tisdag 17 mars 2020

Lördag - tisdag i CoronatiderVad har då hänt i Mar de Pulpi sedan vi skrev i fredags?
Lite naiva trodde vi då att vi skulle få fortsätta promenera längs stranden och kanske kunna gå en golfrunda på Aguilon. Så blev det nu inte!
På lördagen fick vi hur som helst trevligt lunchbesök av min f d arbetskamrat Lisa och Manfred (med bloggen Lisashjulhus), som närmast kom från Herradura och nu hade lite bråttom hemåt för att hinna in i Frankrike innan gränsen stängde på måndag morgon. Trots det magra utbudet på Mercadona i fredags lyckades vi tota ihop en lunch och lite fika. 


Vi hann också med en skön promenad längs havet så Cissi fick springa av sig innan fortsatt resa.
På lördagskvällen fick vi besked om den nationella nödsituationen som skulle börja gälla på måndag kl. 08. Den innebar (som alla säkert vet idag) att förutom alla stängningar av affärer, restauranger och annat som trädde i kraft på lördagen ska alla i princip ska stanna hemma. Vi får dock åka och handla mat och medicin samt ta oss till flygplatsen för hemresa.

Här får vi inte gå någon mer runda den här gången.
På söndagen tog vi en sista? promenad längs havet här i närområdet. 


Precis som flera andra hade vi inte uppfattat att restriktionerna trätt i kraft, med omedelbar verkan, en dag tidigare än bestämt. Vi kunde då bara konstatera att alla utegym, lekplatser, nedgångar till stränder, poolområden och t o m strandpromenaden var avstängda med polisens plastband eller ibland rejäla hänglås.På eftermiddagen firade vi Lars födelsedag med cava och plock på grannens balkong. Så trevligt att både telefon ovh kamera lämnades hemma.
Igår, måndag skulle vi få städning och byte av sängkläder i vår lägenhet. vår golfvärd ringde och sa att kl. 10 kommer de och när det ringer på dörren får vi vara klara att gå ut och tillbringa någon timme utomhus. när det ringer på dörren står en kille utanför iförd ett rejält andningsskydd och efter en dryg timme fick vi komma tillbaka.Vårt område Los Jazmines är ett inhägnat område (ca 200 x 150 m)med stenlagda gångar mellan husen. Där travar vi runt några gånger/dag för att benen åtminstone ska få röra på sig lite. Då passar vi på att fotografera lite blomsterprakt.
När vi tittar ut vid grindarna är det verkligen folktomt, någon enstaka bil kan ses och vid ett par tillfällen har vi sett cirkulerande polisbilar som ser till att lagar och regler efterföljs. Det ska visst vara rejäla böter på att bryta mot utegångsförbudet, så det är bara att gilla läget.
Där ser vi också vår mysiga kvarterskrog, helt öde och stängd.


Vad gör vi då hela dagarna?
De som känner oss vet att "ta det lugnt" inte är vår bästa gren, men just nu övar vi oss.
Lars fick två perfekta, tidiga födelsedagspresenter av dotter med familj innan avresa;
En sudokubok som används flitigt och ett nytt frågespel "Röda tråden", som vi ska testa med våra grannar i em innan de åker hemåt. Själv fick jag en pocket som jag ska ge mig i kast med när jag lyssnat klart på min Kristina Appelqvist senaste deckare, som utspelas i Skövde.
Mycket tid har tillbringats på vår takterass... 


...men nu lovas regn,lägre temperatur och mer vind så vi får väl hålla oss inomhus. Annars så töms området mer och mer. De som åkt ner med egen bil har naturligtvis givit sig av och de flesta har försökt boka om eller köpa nya flygbiljetter. Vi har fått tag i biljetter till Landvetter nästa onsdag, 25/3, och just nu följer vi bara utvecklingen och hoppas flygen fortsätter gå och att flygplatserna inte stänger. Vi har också kvar vår ursprungliga biljett 6/4, men hoppas vi inte behöver använda den. 
I morgon måste vi ut och proviantera så då får vi se hur det ser ut på Mercadona i dagsläget.
Som sagt, ingen nöd går det på oss och kommer vi bara hem som tänkt, blir det här en upplevelse vi aldrig kommer att glömma, men som vi definitivt inte vill uppleva igen! 

13 kommentarer:

 1. Så ni var också ut och "tjuvpromenerade" i söndags alltså ;-) Inte lätt att följa reglerna när dom går ut med felaktig information från flera håll.
  Perfekta presenterna ju - tidsfördriv är inte fel just nu. Tur att det finns internet också!

  Hoppas ni kommer hem som ni vill, själva är vi glada att vi inte är ute på resande fot just nu.

  Grattis till Lars i efterskott :-)

  Ha det så gott det går i det karantänsläge som gäller!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst tjuvpromenerade vi också. Då hade nog poliserna fullt upp med sina plastband... Nu är det nog värre. De cirkulerar t o m här ute på vischan med jämna mellanrum.
   Nu ska jag även lyssna ikapp några avsnitt av Sommar som jag missat och inte haft tid med tidigare..

   Radera
 2. Vilken annorlunda semester ni fått denna gång. Det där med att ta det lugnt, ja det vill ju ni människor göra när ni själva bestämmer över det, inte när någon annan bestämmer.
  Hoppas nu flyget den 25:e går som planerat så ni får komma hem till Sverige och istället ta ut er husbil och åka till golfbanorna i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blev det en annorlunda semesterupplevelse som vi egentligen kunde varit utan, men kan man inte göra något åt situationen är det inget att hetsa upp sig över heller. Visst längtar vi hem till husbilen och våren!

   Radera
 3. Jag förstår inte riktigt detta med förbud mot promenader. Lite frisk luft borde ju vara bra ur flera aspekter, och man kan ju se till att hålla avstånd från andra. Tur att ni har takterrass om det blir finare väder. Hoppas det funkar bra med hemresan. Konstiga tider nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att de förbjuder vad de kallar nöjespromenader förstår inte vi heller och ska man gå ut måste man gå själv. Sedan om vi delar soffa och säng hemma vilken skillnad ska det göra? Nu travar vi runt, runt här inne på området ett par gånger var dag bara för att röra på oss. Det blir åtminstone några km.
   Nog blir det här en oförglömlig resa även om det inte blev som vi tänkt oss.

   Radera
 4. Tack för senast och Grattis i efterskott till dej Lars. Hoppas att ni står ut , bra att ni har lite Suduko och läsbart . Eldslandet har Manfred just lyssnat på och han tyckte den var riktigt bra. Läste om en annan skaraborgare som sitter i karantän på Teneriffa ,nämligen Bert Karlsson. Han har nog mycket att säga om det. Ta hant om varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själva för besöket! Vi klarar oss nog(bara flyget går hem). Vi travar runt inne på området ett par gånger varje dag, utanför grindarna vågar vi faktiskt inte sticka näsan. Det blir 4-5 varv varje gång, ca 2 km. Lars säger att han börjar förstå djuren i djurparker som går fram och tillbaka bakom ett nät. Nu ska jag ta mig an Eldslandet.

   Radera
 5. Ja detta var ju inte riktigt vad man tänkt sig. Skönt ni har lite sysselsättning trots allt. Hoppas vädret vänder snart igen så ni kan njuta på er fina takterrass. Vi håller tummar och tår för att flyget går som det ska.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det kan behövas både tummar och tår! Nog kommer det kännas skönt den dag vårt plan lyfter. Som sagt var går det ingen nöd på oss, men otroligt tråkigt är det att gå här och vanka. Hemma finns alltid något att ta sig för även om man måste stanna hemma.

   Radera
 6. Spännande att få följa era erfarenheter av den här tråkiga situationen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev en erfarenhet som gjort att vi uppskattar vår frihet (under ansvar) här hemma otroligt mycket.
   Det blev en erfarenhet vi inte kommer att glömma, men som vi gärna varit utan....

   Radera