fredag 26 mars 2021

En vecka med många toppar och någon dal...

 Den senaste veckan har försvunnit i ett huj! Med facit i hand har det varit fullt upp de flesta dagarna. Vi började med att förra helgen åka och hämta hem husbilen från vinteridet och hade tänkt göra en liten premiärtur den här helgen. 

Så skönt att få komma ut i vårsolen...

Så blev nu inte fallet då Lars redan på vägen hem kände att bilen var "vårtrött" och knappt orkade upp för minsta backe. Väl hemma lyste en lampa som varnade att något var fel med bränsleinsprutningen, så istället för att packa för premiärtur fick vi köra ut bilen till vår verkstad för undersökning. I veckan fick vi sen reda på att vi haft musbesök i motorrummet och att de tuggat en hel del på bränsleslangen!! Vi som var så glada eftersom våra nyinköpta musfällor, laddade med kladdigt god Snickers inte haft ett enda besök i vinter.... Nu får vi vänta tills i början på nästa vecka innan vi får hem vår Laika och kan prova det nya bordet, som Lars sågat, slipat och oljat på i veckan. Vi tyckte originalbordet var lite för stort så vi hoppas det här, gjort av en bit bänkskiva i ek, blir bra.


Sen har vi också varit i Lidköping och efter mycket letande på Google i vinter bestämt oss för varsin elcykel. Vi ska byta ut våra hemmacyklar och de ihopfällbara cyklarna vi har i husbilen mot de här robusta Crescentcyklarna och nu hoppas vi få många tillfällen att använda dem, både hemma och på resa.


I onsdags var det äntligen dags att få besöka vårt blivande hem. Vi hade fått en tid för att få en närmare koll på vår lägenhet, som vi har kontrakt på från 1 juni. Det blir säkert jättebra, även om det återstår en del arbete innan det är inflyttningsklart. 


Då fick vi frågan om vi var intresserade av en tidigare inflyttning (runt Kristi Himmelsfärdshelgen) och naturligtvis är vi det! Tänk så skönt att vara klar med flytt och överlämning av hus innan sommaren är här på riktigt!

Trots allt positivt som hänt i veckan är ändå höjdpunkten att Lars har fått sin första vaccinationsspruta! Nu känns det äntligen som om vi kan se ljuset i tunneln.


Dessutom har jag (B-M) hunnit jobba tre dagar på Patologen den här veckan (nu ska jag försöka bli pensionär på allvar när mars månad går mot sitt slut) och idag har Lars varit vid ställplatsen vid Åsle Tå och träffat Micke och Annika (med bloggen micann.se), som varit här nere med sin nya husbil några dagar. Alltid lika kul att träffa husbils- och bloggkompisar. 


Nu hoppas vi våren är här för att stanna även om temperaturen kretsar runt nollan på nätterna och SMHI hotar med snö på påskafton.... Vårt främsta vårtecken, tranorna är hur som helst på gång. När vi åkte förbi i onsdags var det 4770 tranor vid Trandansen......och antalet ökar för varje dag. Idag (26/3)  var det redan 12300 som kommit hit på sin väg norrut och de kan väl inte ha fel, för visst är det vår?? 


 

 

15 kommentarer:

 1. Vad tråkigt med dessa förbannade möss. Mina ägare var så glada att jag inte haft besök. Men något som ändå är lite bra, om man nu kan säga så är ju iaf att ni slapp möss inne i husbilen.
  Riktigt fint bord och hoppas det blir en bild då det sitter på plats.
  Så skönt med en första spruta, då känns det som att det går åt rätt håll. Mina ägare får nog inte spruta förrän efter sommaren, hoppet är borta att få den innan midsommar som det var sagt från början.
  Trevligt att planera inför ett nytt boende.
  Allt gôtt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst känns första sprutan som ett steg på vägen mot en normalisera tillvaro. Nu får jag hoppas det inte dröjer för många veckor innan det blir min tur.
   Allt gott till er också!

   Radera
 2. Men vad trist med möss!!! I övrigt verkar ni ju haft riktigt fullt upp! Och så skönt med första sprutan, men blir så glad när man hör att det går framåt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jäkla möss, men det kändes ändå bra att få en förklaring till problemet. Skönt att de inte varit inne och förstört en massa. Nu är jag inne på Vårdcentralens hemsida allt som oftast för att se när de går ner i åldrarna, men det ser nog ut att dröja...

   Radera
 3. Trist med musbesöket, men i övrigt var ju det positiva mer övervägande. Snygg bordsskiva! Coolt med alla tranor, vilken härlig bild :-)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas bordet blir bra. Det var inte helt lätt att få till kanterna i den hårda ekskivan. Vi har bara en dryg mil ut till Trandansen så det brukar bli några besök där för att titta på vårt främsta vårtecken.

   Radera
 4. Vilken tur att gnagarna inte varit i madrasserna, fast förstår att det är inte roligt. Kul att ni kan komma in tidigare i lägenheten.Och så får man säga Grattis till sprutan, vi lär få vänta. Såg 80+ kön utanför vårdcentralen igår.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra måttbeställda bäddmadrasser tog vi ur husbilen, men skönt de inte varit och tuggat på dynor och annat, men en dieselslang, hur gott kan det vara??
   Så kul att få komma in tidigare så nu får det bli fullt fokus på att röja här hemma.

   Radera
 5. ���� Ojoj...en viss oro infann sig vid läsning av er trevliga blogg.
  Vi har husbilen i en lada i Mullsjötrakten. Vänner kollar upp den ibland.
  Mössfri hittills, men ingen har kollat i motorrummet..
  Mössen lär vässa sina tänder på slangar och sladdar!��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Vi har aldrig haft besök av möss i vår lada och för första gången satte vi in musfällor eftersom de pratade om "musår" i höstas. Att de skulle tugga på dieselslang en fanns inte i vår fantasi.. Då får vi bara hoppas att ni sluppit besök.
   Kul att du gillar våra små inlägg.

   Radera
 6. Tråkigt med musatacken , dom ville väl kalasa på en färsk. Själva har vi haft vår inklämd i carporten. Ett precisionsarbete att få in och ut. Vi har kollat då och då och vid ett tillfälle hade vi små spår men fångade aldrig nån trots musfällor . Inget blev skadat så det är vi tacksamma för. Inga kablar eller slangar heller eftersom vi utan problem tagit oss till Kosta för att fira påsk .
  Så bra att Lars fått sprutan ,vi väntar och längtar.
  Måste kännas fint att få flytta in i det nya och lämna det gamla bakom sig för att kunna gå in i sommaren med friskt mod. Vad anbelangar jobbet tycker vi att vi hört det förr så vi är lite skeptiska. 🤔🤣
  Ha nu en fin påsk och för många ägg lär det väl inte bli för din del B-M . Kram från Hjulhuset
  🐓🐣

  SvaraRadera
  Svar
  1. En fin påsk på rullande Fotö skar vi er också!🐣🐥 Här får vi se hur det blir. Idag har Lars åkt till Jönköping med bilen för när vi skulle prova värmen igår fick vi ett konstigt fellarm som inte gick, stt åtgärda. Måtte inte de små odjuren tuggat på fler ställen😡😠.
   Just nu har vi snart vänt upp och ner på hela huset.(tur det inte kommer några besökare i dessa tider). Jisses vad saker vi har, men så skönt att bara sortera ut det vi behöver och vill använda. Resten hoppas vi kommer till nytta någon annanstans.

   Radera
  2. "På rullande fot önskar" ska det naturligtvis vara.. 🤣😂🤣

   Radera
 7. Nej, musbesök vill vi inte ha fler gånger! Ändå skönt att de inte var inne och tuggade. Är ser vi också fram emot att bli vaccinerade båda två så livet åtminstone kan bli lite mer normalt.
  Ha en bra påsk!

  SvaraRadera