fredag 13 mars 2020

Coronavirus och fredag den 13...Idag kom beslutet vi befarat.
Alla större orter i Murcia och Andalusien stängs ner fr o m i morgon. Samtliga restauranger... .

Musslor på "kvarterskrogen" är det stopp för...
..affärer (förutom livsmedelsaffärer och apotek) och andra verksamheter stängs. Alla invånare har "husarrest", förutom resor till arbete, livsmedelshandel eller läkarbesök.
När man hör det huvudsakliga skälet till beslutet börjar man verkligen undra hur det ska gå med smittspridningen! 
Det har visat sig att ett stigande antal personer valt att lämna krishärden i Madrid för att vistas i semesterbostäder vid kusten, speciellt nu när skolor stängts och familjer därmed fått en extra "ledighet". Ett flertal nya coronafall i bl. a Andalusien uppges vara personer som kommit från Madrid de senaste dagarna. Då är Madrid den stad där mer än hälften av alla Spaniens coronafall är registrerade.
När vi fick beskedet i eftermiddags åkte vi in till Mercdona för att handla lite nödvändigheter, men när vi kom dit trodde vi knappt våra ögon. Den stora fina livsmedelsaffären var fullkomligt skövlad. Fisk- och köttdiskar inkl. frysar var i princip helt tomma... 


..hygienartiklar, toalettpapper och t o m dricksvatten var slut. Tack och lov finns en fin SPAR-butik i vår grannby, San Juan de los Terreros och där fanns det fortfarande varor att köpa.
De här restriktionerna ska gälla i 15 dagar, så vi får se hur våra tre återstående veckor blir. Än så länge är vår golfbana öppen, men frågan är hur länge. Idag kom ett mail från Caminito del Rey att de stänger månaden ut så det var bara att avboka hotell och biljetter dit också. 
Annars har vi inte så mycket mer att ta oss för än att ta det lugnt, läsa böcker och vila. (Förhoppningsvis är promenader längs havet tillåtna, så vi inte blir alldeles försoffade).


Vårt fina poolområde ska väl förhoppningsvis vara tillåtet område...
Vi har tittat på flygbiljetter, men våra är inte ombokningsbara och kommande vecka var flighterna antingen fullbokade eller okristligt dyra så det är väl bara att gilla läget.
Vädret kan vi hur som helst inte klaga på och inte går det någon nöd på oss. Vi hörs!

22 kommentarer:

 1. Vad tråkigt för er att drabbas på detta sätt. Men tyvärr är det väl på detta vis covid-19 inte kan smitta vidare. Det är som är extra oroande i detta är att även varma länder har smittan, inte vanligt att liknande smittor trivs i värme. Ni människor har säkert inte sett det senaste, risken är nog att mer åtgärder krävs.
  Hoppas dock att ni får njuta av sköna havspromenader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om alla tog sitt ansvar och inte gör som Madridborna, flyr isoleringen och åker ner till kusten skulle mycket av smittspridningen kunna minskas. Så länge vi är friska är ju det här ett riktigt i-landsproblem, sedan kan vi bara hoppas vi kommer hem utan problem.

   Radera
 2. Vi hoppas att flyget hem på onsdag inte stoppas, men nu går det fort runt omkring oss. Man vet ju inte från dag till dag hur det blir. Nu blir det sola och njuta av värmen de dagar som är kvar. Läste någonstans att ta sig ett dopp i havet skulle också stoppas med röd flagg, men ni har kanske en uppvärmd pool att tillgå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade uppvärmd pool att tillgå tills allt stängde inklusive poolområde, lekplatser och strand. Idag har vi bokat flygbiljetter till Gbg den 25 mars för att vanka omkring här i tre veckor till utan att knappt få lämna området kan bli väl häftigt hur härligt vädret än är. Nu hoppas vi att både ni och vi kommer hem som vi tänkt.

   Radera
 3. Tyvärr hörde jag idag att även badstränder stängs pga att många spanjorer flyr staden och åker till sina semester bostäder nu när barnen inte kan gå i skolan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Badstränderna här stängdes redan igår med röda flaggor och plastband. Vi får inte ens promenera som vi gjorde igår. Det har gått poliser där nere (men i em smet vi ut lite för att röra lite på oss). Hoppas det går bra för er. Nu ska ju även Tyskland stänga sina gränser.

   Radera
 4. Det är verkligen ett tråkigt läge nu. Minst sagt! Men om det kan stoppa smittan så är det värt det kan jag tycka. Frågan är bara OM det gör det. Gick fort från "var försiktiga" till "nu stänger vi!". Vi sitter inte heller i sjön, och vi är ju hemma. Men jag hoppas verkligen att corona väldigt snabbt återgår till att vara enbart en ölsort...

  Hoppas ni har det bra mitt i allt detta som gör att man inte kan hitta på så mycket kul grejer. Hoppas det vänder snabbt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul du hittat till oss! Vi har det väl så bra vi kan ha det, även om det inte var så här vi tänkt oss. Mycket böcker på takterassen blir det och nu har vi lyckats fylla upp kyl och frys efter besöket på Mercadona där hyllorna gapade tomma. Att vi inte får spela golf eller åka på våra planerade utflykter är väl ett riktigt I-landsproblem. Nu hoppas vi bara de inte stänger flygplatser eller några andra dumheter.

   Radera
 5. Här har vi inte sett några tecken på hamstring, så vi hoppas kunna handla varefter. Ni vet säkert vid det här laget att man intefår gå längs stranden. Det får bli ett antal rundor runt husbilen och för oss huset i stället. Vi liksom ni läser och tar allt med ro. På något sett ordnar det sig med hemresan. Ha dé gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Den här resan bor vi i lägenhet med en fin takterrass så där tillbringar vi mycket tid. Tyvärr ska det väl bli sämre väder några dagar så då blir vi väl innesittare. Huvudsaken är att vi mår bra och hem kommer väl vi på något sätt. Nu har vi biljetter både 25/3 och de ursprungliga 6/4. Ha det så gott!

   Radera
 6. Vill du vara medlem i Illuminati som kirurg som gör dig rik och berömd i världen och har makt att kontrollera människor på världens högsta plats. Är du affärsman eller kvinna, konstnär, politiker, musiker, student, fotbollsspelare eller bastket baller vill du vara rik, berömd, kraftfull i livet, gå med i Illuminati brödraskapet idag och få direkt en rik summa av 1 miljon dollar i en vecka, och en hemlös. Överallt du väljer att bo i denna värld och få 10.000.000 $ per månad som lön.
  FÖRDELAR TILL DE NYA MEDLEMMARNA SOM GÅ MED I ILLUMINATI.
  En kontant belöning på USD 500 000.
  1. En ny övningsdrömbil värderad till 300 000 USD.
  2. Ett drömhus köpt i det land du valt.
  3. En månad semester (helt betalt) till din dröm turistmål.
  5.Et ett års medlemskapspaket för golf.
  5. En VIP-behandling i alla flygplatser i världen.
  6. En total livsstilsförändring.
  8. Tillgång till Citizen Grove.
  9. Månadlig betalning av $ 5.000.000 USD på ditt bankkonto varje månad som medlem.
  10. En månad reserverad möte med de 5 bästa världsledarna och de fem bästa kändisarna i världen.
  Om du är intresserad av att gå med oss ​​i Illuminati Great Brotherhood
  Kontakta oss via e-post: cavill612@gmail.com

  SvaraRadera
 7. Hej, den stora stormästaren i Illuminati har inbjudit en öppen inbjudan för de som vill gå med i Illuminati brödraskap. Du är en affärsman, politiker, musiker
  student och vill bli rik, kraftfull och berömd i livet, för att uppnå dina drömmar, vänligen kontakta mig nu på Whats-app +15162743685 så hjälper jag dig.

  SvaraRadera
 8. Söker du efter rikedomar, berömmelse, makt, skydd, lösning, kunskap, WISDOM ETC?
  Är du en affärsman eller kvinna, politiker, musiker, pastor, advokat, skådespelare, skådespelerska, bankir, fotbollsspelare, modell, examen, student, ingenjör Och vill du vara rik, berömd och kraftfull i livet?
  DETTA ÄR DIN GULDMÖJLIGHET OCH INGEN MÄNSKLIG OFFR. Det stora Illuminati-brödraskapet gör dig rik, kraftfull, berömd och rik. Du kan uppnå alla dina drömmar och hjärtat önskar genom att vara medlem i Illuminati broderskap, långt liv och välstånd här på jorden, och det finns stora fördelar och belöningar.
  Om du verkligen vill bli medlem i den stora Illuminati kontakta oss idag.
  E-post ....: Illuminati666.confirmed01@gmail.com
  Telefon ....: +1 (707) 6027784

  SvaraRadera
 9. Hej alla, mitt namn är herr alex micheal och jag kommer från USA, jag är medlem i den nya världsordningen (Illuminati), jag är inte här för att vittna om hur jag gick med i brödraskapet utan att uppriktigt be om ursäkt till dem som är offer av dessa falska agenter i olika delar av världen som använder vår identitet för bedrägerier.
  Detta är vad de gör, de kommer att kontakta våra agenter runt om i världen som låtsas vara en sökande, efter att ha gett dem procedurerna, villkoren för hur man kan vara medlem i broderskapet de kommer att blockera våra agenter och använda samma förfaranden för bedrägeri du publicerar saker på internet som inte finns i broderskap. En annan punkt att notera är att att inleda till broderskap inte innebär mänskliga blodoffer och att någon som säger att han / hon är stormästaren eller ger dig en kontakt som du måste chatta med stormästaren är en falsk stormästare. Om du inte kan chatta med sökande kan du bara träffa stormästaren när du blir inbjuden till huvudkontoret tre månader efter att du började i broderskapet för din utdelningsceremoni med de tolv cheferna för din ed. Om du har blivit offer, eller om du inte vill ha mer detaljerad information om hur du kan bli medlem i illuminati-broderskapet i ditt land, via whatsApp +14705435889 eller mejla greatilluminat4@gmail.com. Det här är den lilla hjälp jag kan ge, HAIL THE LIGHT.

  SvaraRadera
 10. VÄLKOMMEN TILL ILLUMINATI BRODERHOOD ORGANIZATION.

  Jag tror att vi alla har en dröm, en dröm om att bli något stort i livet, så många människor dör idag utan att uppnå sina drömmar. Några av oss är avsedda att bli president i våra olika länder eller att bli. en av världens största musiker, fotbollsspelare, politiker, affärsmän, komiker eller att vara en hjälpare för andra människor som är i behov Obs! nyrekryterade medlemmar har rätt till stora fördelar och belöningar. Det finns inget mänskligt offer. Om du verkligen är intresserad av att gå med i illuminati kontakta oss idag för mer information WhatsApp: +1 (234) 248-7286 ELLER +919205107358
  E-post: illuminatikingdomempire@gmail.com

  SvaraRadera
 11. Greetings Do you wish to be a member of the Illuminati brotherhood today and become rich receiving $500,000 usd weekly and famous in life, and also be protected and powerful if so quickly reply yes so I can connect you
  to the grandmaster who is gotta give you the steps and procedures now. So you can help your family and stay rich forever if interested reply yes so we can proceed. Contact David Mark +2348140101327 or WhatsApp him +2348140101327...

  SvaraRadera
 12. Hej alla mitt namn är Alexis Andrewi är från Italien jag ger ett vittnesbörd om hur jag gick med i Illuminati-brödraskapet, jag försökte gå med i denna organisation i så många år nu, jag blev lurad av en falsk agent i Sydafrika och Nigeria, jag var nere, jag kunde inte mata mig själv och min familj längre och jag försökte tjäna pengar med alla medel men förgäves, jag var rädd för att kontakta någon Illuminati-agent eftersom de har ätit upp mina pengar, en dag stötte jag på ett inlägg av någon gav ett vittnesbörd och tackade en man som hette David Mark för att han hjälpte honom att gå med i illuminati-brödraskapet, sedan tittade jag på mannens e-post och telefonnumret som stod där, jag var rädd för att kontakta honom eftersom jag blev lurad många gånger av bedragare och gick iväg med pengarna då var jag väldigt förvirrad så jag bestämde mig för att kontakta personen som fick vittnesmålet och jag ringde honom och jag kommunicerade med honom på telefonsamtal innan han började berätta sin egen historia för mig om när han ville vara med. berättade allt för mig ng att göra, sedan bestämde jag mig och ringde agenten David Mark och han berättade allt jag skulle göra och jag blev initierad, överraskande nog fick jag min förmån att vara en ny medlem av det stora Illuminati-brödraskapet, jag var så glad, för de av er som försöker gå med i den här organisationen detta är din möjlighet för dig att gå med KONTAKTA MR David Mark på WhatsApp-nummer +2348140101327

  SvaraRadera
 13. Hur man går med i Illuminati666 brödraskapet!!! Kontakta DAVID MARK eller Whats'App (+2348140101327). Är du i Tyskland, USA, Europa eller var som helst i världen vill du bli rik, berömd och ha makt.. FÖRDELAR SOM GES TILL NYA MEDLEMMAR SOM GÅR MED I ILLUMINATI. 1. En kontant belöning värd $100 000 00 USD efter initiering. 2. En ny elegant drömbil värderad till USD 100 000 USD 3. Ett drömhus köpt i det land du själv väljer 4. En månads semester (fullbetald) till ditt drömresmål. 5. Ett års golfmedlemspaket. 6. V.I.P-behandling på alla flygplatser i världen 7. En total livsstilsförändring 8. Månadsbetalning på $300,00 9. En månad bokad. möte med de fem bästa världsledarna och de fem bästa kändisarna i världen. Kontakta DAVID MARK eller via Whats'App (+2348140101327) om du vill vara med.

  SvaraRadera
 14. Hur man går med i Illuminati666 brödraskapet!!! Kontakta DAVID MARK eller Whats'App (+2348140101327). Är du i Tyskland, USA, Europa eller var som helst i världen vill du bli rik, berömd och ha makt.. FÖRDELAR SOM GES TILL NYA MEDLEMMAR SOM GÅR MED I ILLUMINATI. 1. En kontant belöning värd $100 000 00 USD efter initiering. 2. En ny elegant drömbil värderad till USD 100 000 USD 3. Ett drömhus köpt i det land du själv väljer 4. En månads semester (fullbetald) till ditt drömresmål. 5. Ett års golfmedlemspaket 6. En V.I.P-behandling på alla flygplatser i världen 7. En total livsstilsförändring 8. Tillgång till Bohemian Grove. 9.Månadsbetalning på $300 000 USD till ditt bankkonto varje månad som medlem 10.En månad bokad.möte med topp 5 världsledare och topp 5 kändisar i världen kontakta DAVID MARK eller via Whats'App (+2348140101327) om du vill ansluta sig.

  SvaraRadera
 15. Kontakta Mr David Mark på e-post joinIlluminati1122@gmail.com eller Whatsapp +2348140101327, Hej alla, jag heter Adams scott, är från Italien jag ger ett vittnesbörd om hur jag gick med i Illuminati-brödraskapet, jag försökte gå med i denna organisation för så många år nu, jag blev lurad av falsk agent i Sydafrika och Nigeria, jag var nere, jag kunde inte föda mig själv och min familj längre och jag försökte tjäna pengar med alla medel men förgäves, jag var rädd för att kontakta någon illuminati agent för att de har ätit upp mina pengar, en dag stötte jag på ett inlägg där någon gav ett vittnesbörd och tackade en man som heter David Mark för att han hjälpte honom att gå med i Illuminati-brödraskapet, sedan tittade jag på mannens e-post och telefonnumret som stod där. , jag var rädd för att kontakta honom eftersom jag blev lurad många gånger av bedragare och gick iväg med pengarna sedan blev jag väldigt förvirrad så jag bestämde mig för att kontakta personen som fick vittnesmålet och jag ringde honom och jag kommunicerade med honom på telefonsamtal före e han började berätta sin egen historia för mig om när han ville gå med han berättade allt jag skulle göra, sedan bestämde jag mig och ringde agenten David Mark och han berättade allt jag skulle göra och jag blev initierad, överraskande nog fick jag min fördelen med att vara en ny medlem i det stora Illuminati-brödraskapet Jag blev så glad, för er som försöker gå med i denna organisation är detta er möjlighet för er att gå med KONTAKTA MR David Mark på e-post joinIlluminati1122@gmail.com eller WhatsApp-nummer +2348140101327

  SvaraRadera
 16. Kontakta Mr David Mark på e-post joinIlluminati1122@gmail.com eller Whatsapp +2348140101327, Hej alla, jag heter Adams scott, är från Italien jag ger ett vittnesbörd om hur jag gick med i Illuminati-brödraskapet, jag försökte gå med i denna organisation för så många år nu, jag blev lurad av en falsk agent i Sydafrika och Nigeria, jag var nere, jag kunde inte föda mig själv och min familj längre och jag försökte tjäna pengar med alla medel men förgäves, jag var rädd för att kontakta någon illuminati agent för att de har ätit upp mina pengar, en dag stötte jag på ett inlägg där någon gav ett vittnesbörd och tackade en man som heter David Mark för att han hjälpte honom att gå med i Illuminati-brödraskapet, sedan tittade jag på mannens e-post och telefonnumret som stod där. , Jag var rädd för att kontakta honom eftersom jag blev lurad många gånger av bedragare och gick iväg med pengarna sedan blev jag väldigt förvirrad så jag bestämde mig för att kontakta personen som fick vittnesmålet och jag ringde honom och jag kommunicerade med honom på telefonsamtal före e han började berätta sin egen historia för mig om när han ville gå med han berättade allt jag skulle göra, sedan bestämde jag mig och ringde agenten David Mark och han berättade allt jag skulle göra och jag blev initierad, överraskande nog fick jag min fördelen med att vara en ny medlem i det stora Illuminati-brödraskapet Jag blev så glad, för er som försöker gå med i denna organisation är detta er möjlighet för er att gå med KONTAKTA MR David Mark på e-post joinIlluminati1122@gmail.com eller WhatsApp-nummer +2348140101327

  SvaraRadera
 17. PROCEDUR FÖR DET STORA TEMPLET AV PENGAR OCH KRAFT ILLUMINATI-MONTERING, GÅ MED I DET STORA ILLUMINATI BRODERSKAP AV KÄRLEK IDAG, via gmail (greastestilluminati4@gmail.com),
  whatsapp +234 705 048 2264 eller telegram +234 705 048 2264
  Är du en affärsman eller -kvinna, en politiker, en musiker, en student, vill du bli rik, känd, mäktig i livet? Gå med i IlluminatiFraternity-kulterna idag och få omedelbart den rika summan av. 1 miljon dollar i veckan när du blir medlem i föreningen och ett gratis hem. var du än väljer att bo i den här världen och du kommer också att få $350 000 som din månadsinkomst.
  FÖRDELAR TILL NYA MEDLEMMAR SOM GÅR MED I ILLUMINATI
  1. En kontant belöning på 1 000 000 USD USD
  2. En ny Sleek Dream-bil värderad för $150 000
  3. Ett drömhus köpt i det land du väljer.
  Ett möte reserverat med de 5 bästa i världen. Ledare och topp 5 kändisar i världen. Om du är intresserad, maila oss detta, (greastestilluminati4@gmail.com), whatsapp +234 705 048 2264 eller telegram +234 705 048 2264 för en omedelbar initiering online.


  ALLA ÄR HELT VÄLKOMNA.

  SvaraRadera