onsdag 25 mars 2020

Hemma igen - Så skönt!!Sedan vårt förra inlägg fick vi tillbringa ytterligare en vecka i vår påtvingade husarrest i Mar de Pulpi innan vi igår kväll kom hem till Falköping och visst var det skönt att få krypa ner i våra egna sängar i går kväll!
När vi skrev sist hade vi bokat flygbiljett tills idag och när det flyget blev inställt bokade vi nya biljetter till nu på söndag. efter ett par dagar blev det flyget också inställt liksom vår ursprungliga biljett den 6/4. Då fick vi napp hos SAS som hade en flight till Göteborg via Oslo igår. Nya biljetter bokades och vi höll noggrann koll på vilka flyg som skulle köras och vilka som ställdes in. Denna information uppdaterades på SAS hemsida varje dag. Sedan satte de dock in flera extraflyg igår och idag för att få hem så många resenärer som möjligt då de flesta andra flygbolag ställt in sina flygningar. Vi ringde också ett journummer för att höra efter så det var grönt med transfer på Gardermoen, eftersom vi läst om svenskar som inte fick gå ombord på plan dit. För tillfället var det ok, men nu har vi lärt oss att i dessa tider ändras tingens ordning från den ena sekunden till den andra.
Vad pysslade vi då med vår sista vecka?
Lars fick ge sig in till Mercadona på en shoppingtur för båda två fick vi ju inte åka i bilen. På den dryga milen in till Aguilas stod flera polispatruller och stannade bilar med fler än en i bilen... Väl framme på Mercadona blev det handdesinfektion och handskar innan han fick gå in och vid kassan hade golvet tejpats med jämna mellanrum för att avstånden skulle hållas. Nu fanns det gott om varor i hyllorna så någon brist på god mat och dryck har vi verkligen inte lidit.
Vi kunde ju inte bara ägna oss åt att laga mat, äta och vila...


...så varje dag försökte vi promenera på vår stengång runt området 10 - 15 varv, a´ 410 meter, vilket blev 5 - 6 km. 


Konstigt nog inga spår i stengången...
Ett stort nöje var att gå ut med soporna eftersom det var enda gången en av oss fick lämna området.


Sedan ägnade vi mycket tid åt Internet och TV, vi som nästan aldrig tittar på TV hemma.
Många vänner hörde av sig på sociala medier, med sms, mail och telefonsamtal, något som vi uppskattade mycket.
Förutom oss var det bara ett par kvar från Golf del Sol på området de sista dagarna så vi sågs ett par gånger på en kopp kaffe eller ett glas vin, eftersom vi alla fyra var kärnfriska och höll oss på någorlunda avstånd. En av de sista dagarna fick vi veta att han fyllde jämna år, så vi tog en flaska cava och stämde upp i "skönsång" vid deras dörr. Det blev ett par trevliga timmar över ett par flaskor vin...


I måndags kom ett mail att vi kunde checka in online och nu började vi tro på att flyget faktiskt skulle gå.
Igår morse startade vi tidigt i åska och ösregn mot flygplatsen i Alicante. 


Det var lugnt i trafiken även på motorvägen så allt flöt på och vi kunde lämna hyrbilen och bli kvitt vårt bagage utan några köer.
Flygplatsen var också lite spöklik. Allt utom en liten kiosk var stängt och de få resenärer som väntade gjorde det på betryggande avstånd från varann och många hade andningsskydd av olika slag eller ibland schalar eller halsdukar lindade kring mun och näsa.


Våra flyg var punktliga och tack och lov hade vi med oss mackor och frukt eftersom ingen servering förekom på planen för att undvika smitta.
Visst kändes det skönt när flyget närmade sig Landvetter och vi bara hade ett par timmar i bil innan vi var hemma och kunde parkera på garageuppfarten.


Vid ytterdörren stod en fin kruka vårblommor, som goda vänner varit här med och Lars dotter hade fyllt kyl och skåp med mat för några dagar.


Idag börjar vår karantän på hemmaplan, som vi givetvis sätter oss i.
Solen värmde upp vårt uterum så där intogs lunchen.


Här hemma kan vi ju trots det gå ut i trädgården där krokus och annat kommit upp...


... och ut i naturen. För vår del blev det en solig men blåsig promenad på Mösseberg.Så skönt att se folk ute till fots och på cykel till skillnad från Spanien där gatorna låg totalt öde.
När vi kom hem firade vi våffeldagen, så gott det var att kunna fira på hemmaplan utan att behöva tänka på inställda flyg och andra bekymmer.


Nog för att mycket kommer att hända innan vi får en "normal" vardag igen och mycket kommer säkert att bli annorlunda för gott.
Vem hade kunnat tro att världen skulle förändras på detta sätt när vi åkte hemifrån för drygt tre veckor sedan???

15 kommentarer:

 1. Välkomna hem och hoppas att våfflorna smakade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, så skönt att vara hemma!
   Visst är det gott med våfflor. Jag tittade in på din sida och fick se dina rödbetsvåfflor, så gott det såg ut!

   Radera
 2. Ett riktigt oväntat äventyr fick ni uppleva. Vi och ni har lärt oss vad frihet betyder. Väldigt rart av Lars dotter att ha handlat åt er. Vi är så glada att höra att resanden gick bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har vi fått känna på vad begränsad frihet vill säga och då uppskattar vi ännu mer att vi åtminstone i nuläget får röra oss fritt under ansvar. Therese är så gullig. Vi får väl hjälpa henne med brödbak (när det väl finns jäst i hyllorna igen) och matlagning. Tid är väl det vi kommer att ha gott om ett tag framöver.

   Radera
 3. Välkomna hem och nu får ni njuta av friheten att kunna vara ute. Snart blir nog vi isolerade i Stockholm.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hörde igår att Stockholm ev. kan bli isolerat. Hoppas i så fall att ni fortfarande får röra er fritt där det är långt mellan människor. En sak lärde vi oss i Spanien;Det som gäller idag är historia i morgon.

   Radera
 4. Vad skönt att ni kom hem ordentligt efter allt det där trasslet. Här fortsätter det som vanligt med betydligt strängare restriktioner. Trots det är vi glada att vi också är hemma, även om hemma för oss innebär Spanien.

  Men vi ska klara av detta! Hoppas innerligt att det vänder snart så vi åtminstone får gå ut och röra på oss som vi vill.

  Välkomna hem till Sverige igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att vara hemma igen även om det inte gick någon nöd på oss. Här hemma kan vi ju vistas ute på ett helt annat sätt och njuta av det fina vårvädret, även om vi håller oss för oss själva ett par veckor.
   Naturligtvis kommer ni att klara er situation även om det känns jobbigt ibland. Verkar som om ni kan se det mesta från en positiv sida och det hjälper naturligtvis en hel del!

   Radera
 5. Skönt ni är hemma igen....allt är skrämmande just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt och vi njuter alldeles otroligt av vår fina svenska natur som håller på att vakna till liv igen. Så skönt att vi har vår rörelsefrihet (under ansvar) kvar här i landet. Ha en bra helg!

   Radera
 6. Provar att skriva idag igen, igår gick inte kommentaren igenom.
  Oj vad skönt det måste varit att känna på svensk mark, välkomna hem!
  Misstänker att det blir många skogspromenader för er framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir säkert så att vi kommer att tillbringa mycket tid ute i naturen. Fina omgivningar har vi och årstiden är ju också den rätta för sådana upplevelser.
   Nu ska vi hämta ut husbilen nästa vecka så fortsätter vårvädret kanske det blir någon kortare tur.

   Radera
 7. Skönt att allt gått bra till slut och att ni kom hem, även inte det blev som ni planerat. Ja oj, så fort tillvaron kan ändras!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här gången gäller verkligen "Borta bra, hemma bäst"! Vi får bara hoppas vi får behålla vår frihet som vi har här hemma!

   Radera