning om...
På lördagskvällen kunde vi ta en liten promenad i närområdet med våra grannar innan blåst och kyla tvingade in oss. En fin badplats finns längst ut på bryggan, men den här helgen lockade den inte!I hamnen låg också T/S Gunilla, som är Öckerös seglande gymnasieskola. Det är en tremastad bark och ett av Sveriges största seglande fartyg. Det måste vara en läcker syn att se den med hissade segel!På söndagen fortsatte busvädret men plötsligt klarnade det upp och vi tog en promenad, den här gången över till Öckerös västsida. Vi gick förbi öns kyrka och bredvid den fanns en hembygdsgård.

Öckerö nya kyrka.

Sedan nådde vi Saltasvikens badplats i en skyddad vik och med en läcker utsikt mot havet där det idag gick rejält med vita gäss.
Vi fortsatte längs stigar norrut men som vanligt den här helgen fick vi vända för nya hotande moln började torna upp sig.


När vi kom hem gjorde vi ändå ett tappert försök att få till en utomhusfika. Dock fick Lars sitta och hålla i stolarna medan jag fixade fika...


En liten stund kunde jag sitta i solen...


 ...men snart var utsikten den här igen.


Natten mot måndag blev om möjligt ännu blåsigare så det blev lite dåligt med sömn innan vi sa Hej då och på återseende till Anna och Roger och rullade hemåt på förmiddagen.
Trots vädret är vi nöjda med vår helg och nog är det skönt att bara ta det lugnt, läsa en bok, laga lite mat och inte ha några måsten (åtminstone ett par dagar..).


16 kommentarer:

 1. Kul att ni kunde träffa bloggare :) det är så absolut att det känns som man känner varandra trots man aldrig träffats :)) det är härligt detta med bloggarlivet och alla nya människor man lär känna tack vara den. Tråkigt väder det är nu ...men man får passa på att göra nåt medan det är uppehåll. Smidigt att ni kunde köpa nivåklossarna också eftersom ni behövde såna...Ha det fortsatt bra. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var kul att träffa Anna och Roger "på riktigt" och vädret kan man tyvärr inte råda över, så det är bara att passa på de stunder det inte regnar...

   Radera
 2. Kul att träffa bloggvänner och det är ju som du säger :har man följt varandra ett tag, så är det som att träffa en gammal god vän. Synd vädret var så trist, men skönt att ni står rakt nu!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åt vädret kan man inte göra så mycket men nu vill vi snart ha några solvarma kvällar igen...
   Visst är det kul att träffa digitala vänner IRL.

   Radera
 3. Visst är det skoj att träffa bloggvänner irl! Hur trevligt som helst ju och i en vacker omgivning dessutom :-)

  Ha det fortsatt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var omgivningen fin, men så skönt det varit om vi hade kunnat sitta ute och må gott.

   Radera
 4. Underbart att träffas! Att det blåste syns inte minst på bilden med oss ;) Försökte kommentera via mobilen men det är stört omöjligt tyvärr, och det är synd eftersom det är där jag läser andra bloggar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi förstår inte varför det inte går att kommentera via telefon, Grrr! Hur som helst kul att träffas och hoppas det blir fler gånger när vi inte behöver bli fullkomligt urblåsta!

   Radera
 5. Usch, inser utsatt ha likadant väder som ägarna haft. Misstänker dock att jag stod lite ,er skyddad än vad ni gjorde så kan tänka mig att det slet rejält i er bil. Sedan är det ju nästan så alla möblerna måste kedjad fast, för annars blåser de bort.
  Men vad trevligt att Lars är på väg ner i havet för att ta en tur klädsim.. för han fortsatte väl neråt på stegen.. :)
  Bra med rejäla klossar, då kan man alltid stå rakt.
  Allt gott och kör försiktigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vädret har nog varit ungefär detsamma längs hela västkusten och nu är vi så trötta på all blåst!
   Nog är vi kortklippta båda två men det var faktiskt jag som höll på att få ett påklätt dopp när det kom en våg... 😂
   Hoppas du och ägarna får lite bättre semesterväder framöver!

   Radera
 6. Uj, vilken felstavning. Det ser jag ju självklart vilken det är som är på väg ner i havet. Förlåt, tänk så fel det kan bli i skrivandet ibland. Det är bara att ta på mig skämskudden..

  SvaraRadera
 7. Kul med bloggmöten men vädret hade ni ju kunnat fått bättre. Bra att ni är nöjda med klossarna, för visst är det bättre att kunna stå plant, det tycker jag.
  Vi hade funderingar på att skaffa en bikupa, då en bi-odlare sökte platser att få ställa upp sina samhällen. Hon svarar att hon ska komma förbi men kommer aldrig. Förmodar att det inte blir några bin hos oss.
  Kul foto med lyftkranen och T/S Gunilla.
  Ha en fortsatt bra sommar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bin är en riktig vetenskap. Våra kompisar vi besökte i fredags har ett par bikupor så vi fick med oss nyslungad honung, så mysigt!
   Visst är det kul att träffa bloggvänner, känns som om man känner varann även om man aldrig träffats!

   Radera
 8. Visst är det fint på Öckerö och öarna runt där. Otur med vädret men så är det ibland. Trevligt att ni gjorde affärer med boihudbils Anna o Roger. Läser ju också deras blogg och såg att dom hade flera grejor till salu. Kollade ni Hönö också ? Det är nog vår favorit , men just nu antar vi att det är för mycket folk på västkusten så vi försöker besöka ställen som inte är lika eftertraktade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får nog åka tillbaka i fint väder och utforska alla de andra öarna. Nu tog vi oss inga långa sträckor mellan skurarna. Folktomt var det också, troligen p g a vädret, 3-4 husbilar på hela ställplatsen.

   Radera